Ujednačen i blistav ten – koji je najbolji skin tint na tržištu?

Slažemo se, ljepota dolazi iznutra i doista je rudarski posao. Kada prihvatite sebe, vlastite nesavršenosti i slabosti, istodobno stavljajući naglasak na svoje vrline i talente… sve ide lakše. Ipak, lagao bi vas svatko tko bi tvrdio da pritom nije važno kako izgledate izvana.

“No-make up” make up look

Jedno britansko istraživanje pokazalo je kako žene svoje samopouzdanje vežu uz fizički izgled, i to dvostruko više nego što to čine muškarci. Pritom, sve više cijene prirodnu ljepotu i žele da im ten izgleda zdravo i ujednačeno, bez previše pudera i teške šminke. Trendovi u šminkanju se okreću prema “no-make up” make up looku, koji naglašava prirodne crte lica.

Nije stoga čudno da su skint tint proizvodi, zbog svoje lagane teksture i prirodnog finiša, zvijezde kozmetičkih torbica. Ovi proizvodi nude blago prekrivanje koja omogućuje koži da diše i izgleda prirodno, umjesto da je opterećuje teškim slojevima šminke. Osim toga, često sadrže hidratantne sastojke, antioksidanse i formule koji njeguju kožu.

Nijansa u skladu s bojom tena

Kako biste postigli najbolje rezultate skin tints proizvodima, važno je odabrati nijansu koja odgovara vašem tenu. Za početak, odredite podton kože. Jedan od načina utvrđivanje podtona kože je boja vena na zapešću. Pogledajte na danjem svjetlu ruke: ako su žile zelene, radi se o toplom podtonu, plave ili ljubičaste žile znak su hladnog podtona, a ako prevladavaju i zelene i plave, vjerojatno je riječ o neutralnom podtonu.

Prilikom odabira skin tint proizvoda, isprobajte nekoliko nijansi koje vam se čine najsličnije vašoj boji kože. Nemojte puder isprobavati na ruci – najbolje ga je isprobati duž linije čeljusti kako boja ne bi odudarala od boje vrata. Imajte na umu da se boja bira prema danjem svjetlu, stoga, ako ste u trgovini, pokušajte naći izvor prirodnog svjetla ili izađite kako biste provjerili nijansu.

Kako se nanosi skin tint

Za suhu kožu preporučuje se kremasta formula koja će hidratizirati kožu, dok će kombinirana ili masna koža više uživati u laganoj gel teksturi. Nanositi ih možete prstima, četkicom ili spužvicom, ovisno o preferencijama i željenom finišu.

Ukratko, proljeće i ljeto su pravo vrijeme da isprobate skin tint proizvode, a iskusni dermatolozi, koji su dio natječaja Estetica Premium 2024, pomoći će vam pri odabiru najboljih u kategoriji Najbolji skin tint. OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Armani Beauty Luminous Silk puder

Ovo je možda najpopularniji Armani Beauty proizvod u svijetu. Inspiriran je svilom koju su nosili kraljevi i vladari pa na koži ostavlja svilenkast izgled. Riječ je o laganom tekućem puderu, namijenjenom svim tipovima kože, a formuliran je Mikro-fil™ tehnologijom koja omogućuje laganu teksturu i iznimnu pigmentaciju za srednju, ali nadogradivu moć prekrivanja. Na koži ostaje postojan čitav dan, a dostupan je u čak 23 nijanse prema tonu i podtonu kože.

Jednako ga vole make-up artisti i žene diljem svijeta jer, iako nema jaku moć pokrivanja, kožu čini neodoljivom, izrazito prirodnom i sjajnom te joj daruje njegovan i zdrav izgled. Uz sve navedeno, modulabilan je pa ga možete nanositi u nešto većoj količini na dijelove lica s malim nesavršenostima, dok ćete drugdje zadržati transparentnost kože. Ono što je sjajno, prijelazi između jače i slabije našminkanih dijelova lica nisu vidljivi pa se stvara dojam nevidljivog pudera. Čak i na dodir, našminkano lice ostavlja osjećaj make-up free kože.

Pročitajte još i ...