Sjajni proizvodi za poboljšanje elastičnosti kože

Jedna od nemilih posljedica starenja jest i gubitak elasticiteta kože. Elastin je ključan protein u vanćelijskom matriksu koji koži omogućava otpornost i elastičnost tkiva i organa. Ujedno je i tisuću puta fleksibilniji od kolagena, pa je njegov glavni zadatak elastičnost tkiva u tijelu, a u našem primarnom fokusu je elastičnost kože.Gubitak elastina naziva se elastoza, a događa se kada koža počinje gubiti svoj prirodni oblik, odnosno kada počinjemo stariti. Naime, prirodni gubitak elastina događa se s godinama, ali i neki vanjski faktori mogu utjecati na to. Jedan od glavnih faktora pri gubitku elastina su, naravno, štetne ultraljubičaste zrake. Naime, UV zrake uzrokuju starenje i umiranje stanica, a najviše pogađaju otkrivene dijelove tijela poput lica, ramena, dekoltea i ruku. No, i onečišćen zrak, pušenje, pa i loša prehrana i naglo mršavljenje djeluju isto tako pogubno na elastin u koži. Dobra je vijest ta da se elastin u koži može popraviti!

Retinoli i retinoidi

Retinol je jedan od oblika vitamin A, a neke studije pokazuju da se kombiniranim korištenjem retinola i vitamina C može popraviti elastičnost kože. Naime, retinol pospješuju proizvodnju kolagena u koži, a djeluju i na loše posljedice foto-oštećenje kože koji je jedan od glavnih faktora gubitka elastina.

Kiehl´s Retinol Skin-Renewing Daily Micro- Dose Serum

Inspirirana medicinskom znanosti „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova posljednja inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja djeluje tako da postojano potiče obnovu površinskih stanica kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove stanice postupno izbijaju na površinu te daju koži svjež i obnovljen izgled.

 

 

Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’sova inovacija u formuli također sadrži ceramide i peptide kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol, počevši već od prve upotrebe.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnom tkivu kože, a kao zadaću ima kožu držati hidratiziranom. Pod utjecajem, opet, UV zraka hijaluronska kiselina iz kože se gubi, pa koža postaje suha, a samim time i sklona boranju. Koristeći serume s hijaluronskom kiselinom može pomoći koži nadomjestiti toliko željenu elastičnost.

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler serum ujedinjuje dva najsnažnija anti-age sastojka: hijaluronsku kiselinu i vitamin C. Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler donio je prekretnicu u kontekstu učinkovitosti topikalnih proizvoda, zbog čega ga nazivaju i „filerom za kućnu upotrebu“. Sadrži čak 1.5% multimolekularne hijaluronske kiseline, od čega je 0,5% velike molekularne mase i čak 1% male molekularne mase, što mu omogućava znatno dublje prodiranje od ostalih topikalnih proizvoda s hijaluronskom kiselinom.

 

 

Ovako dubinsko djelovanje inače je zaista teško postići proizvodima koje nanosimo topikalno. Po prvi put je Vichy, jedan od najpoznatijih dermokozmetičkih brendova udružio visoku koncentraciju hijaluronske kiseline od 1,5 % s vitaminom Cg i dipeptidom (“botox u bočici”) – a rezultat je formula prozvana anti-ageing revolucijom. Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler proizvod je koji ujedinjuje topikalne benefite dvaju najjačih anti-age sastojaka – hijalurona i vitamina C, istovremeno djelujući na smanjenje bora, popunjavanje kože i ublažava tanke linije na licu.

Peptidi

Peptidni lanci odnosno proteini gradivni su temelj kože, a njihova ključna uloga je održavanje kože napetom, ujednačene teksture i strukture. Upravo su peptidi oni koji utječu na proizvodnju elastina, a funkcioniraju kao glasnici koji stanicama prenose poruku da je potrebna nova “isporuka” elastina i kolagena. Peptidi se ne mogu izravno nanijeti na kožu jer ne mogu proći kožnu barijeru, ali u obliku fragmentiranih doza mogu, pa najčešće dolaze u tim oblicima u kremama i serumima.

Linerase Skin Regeneration Cream: Polypeptides + Colllagen

Ova moćna formula odnijela je titulu pobjednika kategorije Najbolja inovativna formula za lice s aktivnim sastojcima za 50+ na dodjeli nagrada Estetica Premium Products i to zahvaljujući vrlo snažnom sastavu i vidljivim učincima već nakon nekoliko korištenja.

ČITAJTE VIŠE: TOP 3 TRETMANA IDEALNA ZA JESEN!

S obzirom na to da je riječ o kremi namijenjenoj snažnoj bioregeneraciji, njeni su benefiti višestruki: uspješno smanjuje znakove starenja na koži, ublažava fine linije i borice te istovremeno djeluje na vraćanje čvrstoće i elastičnosti kože lica, vrata i dekoltea.

Pročitajte još i ...