Sofisticirani ženstveni parfemi za ljeto 2021 po preporuci časopisa Marie Claire

Dugi dani, +40 stupnjeva u hladu i gradska sparina? Teški parfemi sigurno su posljednje što vam je na pameti. Ipak, ne želimo se odreći uzbudljivih mirisnih noviteta, čak niti u iznimno vrućim danima – no, svakako ćemo ih pomnije birati.

Iako je najtočnije pravilo u svijetu parfema da – pravila nema, već se uvijek treba voditi vlastitim stilom i ukusom, ipak postoje neke smjernice kad je u pitanju prilagođavanje mirisnih nota godišnjim dobima.

Omiljeni zimski parfem vjerojatno vam neće odgovarati

Osim što s u vrućim ljetnim danima više znojimo i time utječemo na aromu i postojanost parfema, visoke temperature mogu utjecati i na kemijske spojeve u našim omiljenim mirisima, zbog čega nam isti parfem može mirisati potpuno drugačije nego u zimsko vrijeme.

Ako još nemate svog mirisnog favorita za ovo ljeto, ili ste samo u potrazi za „pojačanjem“ u svom parfemskom arsenalu – donosimo nekoliko fantastičnih ljetnih parfema – po izboru časopisa Marie Claire.

Byredo Sundazed

Iznimno svjež, lagan parfem sa snažnom aromom citrusa zaista je pravi odabir za ljetne dane. U gornjim notama prevladavaju agrumi – prvenstveno mandarina i limun, dok se u bazi parfema kriju slatkaste note šećerne vate i mošusa.

Srednje note sadržavaju neroli i jasmin, što parfemu daje i dozu cvjetne svježine i romantičnog dojma, a idealan je za poslovne prilike – jer nije težak niti pretjerano napadan. Ipak, sigurni smo da ćete nošenjem ovog parfema privući pažnju – i mnoštvo komplimenata.

79 Perfume Pleasure Gardenia

Univerzalno privlačan, a opet tako jedinstven i neobičan – ovako bi se mogao opisati parfem Pleasure Gardenia brenda 79 Perfume, uvršten na popis najboljih parfema za ljeto 2021. Jedinstvena mješavina gardenije, jasmina, mimoze, vanilije i mošusa daje mu slatkasti ton, no njegova svježina i lakoća čine ga izvrsnim odabirom za ljeto – posebno za vječne romantičarke.

Ovaj je parfem iznimno ženstven – pa ako preferirate vrijeme provoditi u sportskom, minimalističkom izdanju, možda nije idealan odabir za vas. No provodite li ljeto u nježnim, ženstvenim haljinama, lepršave kose i uživajući u gradskim šetnjama – ovaj će vas miris oduševiti. Zamišljen kao mirisna oda japanskoj gardeniji, zaista je prava senzualna poslastica.

NEST New York Wild Poppy Eau de Parfum

Voćno-cvjetna rapsodija – tako bi se mogao opisati Wild Poppy parfem brenda NEST New York. Dominantne note koje se osjete odmah po nanošenju su Himalajski jasmin, kruška i ruža iz regije Grasse – jedan od najcjenjenijih cvjetova na svijetu.

Ovaj parfem se opisuje kao evolucija makovog cvijeta – jer savršeno objedinjuje evoluciju cvijeta – od pupoljka do cvijeta – i to pomoću aroma ruže i jasmina, uz dodatak voćnih aroma kruške, maline i marelice.

Bočica ovog ekstravagantnog parfema priča je za sebe – inspirirana britanskom umjetnicom iz 18. stoljeća, Mary Delany – poznatom po raskošnim slikama cvijeća na tamnoj pozadini. A priča o nastanku parfema jednako je zanimljiva – Laura Slatkin, kreatorica ovog parfema za sebe tvrdi da inspiraciju uvijek pronalazi na tržnici cvijeća. Jednog je dana tako naišla na velik snop neuglednih, pomalo ružnih pupoljaka – a prodavač joj je otkrio da je riječ o pupoljcima maka. Ta ju je spoznaja začudila – jer je cvijet maka smatrala prekrasnim. Upravo je ta transformacija poslužila kao glavna inspiracija za parfem Wild Poppy (divlji mak) – jer je riječ o parfemu koji je na prvi mah suptilan i nenapadan, no vrlo brzo ćete se u njega zaljubiti.

 

Izvor naslovne fotografije: Sephora

Pročitajte još i ...