Opuštena bedra i kako ih zategnuti

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339608575, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Opuštena unutarnja strana natkoljenica estetski je problem koji može uzrokovati čak i bolno trljanje bedara. Radi se o području koje se zateže vježbanjem, ali je postupak za to, posebice ako se radi o značajnijem masnom tkivu i ovješenoj koži, vrlo dugotrajan. Osim toga, s godinama se koža opušta i gubi mišićno tkivo, čime je onda rješavanje tog problema vježbama i prehranom dodatno otežano.

American fashion model Lindsey Wixson in the photoshoot for Eres Lingerie Spring 2014 collection., Image: 186877620, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE / 05 pics., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kirurško podizanje bedara

Kirurškim podizanjem bedara postiže se ljepši i zategnutiji izgled nogu. Postupak se radi kako bi se zategnula opuštena koža i mlohavo masno tkivo unutarnjih bedara (inner thigh lift), od gornje unutarnje strane bedara pa sve do koljena. Ovaj postupak često se izvodi na pacijentima koji su značajno izgubili na težini, gdje je došlo do popuštanja vezivnog tkiva i stvorio se efekt viška kože, zbog čega je došlo do gubitka tonusa, a najčešće mu se podvrgavaju žene iznad 40-e godine.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara izvodi se pod općom anestezijom i zahtijeva rez na području od prepona do koljena da bi se postigao željeni rezultat.

Russian fashion model Natalia Vodianova stars in David Yurman Spring Summer 2017 advertising campaign., Image: 335248430, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kako bi se podignula unutarnja strana bedara, rez se može smjestiti i samo na području prepona te je u tom slučaju idealan za pacijente s minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga na području s unutrašnje strane. Za podizanje vanjskog dijela bedara, potreban je rez koji se proteže od prepona, a takvim se postupkom može i dodatno podići stražnjica.

Zatezanje kože natkoljenica djeluje i na kožu oko koljena koja se također zategne, a često je u operacijski zahvat uključena i liposukcija zbog postizanja boljeg estetskog rezultata. Ožiljak se nalazi s unutarnje strane natkoljenica, u području koje prekriva donje rublje.

Nakon zahvata obavezno je nošenje kompresivnog steznika kako bi se umanjilo oticanje i potpomoglo zacjeljivanje.

Zahvat podizanja i zatezanja bedara može se izvoditi samostalno, ali i u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima, poput podizanja stražnjice.

Pročitajte još i ...