Maske i patch maske: Trenutna hidratacija i obnova za umornu kožu

Maske za lice, kao i patch maske su postale neizostavan dio svakodnevne rutine njege kože. Bilo da se radi o hidratantnim maskama, maskama za čišćenje pora ili anti-aging maskama, ovi proizvodi pružaju dodatnu njegu koži i pomažu joj da izgleda zdravije i blistavije.

Maske za lice su ključne u njezi kože jer pružaju intenzivnu njegu koja nadmašuje svakodnevnu rutinu čišćenja i hidratacije. One omogućuju ciljano djelovanje na specifične potrebe kože, poput dubinske hidratacije, detoksikacije, smanjenja bora ili ujednačavanja tena.

Obično su formulirane s koncentriranim aktivnim sastojcima koji ciljaju različite potrebe kože, kao što su lifting učinak, hidratacija, dubinsko čišćenje, umirenje iritacija, smanjenje vidljivosti pora, osvježavanje umorne kože, i slično.

Bolja hidratacija, čišćenje pora ili lifting?

Dodatno, maske mogu poboljšati apsorpciju drugih proizvoda za njegu, stvarajući zdraviju i revitaliziranu kožu. Upotreba maski doprinosi osjećaju opuštanja i osvježenja, čime njegujemo ne samo kožu, već i cijelo tijelo kroz rituale njege i opuštanja.

Hidratantne maske su idealne za suhu i dehidriranu kožu, jer pomažu da se koža dodatno hidrira i revitalizira. Ove maske često sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina, glicerin i ulja koja dubinski hidriraju kožu i čine je mekom i glatkom.

Maska za čišćenje pora su odličan proizvod za osobe s masnom kožom ili problematičnom kožom sklonom aknama. Ove maske obično sadrže aktivne sastojke kao što su glina, salicilna kiselina i cink koji pomažu da se dubinski očiste pore i spriječe nastanak bubuljica i mitesera.

Anti-aging maske su namijenjene osobama koje žele usporiti proces starenja kože i smanje vidljivost bora i finih linija. Ove maske često sadrže sastojke poput retinola, kolagena i antioksidanata koji pomažu da se koža zategne i pomladi.

Važno je napomenuti da je važno pravilno odabrati masku za lice koja odgovara vašem tipu kože i potrebama. Prije upotrebe maske, preporučuje se da očistite kožu lica kako bi se oslobodila svih nečistoća i šminku. Zatim nanesite masku na lice i ostavite je da djeluje prema uputstvima proizvođača.

Maske za lice se obično koriste jednom do dva puta nedjeljno, ali možete ih koristiti i češće ako je potrebno. Nakon što skinete masku, preporučuje se da nanesete hidratantnu kremu kako biste dodatno nahranili kožu i zadržali njen sjaj.

Uz redovnu upotrebu maski za lice, možete poboljšati teksturu kože, smanjiti nepravilnosti i očuvati njenu mladolikost. Zato, ne zaboravite da uključite maske za lice u svoju svakodnevnu rutinu njege kože i uživajte u blistavoj i zdravoj koži.

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask  je intenzivno hidratantna maska za suhu kožu pomaže obnoviti i ojačati zaštitnu barijeru kože čime povećava stabilnost barijere i sprječava prekomjerni gubitak vlage tijekom noći. Obogaćena je s 10,5 % skvalana i glacijalnim glikoproteinom. Ova noćna maska za lice topi se na koži i pri tom ju intenzivno hidratizira.

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask pomaže dubinski hidratizirati kožu kako bi se smanjio osjećaj i izgled suhoće, perutanja i zatezanja kože, sprječava prekomjeran gubitak vlage tijekom noći i poboljšava zadržavanje vlage. Stabilizira zaštitnu barijeru tijekom noći kako bi koža postala otpornija protiv vanjskih agresora iz okoliša. Za sve je tipove kože, uključujući suhu i osjetljivu kožu.

Reviderm MOIST & PLUMP MASK with hydraboost complex

Reviderm MOIST & PLUMP MASK  je vrhunska maska od bio celuloze s pojačivačem vlažnosti i osjećajem nježnog dodira.

Hydraboost kompleks podržava izgradnju vlastite hijaluronske kiseline u koži. Povećava upijanje vlage i cirkulaciju vode, te pomaže jačanju kožne barijere. Koži osigurava intenzivnu i dugotrajnu vlagu, zbog koje dobiva vidljivi volumen i postaje elastična i blistava.

Zahvaljujući bio celulozi, ova maska savršeno će zagrliti konture lica što dovodi do optimalnog prianjanja i dopušta koži savršeno apsorbiranje aktivnih sastojaka. Poželjno je koristiti 1 tjedno.

Novexpert Repulp maska

S hijaluronskom kiselinom koja čuva elastičnost kože i vraća joj vlagu, Novexpert Repulp maska posebno je namijenjena nježnoj, suhoj, tankoj i reaktivnoj koži koja kontinuirano prolazi kroz stresna razdoblja. Visoka koncentracija dvije vrste hijaluronske kiseline ima trenutačni učinak popunjavanja bora, dok djelatni sastojci poput ulja suncokreta i shea maslaca dubinski hrane kožu. Preporučeno je koristiti ju 1 do 2 puta tjedno – nanosi se na čistu kožu lica te ostavlja 10 minuta na koži ako je koža normalna ili masna, odnosno 15 minuta u slučaju suhe kože, a potom se ispire s lica.

Novexpert Repulp maska djeluje na duboke slojeve kože, ublažava bore, hidratizira i zaglađuje kožu. Namijenjena čak i najosjetljivijoj koži, pomaže kod zacjeljivanja i smirivanja kože, a može se koristiti kao noćna krema ili maska. Kao krema pruža dubinsku njegu, a kao maska pomaže kao osnovna zaštita za kožu od hladnoće, sunca i slobodnih radikala, štiteći je od štetnih vanjskih utjecaja, UV zračenja i prijevremenog starenja. S obzirom na to da je namijenjena reaktivnoj koži, ne sadrži kemijske sastojke niti konzervanse te je 100 % hipoalergena.

Avene umirujuća maska za blistavost kože

Avene umirujuća maska za blistavost kože intenzivno umiruje umornu i osjetljivu kožu. Bogata Avène termalnom izvorskom vodom, hidrirajućim i hranjivim djelatnim sastojcima.

Umirujuća maska za blistavost kože njeguje i daje energiju umornoj (iscrpljenoj i beživotnoj) i dehidriranoj osjetljivoj koži. Formula kombinira prirodni ekstrakt crvenog voća, “boostera” stanica kože, stabilan oblik antioksidansa vitamina E te hranjive i hidrirajuće djelatne sastojke za borbu protiv znakova umora. Otkriva prirodnu ljepotu kože, hidrira i jača kožnu barijeru. Umirujuća i omekšavajuća Avène termalna izvorska voda dovršava ovaj zaštitni tretman.

Filorga HYDRA FILLER MASKA

HYDRA-FILLER MASKA obogaćena je hijaluronskom kiselinom te sadrži kombinaciju prirodnih hidratantnih sastojaka i aloe vere koja aktivno hidratizira i popunjava kožu u rekordnom vremenu – formula s hijaluronskom kiselinom u kombinaciji s prirodnim hidratantnim sastojcima hidratizira i popunjava kožu. S HYDRA FILLER MASKOM postižete trenutni efekt lijepe kože – aloa vera koja je bogata vitaminima, mineralima i elementima u tragovima, osvježava kožu te vraća tenu zdravi sjaj i svježinu.

Maska sadrži inovativnu Skin-like tehnologiju vlakana: inovativna tehnologija koja savršeno prianja uz lice kako bi se poboljšala apsorpcija aktivnih sastojaka.

Pročitajte još i ...