Osjetljivim zubima potrebna je nježna pasta – a mi donosimo najbolje

Bez izgovorene riječi, ova kriva crta može vam ispraviti svijet. Studije pokazuju da osmijeh ima moć smanjiti stres, poboljšati raspoloženje i čak ojačati imunološki sustav. No, što kada, umjesto radosti, donosi nelagodu zbog osjetljivih zubi?

Osjetljivost zubi, poznata i kao preosjetljivost dentina, predstavlja bol ili nelagodu koja se javlja kao odgovor na određene podražaje, poput vrućih ili hladnih temperatura. Ova neugodna pojava može biti privremena ili kronična, pogađajući jedan ili više zuba. 

Uzroci su različiti – od prekomjernog četkanja zubi i upotrebe abrazivnih pasti do konzumacije kiselih namirnica. Gingivitis, povlačenje desni i bruksizam također mogu igrati ključnu ulogu. Kada se caklina troši, dentin postaje izložen, a osjetljivost se pojačava, donoseći bol umjesto radosti pri svakom zalogaju ili gutljaju. Srećom, u većini slučajeva osjetljivost zubi može se uspješno ublažiti uz nekoliko jednostavnih promjena u oralnoj higijeni i načinu života. 

Pravilno četkanje zubi

Prekomjerno četkanje ili upotreba tvrde četkice može pogoršati stanje. Korištenje četkice s mekanim vlaknima i nježno četkanje preporučuje se za očuvanje zubne cakline.

Što izbjegavati, što koristiti

Hrana i pića s visokim udjelom kiseline mogu oštetiti caklinu. Smanjenje unosa takvih namirnica može pomoći u smanjenju osjetljivosti. I, za kraj, ali itekako važno – odabir pasta formuliranih za osjetljive zube može napraviti veliku razliku i pomoći u blokiranju bolnih podražaja. 

Na popisu nominiranih proizvoda u našem Estetica Premium Product 2024 natječaju, našla se i jedna pasta za osjetljive zube. U kategoriji Najbolja pasta za osjetljive zube, nominiran je jedan proizvod, a podsjećamo da mu je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija sastavljenog od renomiranih  hrvatskih stomatologa da bi osvojio titulu pobjednika kategorije. OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Marvis Sensitive Gums Gentle Mint

Marvis Sensitive Gums Gentle Mint ima nježni i elegantni kremasti karakter zelene metvice praćen dodirom paprene metvice i mentola za dodavanje dubine i svježine vašoj novoj omiljenoj pasti za osjetljive zube. Nova formula sadrži nisku razinu abrazivnosti i nove dodane aktivne sastojke za poboljšanje dobrobiti desni. Hijaluronska kiselina ima hidratantna svojstva koja usporavaju starenje zubi, pružaju zaštitu i obnavljanje tkiva usne šupljine. Prebiotici pak pružaju rebalans flore u ustima, imaju umirujući učinak uz pomoć antioksidansa i potiču regeneraciju tkiva usne šupljine.

Rezultati pokazuju izvrsnu učinkovitost Marvis Sensitive paste za zube: proizvod učinkovito smanjuje kamenac, već od prve uporabe, krvarenje iz desni se smanjuje od prve uporabe, a zatim trajno tijekom korištenja. Osjećaj nelagode koji je povezan s osjetljivošću desni, smanjen je za više od 50% već od prve uporabe. Nema značajnih promjena u općem stanju desni, stoga proizvod mogu koristiti osobe s osjetljivim desnima jer ne uzrokuje promjene.

 

 

 

Pročitajte još i ...