Skincare rutina poznate zagrebačke dermatologinje

Zagrebačka dermatologinja dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov poznata je po svom prirodnom i njegovanom izgledu. Stoga nas je zanimalo kako izgleda njezina dnevna beauty rutina te koje kozmetičke proizvode svakodnevno koristi.

Vitamini i SPF

Dr. Meštrović Štefekov otkrila nam je kako se njezina njega razllikuje od sezone do sezone, odnosno, ovisi o vanjskim uvjetima. Ujutro, nakon umivanja, na lice nanosi La Roche-Posay serum s vitaminom C, a potom i Heliocare SPF 50 toniranu kremu uz koju nema potrebu koristiti puder.

“Kada koristim puder, onda je to već nekoliko sezona Lancôme Teint Idole Ultra Wear, uz nezaobilazno rumenilo u sticku Nars.

Na usne tijekom dana redovito nanosim Vaseline Lip Therapy Rosy balzam koji je nevjerojatno maziv i uz njega mi usnice nikad nisu suhe, a ostavlja i lijepu, decentnu obojenost i sjaj“, rekla je dr. Meštrović Štefekov.

 

Doc. dr. sc. Marija Buljan i dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

Njezin je večernji ritual ljepote nešto duži, a započinje čišćenjem lica Bioderma Sensibio H2O micelarnom otopinom, a nastavlja se pranjem Avène Trixera Nutrition gelom.

“Područje oko očiju njegujem SkinCeuticals AGE Interrupter kremom koju nanosim i ujutro i navečer. Prije odlaska na počinak, na usnice nanosim Lalanolips 101 mast. Ovako nahranjena, moja koža može u potpunosti iskoristiti regenerativne mogućnosti sna i odmora“, zaključila je ova ugledna zagrebačka dermatologinja.

Otkrila nam je i da, bez obzira na sezonu i klimatske uvjete, ne može bez seruma s vitaminom C i balzama za usnice koji ponekad koristi i kao rumenilo.

Aktivni sastojci i ciljani tretmani

Dr. Meštrović Štefekov pitali smo koje aktivne sastojke moraju imati proizvodi koje koristi zimi, a koje ljeti te koje tretmane preporučuje. Otkrila nam je kako zimu koristi za intenzivniju njegu kože lica, ali i vrata i dekoltea, a ona uključuje retinol i kemijske pilinge. Ne istovremeno, naravno.

“Zbog intenzivnije njege i hladnih, ali i suhih uvjeta zime koža ima tendenciju biti suha. Zato zimi volim koristiti guste, bogate teksture krema, osobito navečer. S druge strane, ljeto se dominantno svodi na intenzivnu zaštitu od sunca, koja je tijekom sunčanih mjeseci ključna anti-age stavka. Ljeti koristim laganije teksture preparata, hijaluron i nezaobilazni serum s vitaminom C.”

“Osim intenzivne kućne njege, zimu koristim i za intenzivnije tretmane, intenzivnije pilinge kože i microneedling. Tada preferiram i proizvode koji sadrže retinol, hidroksi kiseline, bogate teksture s dodatkom ceramida i omega masnih kiselina”, rekla nam je dr. Meštrović Štefekov.

A na pitanje što uvijek nosi u svojoj kozmetičkoj torbici, spremno nam je odgovorila da su to Vaseline Lip Therapy balzam, SPF 50 krema, moisturiser, mini krema za ruke L’Occitane, Vichy Dermablend korektor, Nars rumenilo, te četkica, konac i pasta za zube.

“Opremljena ovim proizvodima, spremna sam za sve situacije i prilike koje mi donese dan“, zaključila je dr. Jelena Meštrović-Štefekov.

 

Pročitajte još i ...