Keune – nizozemski brand sa savršenim styling proizvodima, evo naših favorita

100 godina bogate povijesti

Priča o brendu Keune započela je davne 1922. godine, s Janom Keuneom, ljekarnikom iz Amsterdama i njegovom fascinacijom uvojcima. Iznad drogerije koju je vodio sa suprugom, počeo je eksperimentirati i proizvoditi proizvode za kosu. Tamo gdje se prethodno kosa uvijala zagrijavanjem uvijača preko plinskih plamenika, Jan Keune uspio je razviti formulu za trajnu tekućinu s kojom je postigao zapanjujući uspjeh, na radost brojnih klijentica. Nizozemski proizvod osvojio je svijet, a Keune Haircosmetics postao je važan čimbenik frizerske scene već tri godine kasnije, kada je Jan službeno drogeriju nazvao po sebi. I ostalo je povijest, rekli bismo.

Održivost i društvena odgovornost

Keune je i danas obiteljska tvrtka, ali i suvremena, društveno-odgovorna kompanija koja svoju orijentaciju prema održivosti pokazuje u svim segmentima svoga poslovanja. Tako se njezin proizvodni pogon u potpunosti napaja solarnom energijom koja se prikuplja pomoću 3682 solarnih panela na krovovima. Emisije CO2 tvrtka kompenzira potrošnjom plina, a od siječnja 2021. Keuneova je tvornica u Soestu u Nizozemskoj potpuno CO2 neutralna.

U Keuneu rade zaposlenici iz više od 40 zemalja svijeta, a inkluzivnost je visoko na listi vrijednosti pa jednake uvjete pri zapošljavanju imaju svi kandidati. U Keuneu vode računa i o najvrjednijem resursu suvremenog svijeta – vodi pa su, čak i dok njihovo poslovanje rastte, uspjeli smanjiti otpadne vode za čak 37%.

Svoje proizvode, ali ni njihove sastojke nikada ne testiraju na životinjama, a odbijaju ih prodavati u zemljama u kojima je to obavezno. 2017. počeli su koristiti recikliranu plastiku, a do 2025. planiraju prepoloviti upotrebu nove plastike za svoju ambalažu.

Širok asortiman ciljanih i učinkovitih proizvoda

Keuneov proizvodni portfolio doista je raskošan i u njemu svi mogu pronaći točno ono što treba njihovoj kosi. Šamponi, regeneratori, maske, balzami, ulja za kosu raspoređeni u specijalizirane linije, ovisno o tipu kose, kože tjemena, specifičnim obilježjima i potrebama pokrivaju doista sve zahtjeve suvremenih klijenata. No, posebno mjesto u toj priči imaju proizvodi za oblikovanje kose. U nastavku vam donosimo naše favorite

So Pure Modulation Gel

Od jakog učvršćenja i visokog sjaja do laganog učvršćenja i uklanjanja frizzy efekta – Uz So Pure Modulation Gel možete kreirati baš svaku frizuru! Svi So Pure proizvodi blagi su za kosu, a njihova je formulacija bogata certificiranim organskim prirodnim sastojcima. Ovaj je gel prikladan za sve tipove kose i frizure,  a organska eterična ulja naranče i palmarose svaki će tretman pretvoriti u prekrasno aromaterapeutsko iskustvo.

Style Spray Wax

Ovaj inovativni vosak u spreju pomoći će vam da stvorite prozračnu teksturu koja se može postepeno graditi, ali i trajno držanje frizure. Proizvod se raspršivanjem pretvara u ultra-finu maglicu te pruža prirodan sjaj i definiciju svim vrstama kose. Pritom ne ostavlja mansi trag pa ga možete koristiti čak i za izglađivanje kovrčave kose. Od posebne će vam pomoći biti prilikom formiranja elegantnih zaglađenih frizura, poput repa i pundže.

Care Silver Savior Foam Treatment

Riječ je o leave-in tretmanu u pjeni. Poput šampona i regeneratora iz iste linije, Silver Savior Foam Treatment sadrži ljubičaste pigmente koji neutraliziraju neželjene tople tonove. Tu je i hranjivi Provitamin B5 zahvaljujući kojemu kosa postaje svilena, mekana i sjajna.

Style Humidity Shield

Proizvod koji će vaša kosa naročito voljeti ljeti i za vlažnih toplih dana. Poput čarolije štiti elegantne isfenirane i stilizirane kovrče od neželjenog kovrčanja  i dodaje lagani sjaj koji ne opterećuje kosu. Pokriva sve situacije od vlažnih jutara do sparnih ljetnih noći.

Style Dry Paste

Još jedan proizvod koji će vaša kosa voljeti za sunčanih dana. Mat pasta za oblikovanje teksturiranog izgleda sadrži UV filter te Dry Cleansing Complex za upijanje ulja. Pogodna za oblikovanje svih vrsta frizura, čak i onih koje sugeriraju da ste upravo ustali iz kreveta.

 

Pročitajte još i ...