Pomlađujući napitak za žene koje nemaju vremena

Olivia Culpo is seen in Los Angeles, California. NON-EXCLUSIVE Jan 24, 2018. 24 Jan 2019, Image: 410160844, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Na tržištu danas postoje pametni mobiteli, pametni kućanski uređaji, pametne klupe… i – pametna pića. Ova potonja namijenjena su ljudima koji znaju da „obični“ sokovi sadržavaju previše šećera, za svakodnevno cijeđenje voća nemaju vremena, a voda im je već pomalo – dosadila. Zapravo, nije riječ samo o tome.

Suvremenog su čovjeka razmazile suvremene tehnologije pa od svega traži nešto više, bolje, zdravije, kompleksnije. I tu se u priču uključuje švedski brend Vitamin Well, koji je razvio formulu pića oplemenjenu vitaminima i mineralima, elektrolitima, aminokiselinama te biljnim i voćnim ekstraktima kao zdravu alternativu sokovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Što je, zapravo, najveći „grijeh“ sokova? Sadrže više otopljene tvari u odnosu na staničnu tekućinu (hipertonični su) pa ako ih pijemo prečesto, voda iz stanica prelazi u izvanstaničnu tekućinu (kako bi se izjednačila koncentracija vode u stanici i izvan je). A posljedica je – dehidracija organizma. Kad osjetimo da smo žedni, ona se već dogodila. Stvar, naravno, nije nepopravljiva.

Pravilo o osam čaša na dan – ne drži vodu

Važnost vode za sve procese u tijelu ne treba previše naglašavati – o tome bruje svi časopisi i portali povezani sa zdravljem i ljepotom. Osim što hidrira kožu, ona pomaže i brojne procese u organizmu, poput otapanja i prenošenja hranjivih tvari, izlučivanja otpadnih supstancija metabolizma iz tijela, transporta kisika… Ima i ulogu hlađenja tijela, što je posebice važno za osobe koje se bave sportom. A koliko nam dnevno treba te vitalno važne tekućine?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Iako postoji zlatno pravilo o „osam čaša“, svaki organizam ima svoje potrebe – ovisno o dobi, spolu, geografskom području i klimatskim uvjetima u kojima netko živi, ali i hrani i piću koje konzumira, tjelesnoj aktivnosti kojom se bavi – prosjek je od 1,5 do 3 litre na dan.

Piće slavnih – voda kao dio beauty rutine Ni utjecaj vode u beauty sektoru nije zanemariv. Brojni se celebrityji, među ostalima i slavna Kendall Jenner, zaklinju da tajna njihove beauty rutine leži u dosljednom ispijanju nemalih količina. Možemo joj vjerovati ili ne, no koži, kao i svim drugim organima, voda donosi hranjive tvari te ispire toksine, što pridonosi optimalnom funkcioniranju stanica. To pak daje svoj doprinos preveniranju prištića i bora, ublažava umoran izgled, vraća koži sjaj i punoću

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Iako se na prvi pogled ne čini, hidriranost organizma utječe i na stanje kose – dehidracija, naime, može dovesti do lomljenja i stanjivanja vlasi, pa čak i do ispadanja kose. Dovoljna količina vlage, pak, povećava razinu keratina, proteina koji vlasima daje čvrstoću i elastičnost. I nokti su čvršći, deblji i sjajniji… Voda je definitivno saveznik ljepote.

Proljetno čišćenje – je li obična voda dovoljna?

Osim na aktivnosti na otvorenom, proljeće velik broj ljudi potakne i na dijete te na razne vrste „detoksa“ ili proljetnog čišćenja organizma. Bez obzira na to na koji se odlučili, u svakom je propisana povećana količina tekućine. Konzumiranje vode, naime, stvara osjećaj sitosti – pa ju je dobro popiti i prije obroka – a trebamo je i kako bi iz tijela „isprala“ brojne otpadne tvari. Iako je bočica vode, pogotovo tijekom vrućih dana, „must have“ za svakoga, potreba za tekućinom posebice je izražena kod sportaša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Dehidriranost, naime, negativno djeluje na fizičku i mentalnu snagu – pa tako i na sportski rezultat. Primjerice, otežan je transport kisika i hranjivih tvari u mišiće, a i uklanjanje otpadnih tvari usporeno je. Dobra hidriranost je, dakle, uvjet bez kojeg se ne može. No, je li obična voda dovoljna?

Osuvremenjena verzija vode

Vratimo se suvremenim tehnologijama – dobra je, ali postoji i nešto bolje, prilagođenije, usklađenije s potrebama suvremenog korisnika koji živi brzim tempom i nema vremena pomno osmišljavati dnevnu rutinu. Premda je primarno namijenjen sportašima, kao pomoć organizmu da izdrži pojačane fizičke napore, Vitamin Well brzo su otkrili i rekreativci.

Danas je omiljeno piće na stolovima poslovnjaka koji često ne stignu osmisliti meni, ali znaju da im za normalno funkcioniranje, među ostalim, treba i dnevna doza vitamina i minerala. Ne manje bitno, napici Vitamin Well sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima – u 100 ml 4,2 grama voćnog šećera.

Hidratacija, detoks, antioksidativna zaštita

Napici imaju i zanimljive nazive – usklađene s ciljem koji žele postići.  Vitamin Well Defence, s okusom citrusa i cvijeta bazge, sadrži vitamine C, B12 i cink koji pridonosi normalnom funkcioniranju imunosnog sustava. Također sadrži ekstrakte bazge i zelenog čaja. Vitamin Well Reload, s okusom limuna i limete, izvor je biotina, vitamina B12 i magnezija koji uravnotežuje elektrolite, a ova će kombinacija pridonijeti normalnom metabolizmu te potaknuti stvaranje energije. Također je izvor vitamina D koji se pod utjecajem sunčevih zraka prirodno stvara u koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Vitamin Well Upgrade izvrstan je izvor magnezija i vitamina D, zaslužnih za održavanje normalne funkcije mišića. Osim toga, sadrži cink koji pomaže u sintezi bjelančevina, a zahvaljujući vitaminima B6 i B12, pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, zbog čega je omiljeno piće sportaša rekreativaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Vitamin Well Antioxidant, s okusom breskve, sadrži antioksidanse vitamin C i E te minerale selen, mangan, bakar i cink koji štite stanice od oksidativnog stresa. Vitamin Well Hydrate, s okusom rabarbare i jagode, izvor je vitamina C i B12 koji pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok cink, biotin i niacin održavaju kožu u normalnom stanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell) on

Početkom travnja na tržište dolazi još jedan dugoočekivani okus  – Vitamin Well Celebrate, bogat magnezijem, folnom kiselinom, ali i niacinom, koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, a idealno je osvježenje nakon neprospavane noći.

Pročitajte još i ...