Bitku s celulitom važno je početi na vrijeme!

Koliko god se zaklinjali u body positivity i isticali važnost voljenja i prihvaćanja sebe sa svim svojim nesavršenostima (navijamo za to svim srcem), celulit se nikako ne uklapa u tu sliku. I to je u redu. Baš kao što je u redu potražiti najbolju strategiju za njegovo uklanjanje bez mučenja vlastitog tijela.

Svaka osoba ima naslage masnog tkiva ispod kože. Kada masno tkivo stvori pritisak na mrežu vezivnih vlakana između kože i mišića, ta vlakna s vremenom oslabljuju. To omogućuje masnim stanicama da prolaze kroz vlakna i skupljaju se u gustim kvržicama ispod kože. Kao rezultat toga, na površini kože se pojavlju neprivlačna udubljenja jer se gornji sloj kože nabire pod pritiskom kvržica masnih stanica.

Udubine i izbočine masnog i vezivnog tkiva također utječu na teksturu kože. Ona postaje opuštena, neravna i stanjena na mjestima gdje je prisutan celulit. Iako prekomjerna težina može učiniti celulit vidljivijim, liječnici tvrde da njegov nastanak ima snažnu genetsku komponentu i ne ovisi o načinu života.

Celulit se obično povezuje sa ženama, što je biološki opravdano. Vezivna vlakna između mišića i kože kod žena su okomita, što omogućuje potkožnom masnom tkivu da se lako provuče između vlakana. S druge strane, vezivna vlakna kod muškaraca su križno isprepletena, što sprječava masnim stanicama da prođu kroz njih.

Osim loše prehrane, slabog protoka krvi, genetike, starenja, nedovoljnog unosa tekućine i nedostatka vježbanja, ključni faktor za razvoj celulita je estrogen, ženski spolni hormon. Estrogen s vremenom omekšava vezivna tkiva, što rezultira gubitkom čvrstoće i dopuštanju prolaska masnim stanicama kroz vlakna. To se manifestira na površini kože u obliku tzv. narančine kore.

Upravo zato, s celulitom se treba obračunati izvana i iznutra, mijenjanjem loših životnih navika, vježbanjem i njegom kože, ali i tretmanima koji su specijalizirani za zatezanje i učvršćivanje tijela te topljenje masnih naslaga. Ovo su naši favoriti!

ONDA: cilja masno tkivo

Što je toliko posebno u uređaju ONDA je jedini aparat koji koristi najnoviji način razgradnje masti i zatezanja kože – Coolwaves® valove koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom “preskaču” njezinu površinu i izravno ciljaju subdermalno tkivo u kojem stvaraju novi kolagen te razbijaju masne stanice u potkožju. To uzrokuje metabolički stres masnih stanica i povećava njihovu temperaturu, što dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. 

U konačnici potiče se metabolizam i razgradnja masnih stanica koje se značajno reduciraju, smanjuju i nestaju. Tretman traje samo desetak minuta, bezbolan je, a rezultat se vidi odmah – uz trajni gubitak masti i izlučivanje kroz iduće mjesece te istovremeno zatezanje kože zahvaljujući stvaranju kolagena. U Hrvatskoj je tretman uređajem ONDA dostupan u Poliklinici Duduković Kisić, Poliklinici Dermamed, Poliklinici Milojević, Poliklinici Sinteza. 

Coolsculpting: trajni rezultati 

Krioterapija je jedna od najpopularnijih metoda eliminacije masnih naslaga, a funkcionira na principu smrzavanja. Specijalni krio aplikator lokalno izlaže ciljane dijelove tijela vrlo niskim temperaturama, čime se masne stanice smrznu, kristaliziraju, a naposljetku i raspadnu.

Narednih dva tjedna nakon tretmana, kroz prirodni proces umiranja, masne se stanice postupno izlučuju iz organizma, što ovaj tretman čini jednim od rijetkih koji zaista trajno eliminira masne stanice i daje mnogo trajnije rezultate oblikovanja trbuha. U Hrvatskoj je tretman Coolsculptingom dostupan u Poliklinici Milojević.

MP2 sonda: za tonus i protiv celulita 

MP2 sonda djeluje na smanjenje masnih stanica celulita te jača i poboljšava tonus kože. Spoj dviju tehnologija, radiofrekvencije i pulsirajućeg magneta, potiče obnavljanje kože, jača tonus mišića te prokrvljuje novonastale stanice. Djeluje na principu gustog magnetskog polja koje zagrijava tkivo.

Laganim, ali učinkovitim kružnim pokretima na tretiranom području zatežemo tonus mišića. Tretman je vrlo nježan i koristi se za lifting kože i zatezanje tkiva, te vrlo učinkovito oblikuje tijelo. U Hrvatskoj je tretman dostupan u Konceptu 5 elemenata.

Pročitajte još i ...