5 beauty problema koje laseri mogu riješiti

Tretman laserom neinvazivni je postupak kojim se mogu riješiti različiti problemi kože. Uklanjaju tetovaže koje vam se više ne sviđaju, trajno eliminiraju dlačice čak i s najosjetljivijih područja, a vrlo se uspješno koriste i za sveukupno poboljšanje izgleda kože. Donosimo 5 najčešćih beauty problema čije se rješenje krije upravo u laserskoj tehnologiji.

Mrlje od sunca

Bez obzira na to koliko se pazili sunca, velika je vjerojatnost da ćete primijetiti barem pokoju mrljicu na koži, a ako se puno izlažete suncu, mrlje na koži gotovo su zajamčene. Unatoč redovnom korištenju SPF-a, hiperpigmentacije su sastavni dio starenja kože, a sofisticiranim laserskim tretmanima one mogu postati prošlost.

Postoji više vrsta lasera – ovisno o problemu kože, koristiti se mogu selektivni laseri i IPL uređaji koji optičkom energijom uništavaju samo pigment, a njima se mogu tretirati i tetovaže i druge promjene u razini kože, dok se kod promjena iznad razine kože češće koriste neselektivni uređaji, a odnedavno i frakcijski laseri, koji izazivanjem mikroskopskih oštećenja uklanjaju pigmentacije.

Proširene kapilare i crvenilo kože

Proširene kapilare najčešće se javljaju oko nosnica, no mogu se javiti i na obrazima, odnosno drugim područjima lica. Uklanjaju se laserima, a ovisno o problemu, tretman se mora ponoviti.

Osim pigmentiranih, laserskim se tretmanom mogu riješiti i vaskularne promjene, ali i rozaceja, spider vene i kapilare na licu, dekolteu i nogama.

Kožne izrasline

Laserom se mogu ukloniti i različite kožne izrasline poput bradavica, fibroma ili crvenih točkica (cherry angioma). U jednom se tretmanu može ukloniti i mnogo takvih manjih izraslina, a nakon postupka zaostaju male krastice koje nestanu kroz nekoliko dana.

profimedia-0172909800 - kopija

Na ovaj se način brojne promjene mogu tretirati u “pauzi za ručak”, ambulantno i bez potrebe za oporavkom. Razvojem laserske tehnologije u medicinskom polju, brojne se promjene mogu ukloniti bez straha od ožiljaka, bolova ili bolničkom liječenja.

Proširene pore i sitni ožiljci

Proširene pore laserskim se tretmanom mogu suziti. Laser izaziva oštećenje ispod kože, koje tijelo samo postupno izbacuje, a na taj se način pora na površini kože sužava.

Za vrijeme tretmana osjeća se tek lagano peckanje i toplina, a oporavak traje tek nekoliko dana. Ovaj će tretman istovremeno povoljno djelovati i na akne, grubu teksturu, ali i manje ožiljke. Za smanjenje proširenih pora najčešće se koristi frakcijski laser, a tretirati se može čitavo lice ili pak samo problematični dio.

Sitne bore i linije

Sitne bore također se mogu ukloniti laserom, a rezultat je sveukupno pomlađena i osvježena koža uz ujednačeniji ten. Laserom se aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja. Tako koža postaje zaglađenija, a sitne linije na površini kože iz dana u dan sve manje vidljive.

Pročitajte još i ...