TOP 3 tretmana idealna za jesen!

Već smo ozbiljno zagazili u jesen: počela je sezona grijanja, svježeg zraka, jutarnjeg mraza i onog divnog osjećaja šuškanja lišća pod nogama. S dolaskom jeseni, počelo je i neminovno odbrojavanje do zimskih praznika, odnosno do Božića. Upravo je jesensko vrijeme, ono uoči Božića i Nove godine, idealno za planiranje estetskih tretmana jer – ruku na srce – svi želimo izgledati savršeno na  uredskom tulumu ili na dočeku Nove godine.Sunce više nije najgori prijatelj posttretmanske kože, a i većina nas ima nešto više vremena za oporavak. Stoga, ako ste planirali nešto od tretmana sada je pravo vrijeme da obavite par poziva i zakažete prvi pregled i konzultacije. A ovo su naše preporuke za TOP 3 jesenska tretmana!

Birajte laserske tretmane!

Laserska tehnologija već je dugo u upotrebi u medicini, a posljednjih desetak godina vrlo je popularna kao metoda pomlađivanja kože! Laser smanjuje linije, bore i sunčeve pjege, ali kožu čini osjetljivijom na UV zrake. Stoga je jesen idealno vrijeme za odabir neke od metoda laserskog pomlađivanja kože, zbog smanjenog broja sunčanih sati. Naime, koža je nakon laserskih tretmana posebno osjetljiva na štetne UV zrake, pa je upravo sada pravo vrijeme za te tretmane!

Lasersko pomlađivanje kože djeluje tako što laser stvara zraku visoko intenzivne svjetlosti koja prodire duboko u kožno tkivo gdje isporučuje kontroliranu količinu ciljane terapeutske topline. Oštećeni melanin reapsorbira limfni sustav i stimulira fibroblaste u koži za stvaranje novog kolagena i elastina koji poboljšavaju izgled kože i pora, te sveukupno daju mladoliki izgled kože. No, uz mladolik izgled kože ujedno i smanjuje crvenilo lica, otvorene pore i plitke bore.

Mikrodermoabrazija je savršena za jesen…

Želite li da vaše lice zablista za blagdane, možda ćete htjeti isprobati mikrodermoabraziju. Ovaj nekirurški zahvat ciljano uklanja mrtve stanice kože s lica i stimulira snažan rast  novih stanica u bazalnom sloju kože. Abrazija je u suštini struganje, no u slučaju lica struganjem se miču mrtve stanice kože s lica, one koje nam začepe pore i zbog kojih nastaju i diskoloracije zbog čega nam ten izgleda neujednačeno i sivo. Mikrodermoabrazija je dakle postupak sličan pilingu ali se nakon pilinga na kožu stavljaju aktivni sastojci kako bi se potaknula regeneracija kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic)

Mikrodermoabrazija je dakle postupak sličan pilingu, s time da se nakon postupka uklanjanja mrtvih stanica, na kožu stavljaju aktivni sastojci kako bi se potaknula regenracija kože. Postupak je vrlo jednostavan i brz, te ne zahtijeva nimalo vremena za oporavak. Taman da zablistate na nekom predbožićnom tulumu!

CoolSculpting za tijelo kakvo ste oduvijek željele

Vježbate i jedete ispravno, ali još uvijek imate tvrdoglave masne džepove na trbuhu ili bokovima koji jednostavno neće nestati? Liposukcija je dobar izbor, ali to je kirurški zahvat koji zahtijeva oporavak! Druga opcija je CoolSculpting –  postupak kojim se smrzavaju masne stanice postupkom kriolipolize. Inače, masne stanice nisu otporne na hladnoću, te se nakon tretmana izbacuju iz tijela u roku dva do šest mjeseci.

Postupak CoolSculptingom izvodi se na devet ciklusa ili zona vidljivih masnih naslaga na područjima: podbratka, ispod čeljusti, na bedrima, trbuhu i bokovima te na grudima, leđima, ispod stražnjice i nadlakticama. Broj zona, odnosno tretiranih područja određuje se za svakog pacijenta individualno, a ovisno o građi i količini masnih naslaga. Postupak se izvodi tako da se nanosi gel na kožu koji služi kao membrana između uređaja i kože, te počinje “skulptiranje” odnosno hlađenje masnih naslaga! Ovaj tretman je idealno za raditi u jesen, prije Božićnih domjenaka i svih silnih kolača kojima jednostavno popuštamo!

Pročitajte još i ...