6 pitanja na koja morate znati odgovor prije estetske operacije!

Zrcalo, zrcalo, prijatelju moj, tko je najinformiraniji u zemlji svoj? Sjećate li se zle kraljice iz Snjeguljice koja je definitivno obožavala introspekciju? A trebali biste i vi ako razmišljate o bilo kakvom estetskom kirurškom zahvatu. Važno je da si postavite nekoliko ključnih pitanja prije nego što zakažete sastanak sa svojim plastičnim kirurgom. Duboko udahnite, pogledajte se u zrcalo i zapitajte sljedeće. Naglas!

Jesam li fizički zdrava, hranim li se uravnoteženo i ne pušim?

Možete lagati prijateljima o podmuklom dimu ili čaši gin tonika umjesto pilatesa, ali morat ćete biti potpuno transparentni sa svojim plastičnim kirurgom. Rizici, rezultati i vrijeme oporavka povezani s vašim životnim navikama i zdravstvenom situacijom. I bit će izravan rezultat vaše spremnosti da budete iskreni o svom trenutnom načinu života. Promjene načina života su teške, znamo. Međutim, kada je riječ o operaciji, nema načina da se zaobiđu. Vaš vam kirurg može preporučiti da prestanete pušiti ili smršavite prije nego što se podvrgnete zahvatu kako biste osigurali siguran i uspješan ishod. Opirati se ovim preporukama siguran je znak da trebate pritisnuti dugme za pauzu.

Imam li realna očekivanja o rezultatima svog postupka?

Billy Shakes a.k.a. William Shakespeare jednom je napisao: “Očekivanje je korijen svake boli”. Dakle, poštedite sebe muka i realno (pre)ispitajte vlastita očekivanja o ishodu postupka. Koliko god estetska kirurgija bila napredna, dobro je započeti s onim što nije – brzo rješenje za sve. Vaše istraživanje i konzultacije s kirurgom najbolji su izvori informacija o onome što zahvat može, a što ne može učiniti za vas.

Želim li na zahvat radi sebe ili da bih se uklopio u tuđe ideale?

Možda ste frknuli nosom na gore postavljeno pitanje jer zašto bi itko intervenirao u izgled osim zbog vlastite sreće… Ali, moglo bi biti da ste u krivu! Živimo u svijetu u kojemu društvene mreže kreiraju trendove, društvo nameće određene standarde, a biti prihvaćen iznimno je važno. Upravo zato, važno je realno procijeniti zbog koga razmišljate o operaciji. Ako se odluka o zahvatu temelji na vašim mislima o samopoboljšanju, to je sjajno. Ako se ta ista odluka temelji na nekoj životnoj krizi kroz koju trenutno prolazite ili vam je gura “prijatelj” ili “važna osoba”, možda biste trebali ponovno razmisliti.

Jesam li istražio kvalifikacije plastičnih kirurga?

Ne govorimo o pripremi za prijemni ispit na medicinskom fakultetu, ali trebali biste jako dobro razumjeti što vaš postupak jest (a što nije), kako se izvodi te rizike i oporavak povezane s njim. Osim toga, morat ćete temeljito provjeriti svog estetskog kirurga. Je li stručan?Jesu li iskusan i ima li kvalitetne reference? Što o njemu govori struka, a što drugi pacijenti? Sve su to važne stvari koje treba uzeti u obzir pri razmatranju kirurškog zahvata i odabiru plastičnog kirurga. Također, pitajte. Sve ga pitajte! Ako je nejasan ili nedorečen o bilo kojem detalju koji je povezan s vašom operacijom – nastavite postavljati pitanja.

Jesam li rekao kirurgu o svim svojim medicinskim stanjima?

Prethodno spomenuta “jasnoća i iskrenost” uključuje informiranje vašeg plastičnog kirurga o svim medicinskim stanjima, alergijama na lijekove i prethodnim medicinskim tretmanima (uključujući filere, oblikovanje lica i botox) koje ste imali. Kada ponavljamo koliko je važno plastičnom kirurgu reći sve o svom zdravlju i načinu života prije nego što se odlučite na zahvat – to i mislimo. Lijekovi, vitamini, biljni dodaci, alkohol, čak i THC ulje koje je tvoja mama kupila na internetu – sve. Smatrajte ovo svojim osobnim trenutkom “ispovijedi” i pustite da vas istina oslobodi. To je najbolji način za točnu procjenu rizika, oporavka i koristi od postupka.

Znam li postupke naknadne njege i vrijeme oporavka?

Uvijek je važno upravljati svojim očekivanjima o ishodu postupka, ali također je važno znati što očekivati ​​tijekom faze oporavka. Ne samo da će upravljanje vašim očekivanjima o oporavku smanjiti stres stvarnog oporavka, nego će vas učiniti mnogo podnošljivijim onima koji će vam pomagati tijekom tog vremena. Znamo, znamo, savršeno ste sposobni raditi sve… ali faza oporavka nakon operacije nije vrijeme za junačenje. Možda će vam trebati pomoć u vožnji i kretanju. Možda će vam trebati pomoć s lijekovima i hranom… Provjerite imate li nekoga u blizini – osobito u prva 24 sata nakon zahvata. Ne, vaš pas se ne računa. I zvono… uzmite zvono. To će ih stvarno iznervirati.

Pročitajte još i ...