Sve što trebate znati o tretmanima čišćenja lica u poliklinikama

Čišćenje je nedvojbeno najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica. Ispravnim čišćenjem uklanjaju se stare površinske stanice kože, nečistoća i prašina, prljavština, make-up i bakterije te se otvaraju pore kože i omogućava im se da slobodno dišu.

Tekstura, čistoća, gipkost i dugoročno zdravlje vaše kože lica uvelike ovisi o tome kako i koliko često ga čistite. Bilo da ste mlađe ili starije životne dobi, muško ili žensko, svojoj koži možete učiniti veliku uslugu ispravnim čišćenjem. Uvriježena je pogreška da umivanjem i vodom čistimo lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica, niti ga čistimo, zapravo samo isušujemo lice. Voda ne može ukloniti masnoću s lica jer se masnoća ne može otopiti u vodi. Koža nakon vlaženja pojačano gubi vlažnost i isušuje se.

Kako bi lice temeljito očistili od šminke, masnoće i nečistoća, potrebno je koristiti mlijeko, losion ili gel za čišćenje koji zbog svoje kemijske građe rastapaju nečistoće.

Važno je razlikovati profesionalno, dubinsko čišćenje lica od strane medicinskog kozmetologa te svakodnevno čišćenje lica kod kuće koje provodite sami. I jedan i drugi način su prijeko potrebni i u sinergiji su idealni za vašu kožu lica.

Profesionalno čišćenje lica provodi educirani medicinski kozmetolog u estetskoj ili dermatološkoj poliklinici, koji će kožu očistiti dubinski – što nije moguće postići svakodnevnim čišćenjem kozmetičkim proizvodima u udobnosti svoga doma. Dopire se do teže dostupnih mjesta i uklanjaju se sve one nečistoće koje nisu vidljive golim okom, ali utječu na zdravlje i ljepotu vaše kože.

Postoje različiti tretmani čišćenja lica koji se mogu prilagoditi različitim tipovima kože i potrebama, a većinom se oslanjaju na moderne uređaje i naprednu medinsko-estetsku tehnologiju.

HydraFacial

Napredni tretman koji kombinira čišćenje lica, piling, hidrataciju i primjenu specijalnih seruma koji mogu poboljšati teksturu kože i njenu hidrataciju posebno je tražen tretman u domaćim poliklinikama.

HydraFacial je tretman hidrodermoabrazije tijekom kojeg se koža istovremeno čisti, hidrira, hrani i regenerira uz pomoć usmjerenog mlaza vode i koktela aktivnih tvari koje se u nju apliciraju. HydraFacial uređaj zapravo osigurava iskustvo vrhunskog pilinga, tijekom kojeg se koža nježno, ali vrlo učinkovito čisti od prljavštine nakupljene u porama.

Izvor foto: HydraFacial.com

Posebnim se nastavkom radi abrazija čiji je cilj otvoriti pore kako bi se one mogle dubinski očistiti, pri čemu se smanjuje vidljivost finih linija, pigmentacija i manjih ožiljaka, a koža postaje iznimno blistava. Istovremeno s abrazijom, u kožu se aplicira revitalizirajući serum s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima: sastojci tog koktela prilagođavaju se potrebama kože svakog pojedinog klijenta. Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo, koji su zaslužni za uklanjanje mrtvih stanica i regeneraciju kože.

Navedeni tretman možete isprobati u Poliklinici Duduković Kisić, Poliklinici Milojević, Poliklinici dr. Jelena Jakić, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Bagatin i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Mikrodermoabrazija

Ovaj tretman uključuje korištenje posebnog uređaja za uklanjanje mrtvih stanica kože i poticanje regeneracije novih stanica, čime se postiže glađa i sjajnija koža.

Foto: Poliklinika Bagatin

Kroz neinvazivan pristup, cilj je unaprijediti teksturu kože, ujednačiti ten, smanjiti površinske nepravilnosti i ukloniti sloj mrtvih stanica. Tijekom postupka koristi se poseban uređaj s fizičkim kristalima ili dijamantskim vrhom kako bi pažljivo uklonio vanjski sloj kože.

Mikrodermoabrazija je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka kojom možemo regulirati do kojeg stupnja i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu. Cilj joj je ukloniti površinske stanice kože, smanjiti pore, ukloniti hiperpigmentacije, poboljšati tonus kože i u dubljim slojevima potaknuti proizvodnju kolagena. Tretmani mikrodermoabrazije će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te joj vratiti zdrav i njegovan izgled.

Nadalje, koža koja je prošla tretman mikrodermoabrazije bolje upija hranjive tvari iz kreme i seruma za njegu kože.

Navedeni tretman možete isprobati u Poliklinici Bagatin , Poliklinici dr. Jelena Jakić i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Čišćenje lica laserom – laserski piling lica

Frakcijski laser izaziva sitna mikroskopska oštećenja ispod površine kože uz piling efekt koji otvara začepljene pore. Nastala se oštećenja izbacuju iz kože i nadomještaju novim kolagenom. Pri tome se oštećuju lojne žlijezde te se bakterije ubijaju optičkom energijom. Uz to je izražen protuupalni efekt, što dobro djeluje na akne.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Giambattista Valli Backstage Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2013/2014. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 223199266, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Metoda se preporučuje kod masne i mješovite kože s proširenim porama, pogotovo s aknama ili problematičnom kožom. Cilj tretmana je na površini kože što dulje održati otvorene pore. Nakon tretmana može se pojaviti privremeno crvenilo, no već sljedeći dan možete se vratiti redovnim aktivnostima.

Čišćenje lica frakcijskim laserom možete isprobati u Poliklinici Poliderma i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Kemijski piling

Kemijski piling za lice neinvazivan je, a jednostavan i djelotvoran način da se ubrza i pospješi obnova stanica kože. Osim pomlađenoga i osvježenog izgleda, uklanjanjem odumrlih stanica kože moguće je i smanjiti niz nepravilnosti i znakova starenja, poput akni, bora i hiperpigmentacija.

Kemijski piling koristi različite kiseline (poput salicilne kiseline ili glikolne kiseline) kako bi se uklonile mrtve stanice kože i potaknula regeneracija novih stanica. To pomaže smanjiti začepljenje pora i poboljšati teksturu kože.

Kemijski piling mogu izabrati svi oni koji žele svojoj koži vratiti prirodnu svježinu, te poboljšati strukturu epidermisa i ojačati prirodnu barijernu funkciju kože.

Navedeni tretman možete isprobati u Poliklinici Sinteza i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Tretmani za akne

Specijalizirani tretmani koji se koriste za čišćenje i liječenje akni, uključujući izvlačenje mitesera, primjenu protuupalnih sastojaka i tretmane svjetlosnom terapijom.

Svjetlosna terapija za akne

Terapija LED svjetlom djeluje tako da ubija bakterije koje uzrokuju akne na izvoru, duboko ispod površine kože.

Terapija plavim LED svjetlom emitira specifične, klinički dokazane valne duljine svjetlosti kako bi pokrenuo potpuno prirodan učinak u ljudskom tkivu, ubijajući bakterije koje uzrokuju akne, smanjujući upalu i poboljšavajući tonus, teksturu i sjaj kože iznutra prema van.

Plava i crvena LED svjetlosna terapija naširoko se koriste kao učinkovita opcija za liječenje upalnih akni. Studije su pokazale da plavo svjetlo i crveno svjetlo mogu djelovati sinergistički u poboljšanju akni kombinirajući antibakterijsko i protuupalno djelovanje, čineći fototerapiju plavim i/ili crvenim svjetlom učinkovitim i sigurnim tretmanom za akne.

Navedeni tretman možete isprobati u Poliklinici Milojević, Polikinici Bolanča i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Pročitajte još i ...