U jesen koži trebaju anti-age junaci koji djeluju iznutra. Dermatolozi kažu da je ovaj najbolji!

Koliko god vi bili brzi i učinkoviti kada je riječ o njezi kože, ponekad vam se čini kako je taj pakosni “zub vremena” u boljoj formi? Nije ni čudno jer na svojoj strani ima doista spretne pomagače. U vremenu kada sve teče munjevitom brzinom, koža se utrkuje s vremenom – i to ne samo s prirodnim protokom godina, nego i sa svim onim što joj svakodnevno serviramo. Gradski smog? Check. Previše kave, premalo vode? Check. Noći provedene gledajući serije umjesto kvalitetnog sna? Oh, da, check! 

Hidratizirana koža je sretna koža

Pitate se što učiniti? Za početak, posvetite joj pažnju između naših beskonačnih zoom sastanaka, brzih obroka s nogu i maratonskih seansi gledanja serija. Ako ste već užurbani, budite užurbano zdravi! Nabavite flašicu za vodu koja će vam biti vjerni pratilac. Dok čekate u redu, pijte vodu. Dok čekate da se preuzme vaša nova omiljena aplikacija, pijte vodu. Hidratizirana koža je sretna koža.

Znamo da je lako zaboraviti da UV zrake ne vrebaju samo ljeti. Zato neka vam uvijek na usluzi bude vaša zaštitna čarobna krema. Da, govorimo o SPF kremi. U svijetu punom ekrana i UV zraka, ona je vaš osobni štit od svih zlih sila koje prijete koži. Pritom, ne zaboravite digitalni detoks. Ponekad, samo ponekad, isključite telefon i pročitajte knjigu ili prošetajte prirodom. Vaša koža će biti zahvalna za pauzu od plavog svjetla i stresa.

Vojska zelenih pomagača

Uz redovitu i pravilnu njegu, kožu je potrebno i doslovno nahraniti iznutra kako bismo sačuvali njeno zdravlje i pripremili je na izvanjske utjecaje. Zelena je, dakle, nova crna kada je riječ o zdravoj i lijepoj koži. Naime, uza sve toksine s kojima se susrećemo, kojiput zaboravimo – povrće i voće. Bogati antioksidansima, oni su kao mala vojska koja pomaže koži da se bori protiv slobodnih radikala. 

No, stručnjaci su složni oko jednoga –  nedostaju li dubljim slojevima kože ključni nutrijenti i gradivni elementi, vrijeme je da posegnete za dodacima prehrani. I to ne bilo kakvim dodacima prehrani, već onima koji dokazano imaju anti-age djelovanje. A naši dermatolozi kažu da je pobjednik među njima Advanced Nutrition Programme™ Skin Ultimate. 

Advanced Nutrition Programme Skin Ultimate

Advanced Nutrition Programme Skin Ultimate kombinira pet specifičnih vitamina i antioksidansa u praktičnim dnevnim dozama pospremljenih u male kapsule, a iza ovog proizvoda stoje godine istraživanja i znanstvena formula. Svaka doza sadrži vitamine A i D koji donose zdravlje koži, ali i osnažuju imunosni sustav, mišiće i zube. Tu su i Omega 3 i 6 masne kiseline, neophodne za obnovu i zaštitu osjetljive i suhe kože te čak 7 antioksidansa, među kojima su ekstrakti zelenog čaja, koštica grožđa, kurkuma, beta-karoten, lutein i likopen.

Skin Asta-Boost kombinira snagu astaksantina i biotina te štiti svaki sloj kože od oksidativnog stresa, a ekstrakt kore bora, osim što dokazano djeluje na posvjetljivanje hiperpigmentacija i drugih mrlja na koži, utječe i na jačanje kolagena i elastina, dva ključna gradivna elementa kože.

Dr. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije

“Prva stvar koja me oduševila čim sam dobila paket u ruke su pojedinačna pakiranja u kojima je dnevna doza potrebnih vitamina za popiti čime praktički nestaje potreba za kupovanjem više vrsta toga – primjerice, posebno kolagen, posebno antioksidansi, posebno vitamini i sl. Praktično i jednostavno za korištenje, jednom dnevno uz obrok, tako da svako jutro stavim u torbu jednu dozicu i na poslu popijem uz ručak.

Vitamine pijem zadnja tri tjedna te ono što mogu primijetiti je pojačana čvrstoća noktiju, sjajnija kosa, te lice koje nema sivkastih tonova, ten djeluje ujednačeno i omogućava mi da praktički na licu nosim hidratantnu kremu i malo korektora na pojedinim mjestima. Također, primijetila sam da ujutro kad se probudim, koža nema linija od spavanja i ne djeluje dehidrirano”, oduševljena je naša stručnjakinja. 

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan

“Pet kapsula, koje se svakodnevno uzimaju 28 dana, sadrže vitamine A i D te omege 3 i 6, zatim 7 antioksidansa, među kojima i astaksantin. Ovaj program posebno je ponosan na još jedan sastojak – ekstrakt kore bora, koji djeluje na posvjetljivanje hiperpigmentacija na koži te utječe na jačanje kolagena i elastina.

Moram priznati da unazad nekoliko godina uzimam svakodnevno hrpu suplemenata i unatoč tome što se nastojim zdravo hraniti, smatram da je unos važnih suplemenata hranom u današnje vrijeme nedostatan. S obzirom na tempo života, sve što pojednostavljuje potrebne dnevne rutine meni će postati favorit. Stoga je Skin Care Ultimate, sa svojim konceptom objedinjenih vrhunskih suplemenata za svaki dan našao u meni obožavatelja”, otkrila nam je dr. Buljan.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još i ...