Ove bore posebno se razvijaju i produbljuju dok spavamo – što poduzeti?

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "Natural ud83cudf31"., Image: 384739357, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Bilo bi pogrešno reći da se bore javljaju „preko noći“, no neke se razvijaju i produbljuju po noći, i to zbog položaja u kojem spavamo. Jedne od takvih bora su one na području dekoltea, odnosno na prsima, koje nastaju zbog bočnog položaja spavanja. Naime, spavajući satima u tom položaju, grudi teže prema dolje što, potpomognuto položajima ruku, stvara nabore na koži. Većina osoba spava uvijek u istom položaju, a ako se radi o spavanju na trbuhu ili boku, koža se stalno gužva i uzrokuje bore.

Mudre stare žene znale su govoriti da su 40-e godine kada trebamo početi misliti na sebe, pa i spavati na leđima kako bismo dulje zadržali mladenački izgled, no tko bi mogao zapamtiti i primijeniti baš svaki savjet koji dobije za života? Zato danas znanstvenici traže rješenja, a jedno od njih je nadoknaditi koži ono što gubi starenjem.

South Africa fashion model Jenna Pietersen stars in Lingadore Lingerie Spring Summer 2014 collection., Image: 192712163, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Na mladoj koži nabori nastali preko noći nestaju nakon buđenja, no kada je koža isušena ili zrelija, ono što su bili privremeni nabori, pretvaraju se u trajne. Bore na prsima nisu jedine koje nastaju zbog položaja spavanja – tako nastaju i bore na licu, posebice na obrazima.

Koža područja dekoltea posebno je osjetljiva

Za razliku od ostatka tijela, koža dekoltea je tanja i osjetljivija, pa samim time zahtjeva više pažnje, što većina žena shvati tek kada već uoči bore na tom području. Područje dekoltea pokazuje prve znakove starenja i osobito je osjetljivo na sunčeve zrake. Ako još nemate izražene bore na prsima, pobrinite se da uz redovitu njegu kože lica uvrstite i proizvode koje ćete nanositi na kožu dekoltea kako biste joj pružili potrebnu hidrataciju i usporili starenje.

S vremena na vrijeme napravite piling vrata i dekoltea. Dekolte masirajte od sredine prema bradi. Ovisno o tipu kože, prilagodite njegu koži dekoltea. Možete koristiti proizvode koje koristite za lice. Krema i serum dobar su izbor, a ljeti je uz to obavezna zaštita od sunca (ukoliko taj dio nije prekriven odjećom, pobrinite se da ga zaštitite proizvodima s UV zaštitom i u drugim godišnjim dobima). Proizvode koje nanosite na to područje aplicirajte u smjeru od grudi prema vratu.

South African Victoria«s Secret's Angel Candice Swanepoel and Lily Aldridge in the photoshoot for VS July 2014 catalogues., Image: 199675949, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Što kada su bore već nastale?

Sigurno ste već čuli da su, uz ruke, vrat i dekolte najveći izdajnici godina. Brinete li se isključivo za kožu lica, s vremenom lice neće biti u skladu s  izboranim vratom i „starim“ dekolteom.

Ako već imate bore na području vrata i dekoltea, sofisticirane metode estetske medicine imaju rješenje. Hijaluronska kiselina nije rješenje samo kada licu treba nadoknaditi volumen. Ovaj polisaharid, kojeg s godinama u koži imamo sve manje, zaslužan je za mladolik izgled kože. S godinama opada udio hijaluronske kiseline u koži, zbog čega ona počinje pokazivati znakove starenja, kako na licu, tako i na području dekoltea, vrata i nadlanica.

profimedia-0171177072

Jedna od sofisticiranih, minimalno invazivnih metoda s izvrsnim rezultatima je tretman Restylane skinboosterima, proizvodima hijaluronske kiseline kojima se osvježava koža, poboljšava njezina tekstura i kvaliteta te pomlađuje područje vrata, dekoltea, lica i ruku. Švedski znanstvenici skinboostere su izmislili prije 13 godina, a od tada je napravljeno već više od 3,5 milijuna tretmana. Djelovanjem ovog učinkovitog tretmana smanjuju se sitne linije i nepravilnosti te poboljšava cjelokupno stanje kože i njezin elasticitet.

Restylane Vital i Vital Light namijenjeni su regeneraciji kože koja je često potrebna upravo osjetljivoj regiji dekoltea. Vlažeći kožu iznutra, pomlađuju područje dekoltea (kao i vrata, lica i nadlanica) bez dodavanja neprirodnog volumena. Skinboosteri nadoknađuju potrebnu hijaluronsku kiselinu, obnavljaju kožu, a oštećenoj koži vraćaju sjaj. Bilo da se radi o fotooštećenoj ili dehidriranoj koži za koju je idealan Restylane Vital, o mlađoj koži ili zrelijoj kojoj je potrebna regeneracija vrata, ruku i dekoltea, za što je idealan skinbooster manje gustoće – Restylane Vital Light, ovi proizvodi metoda su kojom se može osvježiti i pomladiti koža dekoltea.

dekolte prije i poslije

Ne zaboravite, lice, vrat i dekolte dio su iste slike i zajedno utječu na dojam mladolikosti. Naborana koža dekoltea svakako narušava mladoliki dojam koji je ostavilo lice, stoga u redovito održavanje svježeg izgleda svakako uključite i njegu ovog područja.

Pročitajte još i ...