Omiljeni ljetni saveznici – proizvodi s cooling effectom

Bilo da smo na moru ili gradskom asfaltu, ovih dana ljetne temperature su na vrhuncu pa još jedan toplinski val preživljavamo dišući „na škrge“. Na moru postoji mogućnost trenutačnog kakvog-takvog rashlađenja skokom u vodu, no oni čiji je godišnji odmor završio, moraju spas od vrućina tražiti na druge načine. Jedna od instant mogućnosti su kozmetički proizvodi s cooling effectom. Ljeti su odlična su ideja, bilo da ste na plaži ili usred gradske gužve.

Trenutačno olakšanje

Proizvodi s rashlađujućim formulama osmišljeni su kako bi koži pružili  trenutačno olakšanje i osjećaj vlage.

Bilo da dolaze u obliku spreja, maske , kreme ili gela, cilj im je dati subjektivni osjećaj kao da nas je zapahnu svježi povjetarac, a objektivno smanjiti zatezanje i suhoću kože (ako ste bili previše izloženi suncu) te vratiti joj mekoću. U tu su svrhu posebno popularni proizvodi s dodatkom mente i soka od krastavaca, no postoji mnogo drugih sastojaka koji mogu poslužiti kao spas u zadnji čas i olakšati nam ove vrele dane.

U nastavku donosimo neke od njih.

Fraktal Glacial cooling gel cream i Glacial cooling spray

Fraktal Glacial gel krema pruža savršenu ravnotežu hidratacije i hlađenja. Brzo upijajuća, lagana formula ne samo da pomaže u hlađenju vaše kože tijekom duljeg razdoblja, već također pruža hidrataciju i umirujuće olakšanje tijekom perimenopauze i menopauze ili za toplih dana. Formulirana je fermentiranim ekstraktom gljive Albatrellus Confluens sa snažnim hlađenjem i umirujućim učinkom na koži, te hiperfermentiranim sokom aloe vere koji poboljšava hidrataciju kože.

Zbog svog sastava idealna je za njegu masnu i mješovitu kožu. Za dodatni osjećaj hlađenja tu je Glacial Cooling maglica za osvježenje. Ultralagana formula brzo se upija u kožu, ostavljajući je trenutačno osvježenom i hidratiziranom. Lagana maglica odlična je za osvježenje lica, dekoltea i cijelog tijela te je idealan saveznik kod naglih valova vrućine ili za vrijeme toplih dana.

Apivita Aqua Beelicious hidratantni gel za područje oko očiju

Višenamjenski serum vodeno gelaste teksture. Formulirani sastojci dobiveni fuzijom cistusa, irisa, divlje ruže i meda, hidratiziraju i revitaliziraju, vraćaju sjaj te povećavaju elastičnost i mekoću kože.

Ekstrakt zelenog čaja smanjuje tamne podočnjake i znakove umora. Savršena podloga prije nanošenja korektora.

Dermalogica Breakout Cooling Aqua Jelly

Hidratantni proizvod za masnu kožu pruža cjelodnevni glow bez neželjenog sjaja. Vodenasta tekstura na bazi želatine hladi kožu, daje osjećaj svježine i lagane hidratacije. Nemasna formula s kompleksom bioflavonoida djeluje poput retinola: kontrolira lučenje sebuma i ubrzava obnovu kože.

Hijaluronska kiselina osigurava dubinsku hidrataciju. Ekstrakt ploda borovnice posvjetljuje kožu i u kombinaciji s uljem cvijeta tanacetuma (vratića) smiruje ju i osigurava antioksidativnu zaštitu. Nanijeti količinu zrna graška na lice i vrat kao zadnji korak njege. Koristiti u jutro i navečer.

Afrodita Why Mask Go Fresh gel maska s učinkom hlađenja

Zahvaljujući soku od krastavaca osigurava koži intenzivnu vlagu. Pomaže u smanjenju natečenosti i podočnjaka. Idealna za umornu, dehidriranu ili nečistu kožu. Sadrži brojne korisne vitamine, minerale, aminokiseline i folnu kiselinu. Kožu hidratizira, djeluje osvježavajuće i ublažavajuće.

 

Potiče prirodni proces obnove stanica kože. Primjerena za nadraženu kožu, kožu nakon sunčanja, depilacije ili pilinga.

Pročitajte još i ...