Anti-age manifest za urbane tridesetogodišnjakinje: četiri preparata koja morate imati

Francuski brend Eau Thermale Avène osmislio je svojevrsni „anti-age manifest za sretne tridesetogodišnjakinje“! Proučavajući njihov način života, u njemu je oslikao predstavnicu generacije: mladu ženu koja se u svojoj koži osjeća ugodno, zadovoljna je životom i izgledom, ali i svjesna prvih znakova starenja, i – ekspeditivna kakva jest – počinje tražiti rješenja.

U toj su dobi problemi kože uglavnom povezani s oksidativnim stresom, ali su i evidentna posljedica pritisaka karakterističnih za taj period života – stresa koji uzrokuje borba za postizanje društvenog uspjeha, dokazivanje na privatnom i poslovnom planu…

Detox vs burgeri

A lifestyle urbane mlade žene? Vožnja gradom na biciklu, slalomiranje između oblaka ispušnih plinova, kratki predasi u prirodi u kombinaciji s „binđanjem“ serija….

Kako se hrani? Tost s avokadom, detox smoothie pet puta tjedno – i burger za vikend. Ulete i koktel partyji s prijateljima, druženja poslije posla… Jedna je tridesetogodinjakinja otvorena za sva iskustva, u godinama je kada može sve, kada samopouzdanje raste na zdravim temeljima.

Koliko koži treba da zablista?

No, okoliš prema njoj nije uvijek prijateljski raspoložen: UV zrake, onečišćenje zraka, stalno zurenje u ekran… Ne treba puno pa da šteta postane vidljiva.

Ipak, radije nego da proučava svaku svoju boru – kao što su to činile prethodne generacije – ona se fokusira na to da sačuva ljepotu kože djelujući na glavne s njom povezane čimbenike.

Želi glatku, sjajnu i podatnu, dobar tonus, svježinu... No, u dobi kad se sve čini mogućim, kad poduzima odvažne korake, usuđuje se zakoračiti u nepoznato, pasti, ustati pa ponovno pasti… pogled u zrcalo ponekad je mrvicu obeshrabri. Sivi ten, znaci umora, prve borice i fine linije, neujednačen ten – i spoznaja da koži treba puno više vremena da se oporavi i zablista.

Žalba na beauty presudu

No, na tu „privremenu presudu“ samosvjesna će tridesetogodišnjakinja uložiti prigovor. A stručnjaci laboratorija Eau Thermale Avène pomoći će joj da samopouzdanje ostane „stabilna kategorija“. Jer, meka koža i lijep, sjajan ten ne odaju samo brigu o sebi, nego su i znak unutarnjeg zadovoljstva.

Činjenica da 92 posto svjetske populacije živi u (pre)zagađenom okolišu ne pridonosi ljepoti tena, baš kao ni stres, UV zrake, junk food – odgovorni za produkciju slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje koži nanose štetu. Takozvani oksidativni stres rezultira lančanom reakcijom raznoraznih problema – čak i rizikom od nepovratnih staničnih oštećenja.

Linija A-Oxitive

A kako se oksidativni stres – stanje u organizmu koje se javlja kada prooksidansi (slobodni radikali) nadvladaju mehanizme antioksidativne zaštite organizma – ne može izbjeći, Eau Thermale Avène lansirao je kronaoaktivnu anti-age liniju A- Oxitive.

Njezin je prvi adut fluidni A-Oxitive serum: lagan, nježnog mirisa s nemasnim završetkom, ovaj antioksidativni zaštitni proizvod pomaže koži da se obrani od štetnih učinaka oksidativnog stresa.

Moć provitamina

Antioksidativni zaštitni kompleks – koji sadrži pro-vitamin E (pre-tokoferil) i pro-vitamin C (askorbil glukozida) – djeluje tijekom dana i štiti kožu odgađajući prve znakove starenja. Ono što će se ženama posebno svidjeti je činjenica da pojačava glow efekt za kojim svi žudimo.

Obogaćen je GP4G-om (prekursorom ATP-a, jedinog nosioca energije za stanice) zaslužnim za jačanje prirodnih obrambenih mehanizama kože. A kako je hidratacija uvjet bez kojeg se ne može kada je na rasporedu tema ani-aginga, serum bez prestanka vlaži kožu – 24 sata.

Kao i svi proizvodi ovog renomiranog francuskog brenda, i ovaj sadrži Avène termalnu izvorsku vodu koja prirodno umiruje i omekšava kožu.

Koža kao štit protiv zagađenja

Poklonice hidratantnih proizvoda bit će oduševljene A-Oxitive DAN – vodenom kremom za zaglađivanje. Sa svojom aqua-gel teksturom, na koži stvara barijeru protiv zagađenja te zaglađuje kožu bez narušavanja osjećaja ugode.

Zahvaljujući bakrenim i ljubičastim bisernim česticama koje uravnotežuju svjetlost i boje, prikrivaju sjene i znakove umora na licu.

Sve čari pilinga

Kako bi koža postala podatna za upijanje aktivnih sastojaka iz kreme i seruma, najbolje je pripremiti je – pilingom. A-Oxitive NOĆ piling krema odstranjuje sloj mrtvih stanica te tako pridonosi prevenciji prvih vidljivih znakova starenja i štiti od štetnih učinaka svakodnevnog oksidativnog stresa u okolišu. Uz to zaglađuje i regenerira kožu te ne sadrži nikakve parfeme.

Obnova teksture kože

Regenerirajući kompleks – baziran na retinaldehidu i provitaminu E – pojačava staničnu aktivnost, ujednačava teksturu kože i pomaže u detoksikaciji.

Jedan od vrijednih sastojaka je i ulje noćurka: vrlo je bogato masnim kiselinama i vitaminima koji pomažu nahraniti kožu i vraćaju joj ravnotežu pružajući divan osjećaj svježe i odmorene kože, baš kao nakon jutarnjeg buđenja.

A kako njegujući ritual ne bi bio potpun bez tretiranja područja oko očiju, osmišljena je i A-Oxitive OČI – krema za zaglađivanje područja oko očiju. Glatka i pojačana sjajem, obećava osvježe i blistavije oči nakon buđenja, i savršeno se uklapa u ovu novu provitaminsku anti-age rutinu koja djeluje protiv bora, oksidativnog stresa i zagađenja.

Tekstura oduševljava: lagana i vodenasta, obogaćena je lipidnom fazom sličnom sebumu, brine se o ovom osjetljivom području i pomaže u sprečavanju prvih vidljivih znakova starenja. Nakon buđenja konture očiju su osvježene i blistavije.

A blistav će biti i pogled na kožu njegovanu pravilno odabranim preparatima.

Pročitajte još i ...