“Mommy makeover“: Kako do besplatne plastične operacije?

Svaka strija, svaki centimetar kože pogođen celulitom, svaki milimetar rastegnute kože, svaki opušten mišić… Nakon rođenja djeteta, sve ove pojave, koje bismo nekada smatrali problemom, postaju „sitnice“ – na kraju dana, ako nam je tijelo snažno, puno energije i zdravo, prestajemo se zamarati svakim detaljem – čak i onima koji su nam nekada zadavali glavobolju.

Trudnoća, porod i dojenje ostavljaju ogromne posljedice

Ipak, činjenica je da promjene koje žensko tijelo prolazi tijekom trudnoće i poroda nisu nimalo blage i nikako ih ne možemo nazvati „sitnicama“, a mnogim ženama odraz u zrcalu stvara stres i godinama nakon trudnoće, poroda i dojenja.

Pri samoj pomisli na nevjerojatan proces stvaranja novog života, jedna od prvih riječi koja nam pada na pamet je „nevjerojatno“, a upravo bismo tim izrazom mogli opisati i sve fizičke promjene koje se događaju. Osim onih očitih, poput rastezanja kože na području trbuha i povećanja grudi kao priprema za proizvodnju mlijeka i dojenje, dolazi i do širenja bokova i zdjelice, pomicanje kukova prema naprijed, promjena u mišićno-koštanom statusu i prsnom dijelu kralježnice, odvajanja trbušnih mišića i širenja prsnog koša te pojačanog pritiska na živce u donjem dijelu abdomena.

O promjenama rodnice mogla bi se započeti posebna tema – osjet, elasticitet i čvrstoća vezivnog tkiva samo su neke od vaginalnih promjena koje se događaju tijekom i nakon poroda. Ako vam je sve ovo do sada zvučalo pomalo zastrašujuće, znajte da tu nije kraj – promijenjen odraz u ogledalu rezultat je i promjena u sastavu tijela.

Udio potkožnog masnog tkiva značajno se povećava

Osim očekivanog povećanja težine koje je rezultat težine djeteta, amnionske tekućine, i rastućih grudi, dolazi do promjene i u samom sastavu tijela – povećava se udio masnog tkiva, a posebno potkožnog masnog tkiva, koje neće magično nestati nakon poroda.

Pročitajte i: Kako se promijenilo tijelo Halle Berry tijekom godina? 

S obzirom na to da se promjene ne događaju samo na jednom dijelu tijela, već na nekoliko različitih zona, žene koje požele nakon poroda vratiti ne samo nekadašnju kilažu, već i figuru i konture tijela, najčešće se susretnu s izrazom „mommy makeover“.

Koordinirani zahvati čije je cilj – savršena figura

Što se točno krije iza ovog naziva i zašto spada među top zahvate u hollywoodskim krugovima? Za odgovore smo se obratili mr. sc. Bojanu Ignatovskom, jednom od najiskusnijih hrvatskih plastičnih kirurga i osnivaču Poliklinike Arcadia.

Mr. sc. Bojan Ignatovski, plastični kirurg i osnivač Poliklinike Arcadia

„Zbog sve većeg interesa pacijentica i potražnje za zaokruženim pristupom, odlučili smo ponuditi ‘Paket za mame’, poznat i kao mommy makeover. Riječ je o nizu koordiniranih kirurških intervencija osmišljenih kako bi ‘restorirali’ tijelo nakon trudnoće i vratili mu nekadašnje konture“, objašnjava mr. sc. Ignatovski.

Iako mnoge žene i bez estetskih intervencija uspiju tijelo vratiti u nekadašnju formu, ovisno o genetici, godinama i građi tijela – neke promjene će biti blaže i nestati nakon par mjeseci, no ponekad normalni tonus mišića i kože nije moguće vratiti niti jednim režimom prehrane i tjelovježbe.

Koji su zahvati uključeni u ovaj kompletni makeover i jesu li svakoj ženi potrebni baš svi?

„Makeover za mame obično uključuje kombinaciju estetskih zahvata dojki, trbuha, struka, nogu i intimnog područja – a potreba za pojedinim zahvatom određuje se individualnom. Tako da će nekim pacijenticama biti potrebni estetski zahvati na dojkama (smanjenje, zatezanje, podizanje, ugradnja implantata), nekima abdominoplastika ili liposukcija, trećima transfer masnog tkiva u grudi, stražnjicu ili bokove, četvrtima vaginoplastika i /ili labioplastika – a nekima pak sve navedeno“, objašnjava naš sugovornik.

Plastični kirurg je istaknuo i kako mnoge žene zapravo  nisu sigurne koji bi zahvat za njih bio idealan, no nakon konzultacija svaka sumnja nestaje.

Pročitajte i: Otvoren pogled i podignuti kapci u Poliklinici Arcadia po najboljoj cijeni

Poliklinika Arcadia

Grudi bez volumena, višak kože i masnog tkiva na trbuhu ili oslabljeni mišići rodnice

Mr. sc. Ignatovski ističe kako su zahvati namijenjeni oblikovanju grudi idealni za dojke koje su izgubile na volumenu ili su nakon dojenja ostale spuštene – a i ispuhan izgled svakako je jedna od najvećih posljedica trudnoće i dojenja. Gubitak masnog tkiva, opuštena koža bez elasticiteta i spuštanje dojki rješavaju se različitom kombinacijom tehnika – povećanjem implantatima, smanjivanjem ili kirurškim podizanjem, ovisno o stanju dojki i potrebama pojedine pacijentice.

OVDJE pročitajte najveće zablude o povećanju grudi

Ipak, kad je riječ o fizičkim posljedicama trudnoće na tijelo, one su najizraženije na području trbuha. Čak i dame iznimno vitke građe koje su nakon nekoliko mjeseci vratile kilažu na staro, suočavaju se s viškom kože, nakupinama tvrdokornog masnog tkiva, rastegnutim trbušnim mišićima, opuštenom pubičnom regijom i raširenim strukom.

Abdominoplastika pruža kompletno rješenje za ravan trbuh i oblikovan struk, bez viška opuštene kože. Osim odstranjivanja viška kože, zajedno sa strijama i potkožnim masnim tkivom, ovim se zahvatom zatežu i rastegnuti trbušni mišići, sužava struk, pa čak i podiže pubična regija – rezultati su zaista zapanjujući”, ističe iskusni kirurg.

Prije i poslije, iz arhive Poliklinike Arcadia

Kad su lokalizirane masne naslage u pitanju, bilo da je riječ o trbuhu, bokovima, stražnjici ili nogama – zlatnim se standardom smatra liposukcija. Ovom se metodom ciljano uklanjaju nakupine masnog tkiva na željenom dijelu tijela – a dobra je vijest da se nakon liposukcije na tim mjestima masno tkivo više nikad neće vratiti. Ako je potrebno preoblikovati konture pojedine regije, s liposukcijom se može kombinirati i transfer masnog tkiva, pri čemu se masno tkivo izvađeno liposukcijom može aplicirati u dijelove tijela koji su izgubili na volumenu, poput dojki ili stražnjice.

Prije i poslije, iz arhive Poliklinike Arcadia

Naposljetku, nikako ne možemo zaobići pitanje promjena koje se nakon poroda događaju u vaginalnom području – ulaz rodnice može ostati trajno opušten i proširen, što može dovesti i do nelagode pri spolnim odnosima, a zahvat koji će rodnici vratiti čvrstoću i mišićnu kontrolu zove se vaginoplastika. Ako se problem, pak, pojavio u području malih stidnih usana – njih je moguće smanjiti ili preoblikovati, a rezultat je poboljšan izgled i funkcija vanjskog spolovila te uklanjanje nelagode pri spolnom odnosu.

Pročitajte sve o estetskim i funkcionalnim problemima stidnih usana

Jedinstvena prilika – kako do besplatnog estetskog zahvata?

S obzirom na to da je riječ o nizu zahvata koji se međusobno kombiniraju, ovisno o potrebama pacijentice, iz Poliklinike Arcadia su svjesni kako se cijene pojedinačnih zahvata mogu popeti na iznose koji su daleko iznad budžeta žena koje su netom postale majke.

Iz tog su razloga kreirali posebnu ponudu unutar „mommy makeover“ paketa – i to uz zaista iznimne popuste i (iako zvuči nevjerojatno) – estetsku operaciju gratis.

Prije i poslije, iz arhive Poliklinike Arcadia

Svaka osoba koja odabere dvije operacije po izboru iz „Paketa za mame“, na drugu operaciju ostvaruje 50% popusta, dok će osobe koje se odluče na 3 operacije platiti samo prve dvije, dok će treću dobiti potpuno – besplatno.

Pročitajte još i ...