Podočnjaci, tamni kolutovi, borice? Ovo su najbolji korektori koji će spasiti stvar

Iako ih sve jednako ne volimo, nisu svi podočnjaci isti. Neki dolaze sami, neki u pratnji tamnih kolutova, neki uz dodatak blijedo ljubičastog kolorita, neki s vrećicama ispod očiju, a neki uz borice ili pak bore. No, sjajna je vijest da suvremena kozmetička industrija ima rješenje baš za svaki od ovih problema, kao i za njihove bezbrojne kombinacije.

Kvalitetan concealer nezaobilazan je dio svake kozmetičke torbice, a njegova velika prednost je u tome što donosi trenutni rezultat. A osim za osjetljivo područje oko očiju, možete ga upotrijebiti i za prikrivanje prištića, crvenila i drugih manjih nesavršenosti na licu. Ono što je ključno jest dobro odrediti njegovu nijansu, teksturu i pravilno odabrati njegujuće sastojke koje sadrži. U nastavku donosimo mali vodič kroz najbolje korektore na tržištu.

Hidratacija kao ključna riječ

Tijekom zimskih mjeseci, kožu moramo posebno bogato hidratizirati. Tako je njegujemo, ali i štitimo od isušivanja koje pak potiče nastanak linija i bora, a pogled čini umornim. Kruti ili puderasti concealer ovdje nije opcija jer će loše ‘sjesti’ na suhu kožu, ući će u borice i dodatno postarati izraz lica. Stoga valja posegnuti za tekućim varijantama koje sadrže njegujuće sastojke, ali istovremeno imaju veliku moć pokrivanja.

Dior Forever Skin Correct

Bester Concealer Chanel Le Correcteur
Kremasta tekstura koja se stapa s kožom, bit će popud nježnog dodira za osjetljivu zrelu kožu. Formula prebogata anti-ageing sastojcima djelovat će njegujuće, a učinak će biti ujednačena koža bez znakova umora i blistav pogled.

Pročitajte još i ...