Best buy: Evo u koje beauty proizvode vrijedi investirati

Ako smo nešto s godinama naučile, to je da univerzalni režim njege koji će odgovarati baš svakoj koži – ne postoji. Naš je najveći organ toliko kompleksan, da je svim njegovim potrebama nemoguće udovoljiti bez personaliziranog pristupa, zbog čega je upravo individualni režim njege jedini pravi put do besprijekornog tena i – prevencije prerane pojave znakova starenja.

Kako bismo odabrali idealni režim koji odgovara baš nama, potrebno je naoružati se strpljenjem i znanjem, ali i savjetima iskusnih stručnjaka.

Savjeti stručnjakinje kojoj vjeruju tisuće žena

Jasno nam je njega ovisi prvenstveno o tipu kože, ali i o dobi – krema koju smo obožavali s 20, već desetak godina kasnije vjerojatno nam neće odgovarati, dok ćemo za 40-e morati osmisliti potpuno novu skincare strategiju. Niste sigurni kako odabrati idealnu kombinaciju preparata koja će ciljano djelovati na probleme i izazove vašeg tena, a istovremeno prevenirati buduće i ublažiti postojeće znakove starenja – imamo dobre vijesti za vas.

Svoje je bogato iskustvo s nama odlučila podijeliti jedna od najiskusnijih stručnjakinja za njegu kože u Hrvatskoj – Kristina Ukalović. Mnogima već poznato ime, voditeljica Poliklinike Bagatin Green Gold Tower spada među najeduciranije kozmetologinje u državi, a u njene su stručne ruke svoju kožu povjerile tisuće dama iz čitave regije.

Kristina Ukalović

Best buy preporuke za svaku dob

Ova se zaljubljenica u ljepotu i zdravlje kože može pohvaliti s više od 20 godina iskustva u kozmetologiji, a poznavanje neinvazivnih metoda i tretmana iz područja estetike čini je pravim stručnjakom za kožu. Kao izvrsna poznavateljica dermokozmetike, već je godinama vjerna brendu Reviderm, a titula specijalistice i edukatorice Reviderm Akademije omogućava joj pravilan odabir tretmana i preparata prilagođenih svakoj koži. Iskoristili smo jedinstvenu priliku da ovu vrsnu stručnjakinju upitamo kako odabrati režim njege u svakoj dobi – jer smo svjesni da je briga o koži jednako važna u 20-ima, kao i u 40-ima.

Za što se odlučiti u „mlađim danima“, u što se isplati investirati, a s čim ipak pričekati do 40-e? Donosimo preporuke stručnjakinje koje se isplati slijediti.

„Reviderm dermokozmetika u svojem portfoliju ima rješenje za svaku problematiku kože, ali i za svaku pojedinu životnu dob“, objašnjava Kristina, dodajući kako se cjelokupna Reviderm linija proizvoda dijeli na tri osnovne kategorije – Skinessentials, Skindication i Skintelligence, koje obuhvaćaju sve što je koži potrebno, od čistača, primera, peelinga, zaštite, njege oko očiju, završne kreme te posebno koncentriranih ampula i seruma.

Paleta proizvoda dovoljno je široka da može zadovoljiti i najzahtjevniju kožu te je stoga Poliklinika Bagatin i odabrala upravo ovaj brend kako bi mogla ponuditi rješenja klijenticama, neovisno o potrebama njihove kože.

U 20-ima najvažnije je čišćenje i pH balans

„Mlada koža u 20-tima ima pojačanu aktivnost hormona te je u ovoj životnoj dobi važno držati pH balans kože u normali, kvalitetno je čistiti te zadržati kapacitet vlažnosti“, objašnjava kozmetologinja Poliklinike Bagatin.

Reviderm Protuupalna pjena za čišćenje i kontrolu sebuma sadrži djelotvorne aktivne sastojke za čišćenje, koji uklanjaju šminku, sebum i čestice prljavštine, ispiru nečistoće i smanjuju sjaj. Cijena pakiranja od , 200 ml je 169 kn.

„U toj dobi često postoje izazovi s nečistom kožom te stoga preporučujemo cleansing foam – pjenu koja će nježno, ali detaljno očistiti pore i uz pomoć pantenola djelovati umirujuće. Nakon toga je važno ph balansirati kožu uz pomoć tonika i to najčešće gentle pH balancer-a“, dodaje Kristina.

Reviderm gentle pH balancer nježni je tonik koji kontrolira pH vrijednost kože. Odgovara koži u svakoj dobi, a posebno onoj mlađoj i sklonoj nepravilnostima. Cijena pakiranja od 200 ml je 169 kn.

Najvažnije pravilo je pravilno čistiti mladenačku kožu, tvrdi, jer koža sve pamti i sve što joj sada pružimo, kasnije će nam vratiti u obliku dugotrajne mladolikosti.

„Također, u ovoj dobi često preporučujem skin refiner fluid, proizvod za dan i noć na bazi salicilne kiseline, koji balansira i vlaži kožu te ju čuva od izbijanja nepravilnosti“, dodaje.

Reviderm Skin Refiner Fluid uravnotežavajuća je 24-satna tekućina za pročišćavanje kože, koja zaglađuje ten i zadržava vlagu. Pore Refine Complex lagano otpušta naslage i mrtve stanice kože. Cijena pakiranja od 50ml je 219 kn.

U 30-ima se okrećemo pravom anti-ageingu

„Za 30-e  često kažu da su prijelomne godine, godine kada počinjemo razmišljati o anti-ageingu te počinjemo birati proizvode koji nam osiguravaju sve potrebne preduvjete za zdravlje, kvalitetu i čvrstoću kože pa se okrećemo proizvodima za poticanje kolagena i borbi protiv slobodnih radikala“, objašnjava Kristina.

U tom smjeru razmišljaju i stručnjaci iz Reviderma, a za 30-e su idealni proizvodi linije Skintellignce. Iskusna kozmetologinja izdvojila nam je svoje favorite za dame koje o anti-ageingu razmišljaju na vrijeme.

Reviderm Cell Protector Cream bogata je dnevna krema za ravnotežu hidratacije i lučenja sebuma sa zaštitom protiv prvih znakova starenja kože. Formula neutralizira slobodne radikale, a Omega-3 masne kiseline učvršćuju kožu i vezuju vlagu. Cijena pakiranja od 50 ml je 409 kn.

Cell protector cream i cell regeneration night dva su proizvoda koja će dubinski vlažiti kožu, kako bi odgodili propadanje kolagena i gubitak vlage, a uz aktivni sastojak OPC pycnogenol dnevni će proizvod biti snažan antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala, a noću uz cell regeneration night obnavljat ćemo kožu, detoksicirati ju od štetnih utjecaja i revitalizirati stanice“, ističe kozmetologinja.

Reviderm Cell Regeneration Night noćna je krema za regeneraciju suhe kože i protiv prvih znakova starenja. Piknogenol® neutralizira slobodne radikale, Omega-3 masne kiseline učvršćuju kožu a vitamin B kompleks pospješuje obnavljanje stanica. Cijena pakiranja od 50 ml je 399 kn.

U 40-ima znakovi starenja postaju očiti

„Kada uđemo u 40-e, naša nam koža već pokazuje prave znakove starenja. Počinjemo primjećivati opuštanje kože, prve znakove gubitka kolagena, a uz fine-line bore, sada nastaju i one prave dublje bore“, objašnjava.

Za specifične zahtjeve kože u 40-ima Reviderm želi iskoristiti svoju snagu aktivnih sastojaka i patentiranog ECM-a (izvan staničnog matriksa) koji stvara novu arhitekturu kože te potiče stanice na bolju komunikaciju i povezanost, pa nam Kristina preporučuje nešto snažnije formule.

Reviderm ECM Repair Concentrate HD visoko je koncentrirani serum za osjetno učvršćeniju kožu. Aktivni sastojak MatriBuild regenerira osnovnu tvar vezivnog tkiva, smiruje i povećava čvrstoću kože. Cijena pakiranja od 30 ml je 779 kn.

„Potrebno je jačati dermis i izgraditi snažnije potkožje, kako bi rezultat bio bolji elasticitet, minimizirane bore, ali i lagani lifting efekt. Adut za 40-e svakako je ECM Repair concentrate HD (High Definition) ampula i ECM repair fluid za dnevnu njegu.

Reviderm ECM Repair Fluid regenerativna je 24-satna strukturna tekućina za zatezanje kontura. Visokotehnološki aktivni sastojci MatriBuild i MatriFirm obnavljaju strukturu kože, povećavaju čvrstoću i elastičnost. Cijena pakiranja od 50 ml je 1029 kn.

„Tretmani Reviderm preparatima u Poliklinici Bagatin nisu fokusirani na godine, jer su one samo stanje na koje možemo utjecati pravilnom njegom u svakoj životnoj dobi te svojoj koži kao najvećem organu osigurati njegu koju zaslužuje“, za kraj je dodala naša sugovornica.

Pročitajte još i ...