Vodeći anti-age brend u ljekarnama donosi rješenje za sve tipove hiperpigmentacija  

Ponosni na 130 godina, tijekom kojih su od strane vrhunskih znanstvenika u laboratorijima Vichy napravljena brojna istraživanja i patentirane molekule, Vichy, broj 1 anti-aging brend u europskim ljekarnama*, još je jednom podsjetio na važnost znanstvenih otkrića, pa je tako Astronomski  centar u Rijeci bio savršena lokacija za predstavljanje Liftactiv B3 Dark Spots Seruma, novog, inovativnog rješenja u obliku seruma u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlji i bora.

Dr. sc. Željana Bolanča

Nova zvijezda u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Na edukativnom jednodnevnom izletu, predstavnici medija i poklonice brenda Vichy među kojima su bile Nataša Janjić Medančić, Korana Gvozdić, Belma Džomba, Eni Jurišić, Ivana Čuljak i brojne druge, imali su priliku uz stručno vodstvo posjetiti Astronomski centar Rijeka te se upoznati s novim Vichy Liftactiv B3 Dark Spots Serumom.

Nataša Janjić Medančić

Belma Džomba

Korana Gvozdić

Eni Jurišić

Ivana Čuljak
Elena Dizdar

Dubravka Pleško

Antonija Nazor i Doroteja Bući
Doris Ostreš
Kristina Stakor
Marija Čamber
Nika Laličić
Nika Tomić, Stela Bonifačić, Stjepan Matić, Petra Mlakar Zorko (Vichy)
Veronika Švob
Vesna Blašković

Uzvanici su imali priliku promatrati Sunce – zvijezdu koja nam daje život, ali predstavlja i mnoge opasnosti po našu kožu. U Planetariju Astronomskog centra Rijeka, održano je posebno predstavljanje novog Liftactiv B3 Dark Spots Seruma, a zašto je važno i na koji način možemo spriječiti ili umanjiti posljedice štetnog sunčevog zračenja i ostalih vanjskih faktora – na svom je predavanju ispričala dermatologinja dr. sc. Željana Bolanča,  spec.dermatologije i venerologije.

Korana Gvozdić i dr.sc. Željana Bolanča

Mrlje na koži sve su češći problem žena svih dobnih skupina i tipova kože

Koža je najveći pokrovno – vezivni organ ljudskog tijela, prva dolazi u dodir s okolišem i prva je crta obrane od vanjskih faktora. Hiperpigmentacijske mrlje jedna su od glavnih manifestacija vanjskih utjecaja na površini kože i sve češći problem brojnih žena svih dobnih skupina i tipova kože. Iako same po sebi ne predstavljaju ozbiljniji zdravstveni problem, privlače neželjenu pažnju i narušavaju samopouzdanje.

Izvor hiperpigmentacijskih mrlja naziva se melanogeneza, biokemijski proces preko kojeg se stvara melanin. Kada je koža izložena, primjerice, prejakoj sunčevoj svjetlosti, melanociti reagiraju stvarajući višak pigmenta melanina, koji zatim stvara smeđa područja na koži.

Zbog svakodnevnih štetnih utjecaja, posebice onečišćenja, pojava hiperpigmentacijskih mrlja povećana je za 25 %, ali sunce nije jedini uzročnik hiperpigmentacijskih mrlji. Jednako tako, uzrok mogu biti i hormonski poremećaji ili lezije nastale od akni. Kako biste ispravili i spriječili hiperpigmentaciju, važno je zaštititi kožu i upotrebljavati hipoalergenu, specijaliziranu dermo-kozmetiku, koja pokazuje dobru podnošljivost na koži.

Budući da su za Vichy učinkovitost formula i zaštita kože prioriteti, Liftactiv B3 Dark Spots Serum klinički su ispitali dermatolozi kako bi bio pogodan za sve tipove i fototipove kože, a dostupan je u svim ljekarnama.

Dr.sc. Željana Bolanča

Dvostruko djelovanje protiv hiperpigmentacija i bora

Lifactiv B3 Dark Spots Serum djeluje na različite slojeve kože, tako što sprječava nastanak hiperpigmentacijskih mrlja u bazalnom sloju – epidermi, i istovremeno odstranjuje vidljive hiperpigmentacijske mrlje na površini kože. Zahvaljujući visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka, Liftactiv B3 Dark Spots Serum ima dvostruko djelovanje – pa osim što efikasno smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, vrlo učinkovito smanjuje i vidljivost bora, a ten izgleda ujednačeno i blistavo.

Ovaj je serum lagane teksture bez ulja, koja se brzo upija u kožu, a sadrži snažan spoj koncentriranih dermatološki aktivnih sastojaka. Niacinamid [B3] utječe na vidljivo smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja, a kombinacija glikolne kiseline i piling sastojaka eksfolijacijom djeluje na uklanjanje odumrlih površinskih stanica kože za ujednačen i blistav ten kože.

Liftactiv B3 Dark Spots Serum protiv hiperpigmentacija i bora sadrži čak 13% aktivnih sastojaka, a dobitnu kombinaciju za smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja čine Niacinamid, glikolna kiselina, kao i piling sastojci.  To su potvrdile i kliničke studije na kojima su sudjelovale 44 osobe, a nakon dva mjeseca redovne upotrebe dvaput dnevno, ujutro i navečer, rezultati su pokazali da su hiperpigmentacijske mrlje smanjene za do 71%, dok je 15% veća blistavost, kao i 10% veća ujednačenost tena.

U bazalnom sloju djeluje protuupalno radi smanjivanja pojave hiperpigmentacijskih mrlji, još pri prvoj pojavi poremećaja pigmentacije, a na površini kože djeluje tako da izbjeljuje vidljive hiperpigmentacijske mrlje. Nakon 2 mjeseca korištenja uočit ćete smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja do 71 %** .

Protokol koji donosi rezultate

Kako biste u svoju rutinu uvrstili potpuni protokol u borbi protiv bora i hiperpigmentacijskih mrlja, djelujte u dva koraka, pa nakon nanošenja Liftactiv B3 Dark Spots Seruma koji će ispraviti hiperpigmentacijske mrlje do -71%** i povećati glatkoću i sjaj kože za +15%, ispravite vidljive znakove gubitka kolagena kremom Collagen Specialist koji vraća tonus koži za +52%***i smanjuje bore za 24%****

Vichy vulkanska voda po prvi put udružena je s anti-aging peptidima i vitaminom Cg radi korekcije znakova gubitka kolagena na koži.  Ova njega preporučuje se ženama koje žele novu generaciju proizvoda iznimnog anti-aging djelovanja i učinkovitosti, uz sastojke prirodnog podrijetla.                         Formula sadržava anti-aging peptide za učvršćivanje kože i vitamin Cg + resveratrol prirodnog podrijetla. Ova se krema preporučuje ženama koje žele njegu protiv znakova starenja i za zdraviji izgled kože.

Svakako je, svaki dan u godini  u protokol važno uključiti zaštitu od UV zraka poput  Capital Soleil UV-AGE Daily fluida na bazi vode s učinkom pomlađivanja koji pruža naprednu UVA i UVB zaštitu, dok u isto vrijeme djeluje protiv postojećih znakova fotostarenja.

Uz Vichy serum priuštite svojoj koži zvjezdani tretman, uklonite hiperpigmentacijske mrlje i spriječite nastanak novih, budite dosljedni u svojoj dnevnoj i večernjoj rutini, a rezultati sigurno neće izostati.

Liftactiv B3 Dark Spots Serum protiv hiperpigmentacijskih mrlja i bora dostupan je u svim ljekarnama, a više informacija potražite na vichy.hr


 

*IQVIA – Pharmatrend International – tržište anti-aging proizvoda u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji (u ljekarnama i parafarmacijama); u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Grčkoj, Austriji i Nizozemskoj (u ljekarnama) – YTD studeni 2020. po obujmu prodaje.

**Klinička studija na 44 žena nakon 2 mjeseca, prosječna vrijednost smanjenja intenziteta koloracije mrlja: 29%; prosječan rezultat na 33% panela: 71%.

*** Instrumentalno ispitivanje, 40 žena.

****Kliničko ispitivanje bora oko očiju, 58 žena, nakon 8 tjedana.

Pročitajte još i ...