Top 5 niche parfema iz parfumerije Lana

Iako prilično sramežljivo, s prvim, nešto smjelijim zrakama sunca ipak nam je stiglo proljeće. A prvi topliji i sunčani dani u nama bude želju za promjenama, za nečim novim. Često si tu želju ispunjavamo promjenom frizure ili prvim proljetnim šopingom u kojemu biramo komade pastelnih ili intenzivnijih boja te tako zimsku crnu, sivu i maslinastu mičemo u stražnji dio ormara.

No, jedan od najboljih načina da u svoj život pustimo nešto novo jest odabir novog mirisa sezone. Kažemo doviđenja zimskim bogatim začinskim, gurmanskim i intenzivnim mirisima i biramo cvjetne, svježe i laganije mirisne kompozicije. Stoga smo se ovih dana zaputili u zagrebačku niche parfumeriju Lana – omiljeno mjesto svih poznavatelja i ljubitelja niche parfema. Njezina vlasnica Svjetlana Žaknić  ispričala nam je koji su proljetni noviteti stigli u ovo mirisno carstvo, a otkrila nam je i koje mirise najviše vole (i kupuju) Zagrepčani.

Veronique Gabai Point G.

Ovaj miris sugestivnog imena u elegantone zlatnoj bočici krije poljubac ruže, nježnost bijelog mošusa, meki ugriz kože, intenzivnu strast vanilije, drvenaste note i ambru. 

Opisuju ga i kao pravu vrtoglavicu za osjetila. Ovaj je parfem poput vibracije, pulsa – potpuni crescendo. Predivno se razvija na koži i neprestano pokazuje nova lica, sve dok ne dosegne svoj vrhunac.

Puredistance White

Osnovna idea pro kreiranju ova parfema bila je stvoriti miris koji će biti toliko lijep i pozitivan da će osobi koja ga nosi pružiti trenutnu dozu sreće. Master Parfmeur Antoine Lie stvorio je slatto bijeli san u bočici: intimi bijeg od strove stvarnosti. A upravo to je ono što nam danas svima treba.

Za dovršenje ove čarobne formule bila je potrebna čitava godina dana, a u njega su utkani najbolji i najskuplji sastojci na svijetu. Rezultat je doista jedinstven parfem koji će vam popraviti raspoloženje svojom intenzivnom, ali i utješnom ljepotom. U svojem sastavu ima čak 50 posto ulta, sto znači da mu je trajnost izuzetno duga, iako je vrlo nenametljiv i lagan.

Ormonde Jayne La Route de Soie

Riječ je o novo lining od sedam mirisa nadahnutih fantastičnom florom i različitostima Puta svile. Prije tisuću godina, trgovačkim putevima od Pekinga do Pariza nisu putovali samo svila i dragocjenosti. Ideje, kulture i vjerovanja dijelili su se između kontinenata: od alkoholnih pića, preko znanosti, umjetnosti i književnosti. Put svile postao je put dijaloga, raznolikosti i razumijevanja.

Brend Ormonde Jayne kroz ovu mirisnu liniju po prvi put uvodi nove sastojke kao što su perzijska ruža, rabarbara, armenijska šljiva, muškatni oraščić, indijska sandalovina, rum i božur. Mirisi nose imena pojedinih gradova Puta svile pa tako kolekciju čine Byzance, Damask, Levant, Tanger, Xandria, Indus i Xi’an. 

Clive Christian 1872 Mandarin & X Neroli

Nadahnut ljubavnom pričom između engleske kraljice Viktorije i prince Alberta te u čast goading u kojoj je kraljica Viktorija ovoj kući dozvolila korištenje krune na svojim bocama, parfemska kuća Clive Christian lansirala je dva nova mirisa.

Oba su vrlo svježa, a imaju čak 226 različitih sastojaka. To, drugim riječima znači, da će ovaj parfem doista odgovarati svakome, bez obzira na pH kože, hormonalnu sliku, suhoću kože ili dob. Gotovo je sigurno da će neki od svih tih sastojaka voljeti vašu kožu i upravo na njoj najbolje mirisati. Parfemi se mogu koristiti svaki zasebno, ali se, kroz layering, mogu kombinirati s drugim intenzivnijim mirisima kojima će podariti svježinu.

Parfums de Marly Oriana

Gurmanski, cvjetni i voćni miris, dizajniran kroz različite teksture. Lisnata slatkoća kolača millefeuille, mekoća i senzualnost. Parfem se ottar prštavom i sočnom mandarinom, talijanskim bergamotom i radosnim narančinim cvijetom.

Tu je i crni ribiz, ali i slasni sljezov kolačić praćen slatkoćom tučenog vrhnja – kombinacija koja stvara ovisnost. Bazne note ambrete i mošusa dodaju notu putenosti cijeloj kompozicjij. Prava poslastica za sva čula.

Među stalnim favoritima Zagrepčana nalaze se i mirisi omanske kuće Amouage, naročito ženski miris Honour te muški Reflection. Tu je i sjajan britanski brend Electimuss London te kuća Initio sa svojim proljetnim kreacijama Musk Therapy i Oud For Happiness.

Prema riječima Svjetlane Žaknić, muškarci sve više traže mirise iz registra kožnih kreacija, kao što je Ganymede kuće Marc- Antoine Barrois i C Clive Christiana, dok su žene vjerne kreacijama brenda Ormond Jayne kao što su Osmanthus Ambre Royal, mirisu Delina kuće Parfums de Marly, a vrlo je tražen i Puredistance White. 

 

Pročitajte još i ...