Pametna „all in one“ krema poznaje bioritam kože, a glow efekt postiže bez makeupa

Što više koristi dobiti iz što manjeg broja proizvoda – ovako bi se mogao opisati moto svake moderne žene koja se besprijekorne kože ne želi odreći čak niti u najužurbanijim jutrima.

Multitasking revolucija

Ipak, ne želimo se odreći niti jednog benefita koji moderna kozmetika pruža – upravo su iz tog razloga najveći svjetski dermokozmetički laboratoriji sve snage usmjerili prema multifunkcionalnim proizvodima koji nekoliko ključnih skincare koraka mogu svesti u samo jedan. Na samom vrhuncu skincare sezone, dugoočekivanom prijelazu iz zime u proljeće, brand koji nas je novitetima već odavno razmazio, izbacio je formulu koja trend „pametnih sastojaka“ shvaća doslovno.

Oslanjajući se na „dron-tehnologiju“, dosad neviđen koncept u njezi kože, Dermalogica se najnovijom Prisma Protect SPF30 kremom pobrinula da hidratacija više nikada ne bude samo hidratacija. Pitate se kakve veze dronovi imaju s njegom kože?

Sunce okreće u našu korist : „dronovi“ pretvaraju svjetlost u staničnu energiju

Ova pomalo futuristička formula sadrži prijenosnike čija je zadaća fotoosjetljivi ekstrakt alge klorele dopremiti do željenih stanica – fibroblasta, a upravo zbog uloge „navođenja“ sastojaka do odredišta ovi su prijenosnici nazvani dronovima. Pretvarajući energiju svjetla u staničnu energiju, imaju dvostruku ulogu – osim što će usmjeriti kapsule s aktivnom tvari prema receptorima fibroblasta, olakšat će i njihov prihvat na stanične receptore. Svaka prava ljubiteljica kozmetike zna koliki je uspjeh ostvariti učinak na ove „tvorce kolagena“ – koža će postati kvalitetnija, čvršća, ali i prirodno blistavija.

Na lijepu, zdravu i mladoliku kožu više ne možemo niti pomišljati bez razgovora o štetnosti UV zračenja i posljedicama oksidativnog stresa, koji je u današnjem okruženju svakodnevna prijetnja.

Komponenta koju mora sadržavati svaka „ozbiljna“ krema

UV zračenje i okolišni toksini najčešći su krivci za nastanak oksidativnog stresa, a jedini način na koji se protiv njega možemo boriti jest antioksidansima – tvarima koje imaju sposobnost neutralizirati slobodne radikale. Najsuvremenijom antioksidativnom zaštitom, Dermalogica Prisma Protect SPF30 svakodnevno pomaže u obrani ne samo od slobodnih radikala, već i polutanata, a sve veća svijest o izraženoj zagađenosti urbanog okoliša utjecala je i na naš odabir kozmetike – anti-pollution tako je postao jedan od najtraženijih pojmova u beauty svijetu.

Japanski matcha čaj, Camellia sinensis, sadrži čak 100 puta više polifenola od tradicionalnog zelenog čaja, a upravo zahvaljujući njemu, ova multifunkcionalna krema zaustavlja čak 85% okolišnih toksina, prema istraživanju tvrtke Unilever.

Usklađena s prirodnim ritmom

Balansirajući provjerena „oružja“ u borbi protiv UV zračenja i oksidativnog stresa s pametnim sastojcima za povećanje vlažnosti i postizanje prirodnog glow efekta, djelovanje ove revolucionarne formule u potpunosti je prilagođeno dnevnom bioritmu kože.

Kako krema može pratiti bioritam kože? Osim što će istovremeno savladati tri najveća dnevna izazova – slobodne radikale, sunčevo zračenje i nečistoće iz okoliša, potaknut će i prirodne funkcije napajanja kože vlagom. Njen jedinstveni biomimetički kompleks s biljnim saharidom oponaša prirodni sustav vlaženja kože, kako bi njene stanice ostale „pune“, hidratizirane i zaštićene od oštećenja čitav dan.

Masna i kombinirana koža posebno su osjetljive na onečišćenje

Kad je riječ o zaštiti od nepovoljnih utjecaja, Dermalogica je anti-pollution trend shvatila vrlo ozbiljno, imajući na umu da je svakodnevno zagađenje zraka uzrok mnogih problema vezanih uz kožu lica. Znate li da na svaku vidljivu česticu onečišćenja dolazi čak milijun nevidljivih, a iritacijama uzrokovanim polutantima posebno su podložne masna i kombinirana koža?

Povećana količina sebuma olakšava česticama iz onečišćenog zraka da se zalijepe za kožu, naruše njenu zaštitnu barijeru i kontaminiraju prirodni sebum u porama – jasno nam je kako smo dobili „recept“ za iritacije, upale, ali i prijevremeno starenje.

U borbi protiv onečišćene okoline najveći dio tržišta zauzimaju eksfolijanti – nema te prljavštine koju dobar piling neće ukloniti. Ali, naglasak na – dobar. Sastojci poput aktivnog ugljena i niacinamida apsorbiraju toksične čestice u porama i djeluju antibakterijski, istovremeno smirujući kožu i sprječavajući prianjanje novih čestica onečišćenja.

Jednim od najpoznatijih eksfolijanata na tržištu, Daily Superfoliantom, Dermalogica je uspjela razviti piling u prahu koji redovitom upotrebom dostiže rezultate profesionalnih tretmana eksfolijacije. Osim dobro poznatih voćnih enzima papaina i bromelaina, koji razgrađuju proteine i olakšavaju eksfolijaciju, Daily Superfoliant sadrži i inovativni enzim subtilizin, zaslužan za snažniji piling bez utjecaja na prirodni pH kože.

Noćni saveznik za odmorno lice

Dok je danju koži potrebna zaštita od svih vanjskih utjecaja, noću joj je prije svega potrebna regeneracija, a kako bi joj taj zahtjevan posao olakšali, proljetnu će njegu savršeno zaokružiti noćni „superheroj“ Dermalogica Sound Sleep Cocoon.

Da je riječ o zaista transformirajućem konceptu, potvrđuje činjenica da sadrži esencijalna ulja koja se aktiviraju pokretom i otpuštaju cijele noći, a iznimno lagana tekstura gela osvježava ten, djeluje na tonus kože te smanjuje sve vidne znakove umora na licu.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, i miris Sound Sleep Cocoona doprinosi bezbrižnom snu – biorazgradive mikrokapsule sadrže ulje lavande, koje se oslobađa tek prilikom nanošenja prstima i djeluje tijekom cijele noći.

Pročitajte još i ...