Jesmo li konačno dobili facelifting bez faceliftinga: Kako do potpuno pomlađenog lica u samo sat vremena?

Za tekst na slovenskom jeziku kliknite link: Estetica.hr

Naše se tijelo s godinama mijenja, a čak niti zdrava prehrana i redovita tjelovježba neće uvijek rezultirati mladenačkom figurom i zategnutom kožom.

Kad je u pitanju lice, održavanje mladolikosti još je veći izazov. Već nakon 30-e mišići našeg lica gube na čvrstoći, a koža obraza i brade nije zategnuta kao prije. Većina žena prve promjene na licu uočava u području oko očiju te na podbratku, koji unatoč vježbanju postaje sve opušteniji.

Czech model and actress Eva Herzigova in the print ads for Dior Capture Totale 2017 advertising campaign., Image: 311681047, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Borba s viškom masnoće koja se nakuplja ispod brade ponekad se čini kao unaprijed izgubljena bitka, no možda je samo vrijeme da zatezanju podbratka i lica pristupimo na potpuno drugačiji način.

Zašto nam lice tako rano gubi tonus i čvrstoću?

Iako tijelo možemo tjelovježbom i prehranom održavati u odličnoj formi mnogo dulje, naše lice u odnosu na ostatak tijela vrlo rano gubi mladenačku čvrstoću, punoću i zategnutost.

Kvalitetnom kozmetikom, masažama lica i estetskim tretmanima možemo prevenirati prerano gubljenje čvrstoće i produljiti mladolik izgled, no kada primijetimo ozbiljne znakove starenja, malo je onoga što možemo napraviti kod kuće kako bi nam pomoglo vratiti čvrstoću lica.

Razlog zbog kojeg naše lice pokazuje godine mnogo ranije od ostatka tijela leži u sastavu i funkciji našeg lica. Licem komuniciramo, govorimo, trepćemo, smijemo se i mirišemo, što zahtijeva neprestanu mimiku, a brojni mišići našeg lica omogućavaju nam izražavanje emocija, što ih čini jednim od najkorištenijih mišića našeg tijela.

Elle Fanning (L), Nicole Kidman (C) and Kirsten Dunst arrive at a photocall for the film "The Beguiled" during the 70th annual Cannes International Film Festival in Cannes, France on May 24, 2017. Photo by /UPI, Image: 357117222, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

Svaki izraz lica zahtijeva kontrakciju mišića i nabiranje kože koja taj mišić prekriva, a s obzirom na to da ih neprestano koristimo, mišići lica svakodnevno proizvode identične kontrakcije koje rastežu kožu.

Zahvaljujući kolagenu i elastinu, koža koje prekriva mišiće lica ostaje elastična i zategnuta, no s obzirom na to već nakon 20. godine počinjemo gubiti prirodni kolagen, mišići postaju opušteni, a na koži nastaju sve izraženije bore.

Manjak kolagena drastično utječe na izgled

O važnosti kolagena u koži toliko je rečeno posljednjih godina, da više ne postoji proizvođač dermatološke kozmetike koji u svojoj ponudi nema anti-age proizvod na bazi kolagena.

Kako proizvodnja kolagena opada s godinama, tako naše lice počinje pokazivati znakove starenja: koža nam postaje tanja, suha, gubi hijaluronsku kiselinu pa kolagen i elastična vlakna u koži nisu dovoljno dobro podmazana, što rezultira nastankom bora na mjestima najizraženije mimike i najjačih kontrakcija mišića.

Actress Julianne Moore attends the 'Suburbicon' premiere on day three of the 2017 Toronto International Film Festival at Princess of Wales Theatre in Toronto, Ontario, Canada, on September 9, 2017., Image: 348864700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Ubrzo nakon prvih bora, počinje se gubiti i cjelokupni tonus lica, konture postaju manje izražene, obrazi obješeni, čelo opušteno, a podbradak sve više nakuplja masnoće.

U tom je trenu teško povjerovati da postoji način vraćanja tonusa i čvrstoće našem licu, osim kirurškog faceliftinga.

Postoji li facelifting bez noža, oporavka i bolova?

Granice mogućnosti estetskih tretmana pomiču se svakodnevno, a sretni smo što živimo u vremenu nevjerojatnog napretka u polju medicine i tehnologije. Bez obzira o kojem se estetskom problemu radi i koliko su znakovi starenja uznapredovali, postoji način kojim možemo ostvariti svoje estetske ciljeve.

Ultherapy tretman osmišljen je upravo s ciljem zatezanja lica, podizanja vrata, umanjivanja bora i učvršćivanja čela. Zvuči kao pravi facelifting? Zbog toga se i smatra revolucionarnim tretmanom estetske medicine, jer omogućuje rezultate pravog faceliftinga, ali bez operacije, bolova, oporavka ili šavova.

Neinvazivnim postupkom do zategnutog lica, vrata i dekoltea

Zahvaljujući ultrazvučnoj tehnologiji, jednoj od najuspješnijih tehnologija u estetskim tretmanima lica i tijela, moguće je djelovati na brojne znakove starenja i na neinvazivan način zategnuti kožu lica, podignuti vrat, smanjiti podbradak, zategnuti čelo i podići obrve, čime svome licu možemo vratiti izgled kakav je imalo prije čak nekoliko desetljeća.

Ultherapy potpuno neinvazivnim postupkom osim lica i vrata, pomlađuje i područje dekoltea, umanjujući bore i zatežući kožu, vraćajući joj nekadašnju čvrstoću. Tako se postiže cjelokupno pomlađivanje, odnosno necklifting i facelifting, ali bez operacije.

, Image: 352314004, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Ulthera uređaj kojim se izvodi tretman oslanja se na terapiju ultrazvučnim valovima, pomoću kojih stimulira proizvodnju novog kolagena u dubljim slojevima kože, do kojih je inače nemoguće doći bez kirurške intervencije. Proizvodnja kolagena je stimulirana u tri različita sloja kože, što osigurava postupno učvršćivanje s vremenom, a s obzirom na to da je riječ o prirodnim procesima regeneracije u ljudskom tijelu, tretman ne zahtijeva vrijeme oporavka.

Osim stimulacije kolagena, ultrazvučna tehnologija omogućava i pogled ispod kože, što osigurava da se ultrazvučni valovi usmjere upravo tamo gdje su najpotrebniji.

Prirodni proces zatezanja kože

Klasični kirurški facelifting podrazumijeva podizanje mišića lica, čime se zatežu konture lica, dajući mu pomlađenu strukturu. Osim podizanja mišića, kirurški se odstranjuje višak masnog tkiva i kože koja je ostala nakon zatezanja.

Ultherapy potpuno neinvazivno učvršćuje lice, vrat i dekolte, a zahvaljujući vrlo dubokom prodiranju ultrazvučnih valova moguće je utjecati na najdublje slojeve kože i povećati proizvodnju kolagena koji će čak nekoliko mjeseci postupno učvršćivati lice, podizati kožu i istaknuti konture.

Idealan je za osobe u 40-ima i 50-ima te su rezultati tretmana tada usporedivi s pravim faceliftingom, a prednosti su iznimno brz oporavak bez bolova i teškoća te rezultati koji su svakim danom sve vidljiviji. Kirurškim faceliftingom fizički se zateže kože, dok ovaj tretman potiče tijelo na prirodni proces zatezanja i regeneracije kože.

Potpuno pomlađeno lice u samo sat vremena

Rezultati tretmana postaju sve vidljiviji s protokom vremena, a sam tretman relativno kratko traje i nije bolan, iako ćete ultrazvučnu energiju osjetiti na koži. Tretman pomlađivanja lica u prosjeku traje sat vremena, iako se, ovisno o planu pomlađivanja, može produžiti na 90 minuta, dok je za tretman dekoltea dovoljno svega 30 minuta zbog tanje kože i manjeg broja mišića.

Ultherapy isporučuje fokusiranu ultrazvučnu energiju u duboke slojeve kože, na temperaturi optimalnoj za regeneraciju kolagena, a svrha je tretmana da napravi početni efekt, odnosno da potakne prirodni proces neokolageneze, proizvodnje novog kolagena.

Laetitia Casta attending the 'La Fille Inconnue' screening at the Palais Des Festivals in Cannes, France on May 18, 2016, as part of the 69th Cannes Film Festival., Image: 285738583, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Svakim danom vidljivi su novi benefiti

Ovaj revolucionarni tretman nosi još neke prednosti, koje možda nisu očite u prvom trenu. Naime, njegov pravi učinak nije vidljiv odmah, već najveći benefiti postaju vidljivi tek s vremenom.

Iako je moguće odmah osjetiti blago zatezanje i poboljšanje na konturama lica, pravi efekt se javlja nakon 2 – 3 mjeseca, koliko je tijelu potrebno da regenerira kolagen. U trenu kada novoizgrađeni kolagen zamijeni stari, koža vrata, brade, čela i obraza postajat će naočigled zategnutija, a cijelo lice imat će bolji tonus i istaknutije konture.

Ovaj tretman postao je popularan na zapadu, a hollywoodske zvijezde ga obožavaju. U našoj blizini dostupan je u poliklinikama Estetika Medart i Derma Center Rogaška u Sloveniji.

Pročitajte još i ...