Znate li što je karboksiterapija? Tretman koji rješava bore, opuštenu kožu, strije, masne naslage, podočnjake…

Karboksiterapija je bezbolna metoda koja koristi bezbojni plin ugljični dioksid, koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji je potrebno tretirati. Reakcija na uneseni ugljični dioksid je pojačana cirkulacije u tretiranoj regiji i njezino jače opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima. Ova reakcija konačno rezultira poboljšanjem cjelokupnog izgleda kože.

Israeli actress Natalie Portman fronts Diorskin Star 2014 advertising campaign., Image: 201821572, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Različite primjene

Karboksiterapija je terapija koja se primjenjuje u estetskoj dermatologiji, i to u tretiranju bora, opuštene kože i kože oštećene suncem, zatim u terapiji tamnih podočnjaka, strija, ožiljaka, celulita i masnih nakupina podbratka, struka ili nakupina u predjelu donjih ekstremiteta.

Reakcije u koži koje se odvijaju nakon primjene karboksiterapije su poboljšana mikrocirkulacija, poboljšana limfna drenaža i otpuštanje faktora rasta.

Slender female body holding orange and squeezing her thigh

U slučaju tretiranja potkožnih masnih nakupina, učinak karboksiterapije je lipoliza, ali bez oštećivanja krvnih žila. Jednako tako, karboksiterapija se može primijeniti u tretiranju masnih jastučića ispod očiju, kao zasebna terapija bez operacije, odnosno nakon blefaroplastike ako je operativni zahvat bio potreban.

Nakon blefaroplastike karboksiterapija se provodi s namjerom održavanja rezultata i poboljšanja teksture kože. Koristi se i nakon liposukcije, postoperativno, te ima učinak na poboljšanje teksture kože.

Najnovija istraživanja pokazala su odlične rezultate kada se karboksiterapija koristi u stimulaciji rasta kose kao i u anti-age terapiji kose, s obzirom na to da je uočeno da vlasi s vremenom bolje rastu, postaju deblje i sjajnije te da mi se u određenoj mjeri poboljšava i intenzitet pigmenta.

Karboksiterapija povećava elastičnost kože, djeluje na bolju cirkulaciju, pospješuje regeneraciju postojećeg kolagena i stimulira stvaranje novog, smanjuje bore, kao i lokalizirane masne nakupine.

Kako djeluje?

Karboksiterapija djeluje na regeneraciju kože u smislu zgušnjavanja kolagena, njegove regeneracije i stvaranja novog kolagena, što zajedno rezultira zgušnjavanjem vlakana kolagena i odlično je za regeneraciju kože oštećene suncem, kao i za proces usporavanja razvoja znakova starenja.

Provodi se pod kontrolom dermatologa, a može se kombinirati i s drugim oblicima terapije anti-age postupaka.

Pročitajte još i ...