Redermalizacija – nova generacija pomlađivanja lica s potpuno prirodnim efektom

Jennifer Lopez and Giuseppe Zanotti Shoe Capsule Collection Launch. Neiman Marcus, Beverly Hills, California. Pictured: Jennifer Lopez. EVENT January 26, 2016 Job: 170126A1, Image: 313296673, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Iako živimo u društvu koje intenzivno slavi mladost i mladolikost, a protiv starenja se borimo svim sredstvima, posljednjih godina veseli nas poticanje realne slike i prihvaćanja sebe, svojih godina i izgleda koji uz njih dolazi. Čak i holivudske zvijezde, poput Pamele Anderson i Isabelle Rossellini, jedne od najljepših žena svijeta – glumice, modela i muze slavnoga Davida Lyncha, javno i bez zadrške prihvaćaju svoju zrelu kožu, pokazuju je bez šminke, i što je još važnije, bez filtera i Photoshopa.

No, i one, kao i njihove druge slavne kolegice, poput Jennifer Aniston ili Jennifer Lopez, također otvoreno pričaju o svojim estetskim tretmanima i metodama uz čiju pomoć ublažavaju vidljive posljedice starenja i dopuštaju svojoj koži da u svakoj životnoj dobi izgleda najbolje moguće i – prirodno.

Jennifer Aniston walks her first Red Carpet post-honeymoon **USA, Australia, New Zealand ONLY**

Starenje je proces kojega nitko nije pošteđen, a njegovi vidljivi tragovi počinju se javljati u kasnim tridesetima, a nekada i ranije. Četrdesete predstavljaju svojevrsnu prekretnicu, budući da se usporava proizvodnja kolagena, ključnog za otpornost i čvrstoću kože. Promjene koje se događaju ne odnose se samo na izgled, već i na strukturu kože. Smanjuje se potkožno masno tkivo, bore su izraženije, a gubi se i volumen. Usporeno je i samoobnavljanje kože pa ona gubi sjaj i postaje grublja, deblja, a nerijetko čitav proces prate i hiperpigmentacije. *

Tu je i genetika, na koju baš nemamo puno utjecaja te vanjski štetni faktori poput UV zračenja, zagađenja iz zraka, stres, neprilagođena prehrana i sati provedeni pred ekranima. Iako se može steći dojam da je bitka protiv svega navedenog unaprijed izgubljena, s veseljem to moramo demantirati.

Naime, farmaceutska i kozmetička industrija čine doista sve kako bi nam pružile što učinkovitija rješenja za postizanje i održavanje mladolikosti, a danas vam predstavljamo jedan od inovativnih pristupa pomlađivanju kože lica čiji je učinak posve prirodan. Riječ je o redermalizaciji – sveobuhvatnom pristupu regeneraciji i pomlađivanju kože, a efekt je dokazano poboljšanje kože zahvaljujući njenom regenerativnom potencijalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pontus Aesthetics Lab (@pontus_aesthetics_lab)

Proizvod uz koji se može postići redermalizacija kože dolazi iz Instituta Hyalual, a zove se Xela Rederm. Njegovi sastojci potiču kožu da se samoobnavlja zbog čega nakon tretmana koža postaje blistavija, bore su manje izražene, a lice izgleda odmorno i obnovljeno.

Što je Xela Rederm i kako djeluje?

Xela Rederm je inovativni injektivni proizvod koji pruža cjelovit tretman za poboljšanje kvalitete kože. Primjenom Xela Rederma aktivira se dvostruki učinak neumrežene visokomolekularne hijaluronske kiseline (2500 kDa) i jantarne kiseline, ključnih sastojaka ovog visokoučinkovitog rješenja koje je dostupno u estetskim i dermatološkim klinikama diljem Hrvatske. Sinergija jantarne i hijaluronske kiseline povećava proliferaciju fibroblasta, što rezultira poticanjem sinteze kolagena i vlastite hijaluronske kiseline.

U Xela Redermu, hijaluronska kiselina je komponenta koja aktivira protuupalne medijatore te održava ravnotežu vode u koži. Osim toga, ona stimulira sintezu osnovnih strukturnih proteina te pruža mehaničku potporu tkivima. Istovremeno, jantarna kiselina (natrijev sukcinat) pomaže u normalizaciji mikrocirkulacije i doprinosi limfnoj drenaži. Utvrđeno je da je jantarna kiselina važna komponenta koja omogućuje napredak u poboljšanju kvalitete kože.

Za više informacija o ovim blagotvornim sastojcima i Xela Rederm proizvodima, posjetite Instagram profil Pontus Aesthetic Lab.

Važno je naglasiti da Xela Rederm nije filer, što znači da ne povećava volumen, već prije svega radi na povećanju kvalitete kože. Prednost ovog proizvoda je u činjenici što pruža vidljive rezultate odmah po korištenju: nijanse lica postaju svjetlije, uklanjaju se sivi znakovi umora, dojam na prvi pogled je poboljšan, a koža je elastičnija. Za optimalne rezultate najbolje je primijeniti tri tretmana u razmaku od dva tjedna, prema preporuci liječnika.

Kakva je primjena Xela Rederma?

Proizvodi dolaze u tri oblika i razlikuju se po postocima jačine hijaluronske kiseline: 1,1%, 1,8% i 2,2%, dok je količina jantarne kiseline u svim proizvodima ista i iznosi 1,6%. Koji će se proizvod primijeniti ovisi o stanju kože i procjeni liječnika. Sastojci su klinički dokazani, proizvodi se koriste već deset godina u 50 zemalja, a idealni su za sve one koji žele na licu smanjiti znakove umora, izraženost bora, tamne fleke i vidljivost ožiljaka.

Xela Rederm Instituta Hyalual u Hrvatsku donosi farmaceutska tvrtka Pontus Pharma, a ovaj tretman možete pronaći u svim bolje opremljenim estetskim klinikama.

 

*Informacije iz ovog odjeljka stručna su mišljenja uglednih hrvatskih dermatologa s kojima portal Estetica kontinuirano surađuje na svim projektima i koji djeluju kao kolumnisti ovoga portala.

Pročitajte još i ...