Serum s “molekulom volumena” koji dokazano smanjuje vidljivost bora

Iako poneku boricu i sitnu liniju na licu primijetimo već i u mnogo mlađim danima, većina žena pamti trenutak u kojemu se prvi puta pogledala u ogledalo i shvatila da su se na njenom licu zaista pojavile bore.

U tom smo trenu sklone pomisliti –„pa kao da ih još jučer nije bilo, otkuda su se stvorile?“, no istina je zapravo posve drugačija. Bore, baš kao niti jedan drugi pokazatelj starenja kože, ne mogu se pojaviti preko noći, a njihov nastanak vidljiv je mnogo ranije – na mjestu budućih dubokih bora čak i godinama ranije možete primijetiti tanke linije na mjestu presavijanja kože uslijed svakodnevne mimike.

Djelujemo li na vrijeme, koža ne može naglo ostariti

Suprotno uvriježenom mišljenju, koža ne stari naglo, već vrlo postupno, no u određenim se godinama događa proces koji to starenje ubrzava – gubitak kolagena i hijaluronske kiseline. Iako ove vrijedne gradivne elemente kože gubimo već od 20-ima, početkom 40-ih njihov se nedostatak na licu počinje snažno uočavati, a simptomi ovog nepovoljnog procesa su mnogobrojni.

Iako je svaka koža jedinstvena, kod većine žena prvo upozorenje da koža gubi sastojke potrebne za mladolikost neće biti pojava duboke bore koje još do jučer nije bilo. Naše će nam lice mnogo suptilnije dati do znanja da više nije sposobno samo održavati mladenačku čvrstoću, a prvo što ćemo primijetiti je tek nedostatak zdravog sjaja kojeg smo sve donedavno uzimale „zdravo za gotovo“.

Iscrpljene zalihe vrijedne hijaluronske kiseline u slojevima kože dovode do smanjene elastičnosti kože, ali i do manjka volumena na licu. Dobra je vijest kako je na te zalihe moguće djelovati, a počnemo li ove komponente nadomještati na vrijeme, lice će starjeti postepeno i suptilno te se neće dogoditi da nas odjednom u ogledalu iznenade duboke bore.

Najveća briga nakon 30-e

Izražena naboranost lica ionako se javlja mnogo kasnije, a najveća briga žena nakon 30-e kad je proces starenja u pitanju je progresivni gubitak volumena i punoće kože. Čvrsta mladenačka koža i na dodir je kvalitetna i puna vlage, a usprkos zdravim životnim navikama, ta prirodna  punoća nestaje, a čime lice poprima umoran i ispijen izgled.

Karolina Kurkova releases a photo on Instagram with the following caption: "A huge thank you to my behind the scenes team who work so hard at making me look so good. Glam is one of the most fun parts of any special night and I couldnu2019t do it without my people! @sashahere @kristinavidic_ @frankelfresh ud83dudcf7: @derekkettela #amfARCannes #BeEpic"., Image: 372138480, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

U početnim fazama starenja, koža postaje sve manje elastična i sjajna, ali i podložnija oštećenjima – hijaluronska kiselina, naime, ne služi samo zadržavanju vode, već i poticanju proizvodnje kolagena, glavne proteinske komponente kože.

Osnovni korak zaštitne, ali i anti-age njege svakako je nadomjestak ove vrijedne kiseline, a kako bi koži vratio punoću, renomirani dermokozmetički brand La Roche-Posay predstavio je Hyalu B5 Serum – moćni koncentrat koji djeluje na smanjene bora te vraćanje volumena i elastičnosti koži, a za razliku od velikog broja anti-age proizvoda, odgovarat će i osjetljivoj koži.

Koja koža još brže gubi kolagen?

Osjetljiva koža nije zaseban tip kože, već stanje koje može pogoditi sve tipove kože, i to u svakoj dobi. Karakterizira je prvenstveno oštećena prirodna barijera na površini, koja na zdravoj koži ima zaštitnu, ali i obnavljajuću ulogu. Mikroupalni stres unutar osjetljive kože znatno produžuje vrijeme koje joj je potrebno za obnovu od svakodnevnih oštećenja, a zbog bržeg raspada kolagenskih vlakana i hijaluronske kiseline u matrixu kože, znakovi starenja se na njoj mogu pojaviti i znatno ranije nego što bismo ih očekivali.

Smanjeni kapacitet samoobnove djelomično je uzrokovan i samim gubitkom hijalurona, jer ova „molekula volumena“ nije samo najvažniji faktor za hidrataciju i prirodnu punoću kože, već i čuvar obnavljajućih mehanizama kože. Njenim progresivnim padom, koji do 50-e doseže čak 50 % prvotne razine, koža je lišena sposobnosti da sama zacijeli oštećenja i oporavi se od svakodnevnih stresova.

23rd Annual Critics' Choice Awards. Barker Hangar, Santa Monica, CA. Pictured: Gal Gadot. EVENT January 11, 2018 Job: 180111A1, Image: 359939639, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Klinički znakovi trošenja hijalurona

Upitamo li dermatologe, tipični klinički znakovi trošenja hijalurona su gubitak volumena i elastičnosti, pojava tankih linija i bora te produbljivanje postojećih znakova starenja, no osjetljiva se koža susreće s posebnim izazovom – kod nje se ovi problemi mogu javiti i mnogo ranije.

Kao dugogodišnji partner dermatologa, francuski brand La Roche-Posay u Hyal B5 serumu osigurao je ne samo punjenje kože zalihama hijaluronske kiseline, već i njenu pojačanu epitelizaciju i obnovu. Jedinstvenim spojem koji objedinjuje dva tipa čiste hijaluronske kiseline istovremeno djeluje na svim razinama kože – hijaluron visoke molekularne težine stvara nevidljivu barijeru koja na površini kože zadržava vlagu te popunjava tanke linije i bore, dok će ista molekula niske težine prodrijeti duboko u koži, iznutra je popuniti i potaknuti staničnu obnovu.

Regeneracija i „punjenje“ kože inovativnim dermatološkim sastojcima

Iako se nalazi i u njegovom nazivu, hijaluronska kiselina nije jedini sastojak ovog moćnog seruma – vitamin B5, poznat i kao Pantenol, još je jedna zvijezda ove formule. Riječ je o prirodnom spoju koji potiče proizvodnju kolagena i obnavljanje kože, a o njegovoj snazi svjedoči i činjenica da je postao neizostavan saveznik u tretiranju znakova starenja.

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619202, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

S obzirom na to da je Hyal B5 serum namijenjen pomlađivanju i revitalizaciji osjetljive kože, u njegovom se sastojku nalazi još jedan inovativan dermatološki sastojak – Madecassoside. Riječ je o bioaktivnoj komponenti dobivenoj iz biljnog ekstrakta Centella asiatica, koja djeluje antioksidativno, ali i dokazano smanjuje osjetljivost kože te pomaže u njenoj obnovi. Kao i većina proizvoda ovog renomiranog branda, i Hyal B5 serum sadrži i La Roche-Posay Termalnu vodu koja umiruje nadraženu kožu, djeluje kao prirodni antioksidans te pomaže u sprječavanju starenja kože.

Smanjena vidljivost bora, elastičnija koža i poboljšan tonus – klinički dokazano

Kombinirajući neke dobro poznate „skincare superheroje“ s inovativnim biljnim ekstraktima, La Roche-Posay je konačno uspio kreirati proizvod koji učinkovito djeluje na znakove starenja bez narušavanja tolerancije osjetljive kože.

February 11, 2017 - New York, USA - Tibi. MODEL ON BACKSTAGE, MAKE UP, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST.NYPAPW17, Image: 321224767, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Djelotvornost ovog laganog gel-seruma dokazuju i klinički rezultati – nakon samo četiri sata od nanošenja, koža ispitanica bila je rastezljivija, boljeg tonusa te čvršća na dodir. Vraćanjem biomehaničkih svojstava mlade kože nakon samo nekoliko sati ženama je omogućeno da rezultate svoje njege vide na kraju svakog dana u ogledalu – a klinička je studija pokazala smanjenje bora na licu kod 71% ispitanica te elastičniju kožu kod 87% ispitanica.

Dolasku ovog nevjerojatnog seruma se iznimno radujemo, a La-Roche Posay je potvrdio kako ga u ljekarnama možemo očekivati već u veljači.

Pročitajte još i ...