Mogu li fotografije ‘prije’ i ‘poslije’ biti dovoljan argument za posjet estetskom kirurgu?

Kada počnemo razmatrati odluku o odlasku na estetski zahvat ili barem na konzultacije kod estetskog kirurga, prvi impuls je određenog liječnika dobro istražiti putem dostupnih informacija na Internetu. Guglanje je postalo glavni način informiranja u ovom kontekstu. Naravno, tu su i preporuke osoba koje su imale slična iskustva i one su iznimno dragocjene, no na kraju ipak presudi vlastiti dojam kojega stječemo na osnovu svih raspoloživih podataka.

Prije i poslije

Prilikom takvih internetskih istraživanja često nailazimo na brojne napise koji su nerijetko popraćeni famoznim fotografijama ‘prije’ i ‘poslije’, odnosno stanjem na licu ili tijelu prije i nakon zahvata ili tretmana. One nam mogu biti vrlo dobar putokaz na našem putu, međutim, nikako ne bi trebale biti jedini.

Varlijve fotografije

Iako rijetko ciljano tražimo fotografije osoba čije crte lica nalikuju našima, i to se može dogoditi. U tom slučaju, takvu fotografiju nije loše pokazati liječniku, ali on će procijeniti možete li i vi očekivati jednake rezultate. Drugim riječima, ključno je biti realan i imati uvijek na umu vlastite karakteristike i crte lica. Jer nos koji je savršen na jednom licu, na našem može biti ‘šaka u oko’.

Prije i poslije

Fotografije ‘prije’ i ‘poslije’ mogu biti i varljive. Naime, često se tako pokazuju naoko sjajni rezultati jer se pacijenti fotografiraju odmah nakon tretmana kada su još prisutne otekline. Druga stvar je kut kamere – ako se slika odozdo, gornja usna je veća, a ako to činite odozgo, ona je manja. I na koncu, nerijetko su na fotografijama prikazane samo usne, bez ostatka lica i one tada mogu doista izgledati lijepo, no ako se pogleda cijela fizionomija, često te usne izgledaju kao da su nalijepljene i kao da tu ne pripadaju. Usna mora biti prirodna i u skladu sa čitavim licem te mekana i ugodna na dodir.

Svaki pacijent je priča za sebe

Nakon pregleda i konzultacija, liječnik može utvrditi kako se željena “poslije fotografija” uopće ne može rekreirati s obzirom na anatomiju vašeg lica i tijela, a čak i ako može, lako je moguće da neće pristajati uz vaše crte lica. Zato je najvažnije na konzultacije doći “otvorenog uma”, ne inzistirajući na točno određenoj fotografiji koju ste zamislili kao idealan rezultat, već poslušati liječnika koji će najbolje odrediti kakve rezultate možete očekivati.

Pročitajte još i ...