Stiliziranje kratke kose: svaka dlaka je pod kontrolom uz ovaj top proizvod!

Ako si muškarac, tako je svejedno kakva ti je frizura! Ovu rečenicu može izgovoriti samo netko tko nikada nije imao niti jedan problem s kosom ili vlasištem. Svi ostali ih gledaju sa zavišću. Osim toga, povijest svjedoči da je i muška kosa više od pukog ukrasa na glavi. Bila je simbol statusa, buntovništva, čak političke pripadnosti. Sjednite, prođite prstima kroz kosu (ako je imate) i pratite zabavno putovanje kroz trendove muških frizura.

U srednjem vijeku, muškarci su nosili dugu kosu, često ukrašenu vrpcama. Čak su vitezovi prilagođavali kacigu da stane preko raskošnih uvojaka. A onda je došlo vrijeme boba u renesansi. Da, čak i muškarci su nosili kosu srednje dužine, oblikovanu u bob stilu, dok su umjetnici poput Leonarda da Vincija nosili duže i neurednije frizure.

U 18. stoljeću perike su bile in! Ako niste nosili bijelu kovrčavu periku, jasno je da niste pratili trendove. Osim toga, bile su praktične za skrivanje nedostataka poput ćelavosti ili klempavih ušiju. Elvis Presley 50-ih u modu donosi rock ‘n’ roll i zavodljivu pompadour frizuru. A muškarci širom svijeta pokušavaju postići taj savršeni val na čelu.

A onda su došle 80-e. I David Bowie. I mullet frizura koju su željeli baš svi. Slična fudbalerki, karakterizira je kratka kosa sa prednje strane i duža na stražnjem dijelu. Inače, u 2022. ova frizura bila je totalni hit s više od 12 milijardi pregleda na TikToku, a obožavaju je Miley Cyrus i Billie Eilish. Kratka kosa i gel 2000-tih postaju najbolji prijatelji. Svi su željeli izgledati kao članovi boy bendova.

Danas pak sve prolazi – od klasičnih fade frizura do hrabrih boja i dreadlocksa. Živimo u doba individualizma u kojemu svaka frizura može biti statement. Ipak, na popisu najtraženih su chic i cool kratke frizure koje ne iziskuju puno truda. Ali ne mogu bez stiliziranja! Klasični fade, pompadour ili čak kreativni undercut – svaki dan možete imati novi “look”. Uz mat proizvod, naravno.

Upravo zato, članovi našeg ocjenjivačkoga suda pronašli su najbolju pastu u sklopu ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product 2023. U kategoriji Najbolji proizvod za stiliziranje kratke kose pobjednik je 1922 by J. M. Keune Premier paste.

1922 by J. M. Keune Premier paste

Proizvedena u Nizozemskoj, obogaćena domaćim sastojcima i usavršena znanošću, kolekcija 1922 by J. M. Keune, sadrži kvalitetne sastojke pomiješane s umirujućim, muškim mirisom sandalovine i kože. Kreatin obnavlja i jača vlas, Pro-vitamin B5 zgušnjava kosu, dok vitamin H poboljšava keratinsku strukturu. Prirodni ekstrakti peperminta, ulje i mentol osvježavaju i stimuliraju vlasište.

U Keuneu vjeruju kako se s kosom treba igrati, ali su ozbiljni u vezi sa stiliziranjem. Premier Paste je svestran proizvod koji se može koristiti na kosi osušenoj ručnikom za dodatnu kontrolu ili ga upotrijebite tako da prođete jednom ili dva puta kroz suhu kosu, za teksturu i volumen koji traje cijeli dan.

Što su o pobjedniku kategorije Najbolji proizvod za stiliziranje kratke kose rekli članovi žirija, ugledni domaći kirurzi i estetski liječnici, koji su upravo ovaj proizvod nakon višemjesečnog testiranja proglasili najboljim?

Dr. Josip Lovrić

Poznati hrvatski kirurg dr. Josip Lovrić, istaknuo je nakon testiranja: 

“1922 by J.M. Keune Premier paste odlično stilizira kosu, ne masti je, ne ostavlja neželjeni sjaj… Nakon sušenja ne ostavlja na kosi bijele tragove niti je lijepi, a uz nju imaš kontrolu nad svakom vlasi”, ističe dr. Lovrić.

Dr. Jakov Jurčević

“1922 by J.M. Keune Premier paste odlična je pasta s mat učinkom na kosi, osigurava prirodan finsih kao da je bez proizvoda, dobro fiksira i daje odličan messy izgled. Miris je odličan, poput nekog finog parfema. Podsjeća me na Oud Wood Toma Forda”, kaže zagrebački estetski liječnik, dr. Jakov Jurčević iz Poliklinike Duduković & Kisić

Dr. Nikola Milojević

“1922 by J.M. Keune Premier paste mo je definitivni pobjednik. Koristio sam je i prije ovoga testiranja. Najbolje je to što osigurava željeni učinak, a pritom je potpuno neprimjetna i kosa izgleda prirodno”, kaže dr. Nikola Milojević, vlasnik jedne od vodećih regionalnih klinika za estetsku medicinu Poliklinike Milojević.

Pročitajte još i ...