Što sve pomaže u borbi protiv bora?

Gal Gadot (gal_gadot / 18.06.2017): "Trying to hypnotize you.. #SundayMood, Image: 338263959, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Tretmani za pomlađivanje kože i anti-age proizvodi danas su uobičajeni dio njege. Bore su glavni problem koji svi anti-age postupci nastoje suzbiti. Kako se učinkovito boriti protiv bora i koje tretmane i proizvode odabrati?

Brzi i neinvazivni tretmani

Širok spektar ponude anti-age tretmana, njihova učinkovitost, izvrsni rezultati i brzo provođenje bez značajnih nuspojava karakteristike su zaslužne za popularnost različitih tretmana za njegu kože. Ovisno o tipu kože i borama, koriste se različiti postupci za pomlađivanje kože. Primjerice, za tretiranje sitnih nakupina bora koriste se laseri i kemijski pilinzi.

Izraženije bore na čelu, između obrva i na području oko očiju, koje nastaju mimikom lica, uklanjaju se botoxom. Botoxom se onemogućuje mišićna aktivnost i opuštaju mišići, čime dolazi do smanjenja bora ili potpunog nestanka bora na licu.

Russian fashion model Natalia Vodianova stars in David Yurman Fall Winter 2016 collection., Image: 305915424, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kada se, pak, radi o borama oko usta, nazolabijalnim borama, i gubitku volumena, fileri na bazi hijaluronske kiseline izvrsno su rješenje. Hijaluronska kiselina injektira se u brazde koje se potom popunjavaju. Tretman je pogodan i za bore nadusnice koje se mogu tretirati i kemijskim pilinzima i laserom.

PRP, mezoterapija i dermaroller tretmani su koji pomažu ublažiti bore, a koriste se i kao prevencijski tretmani koji kožu održavaju mladolikom i svježom.

Kakva kozmetika pomaže?

Što se tiče proizvoda, hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom ključne su u održavanju mladolike kože. Manje nakupine bora pojavljuju se uslijed gubitka kolagena i pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama, stoga je za njihovo sprječavanje potrebno nanositi kreme koje sadrže zaštitni UV faktor.

Luxurious cosmetic background. Cream in jar with blossom isolated on white background. Feminine skin care concept., Image: 191027000, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracniVrlo su učinkoviti serumi koji bi se trebali nanositi prije kreme jer su koncentriraniji i prodiru dublje, kao i serumi koji u sastavu sadrže supstancije inkorporirane u kiseline. Aktivni sastojci seruma svakako trebaju biti prilagođeni tipu kože, a savjetuju se antioksidansi, vitamin C, retinol, hidrokinon, hijaluronska kiselina, alfa lipoična kiselina, kojična kiselina, salicilna kiselina, esencijalna ulja i peptidi (ceramidi, nijacinamid). Nakon toga treba aplicirati dnevnu kremu koja može sadržavati navedene tvari, ali je važnije da bude ugodne teksture i prilagođena tipu kože.

Pročitajte još i ...