Ovi će sastojci potaknuti prirodno pomlađivanje i samoobnavljanje kože 

U bespućima virtualne stvarnosti pročitali smo rečenicu: “Stara si tek onda kada ti svjećice na torti koštaju više od torte”. I stvarno nam je dobro sjela ta duhovita misao Boba Hopea. U nevirtualnoj stvarnosti itekako nam je važno ono što vidimo u zrcalu i ne želimo biti “žena svojih godina”. Dobra vijest je da zdravim životnim navikama, vježbanjem i adekvatnom njegom značajno možemo usporiti vrijeme. I s osmijehom puhati u svjećice.

Godine utječu na svaki dio našeg tijela, no zbog tanke kože i izloženosti vremenskim uvjetima, prvi znakovi starenja javljaju se upravo na licu. Osim toga, lice je naša osobna iskaznica (doslovce i metaforički), ono je prvo što ljudi vide, njime komuniciramo i izražavamo osjećaju, njega ne možemo sakriti čak ni maskama. Barem ne dugoročno.

Slobodni radikali, artikuliranje i izgovaranje rečenica, mrštenje, grimase, strah i zabrinutost, treptaji oka i kolutanje očima, sve to izaziva kontrakcije mišića, a samim time i nabiranje kože koja ih prekriva. Dok smo mladi, a koža puna hijaluronske kiseline, ona može podnijeti veliku količinu nabiranja i rastezanja te se svaki put vratiti u prvobitan oblik, no što kada je počnemo gubiti?

Gubitak hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina, prirodni sastojak ljudske kože, igra ključnu ulogu u održavanju mladalačkog izgleda i zdravlja kože. Zbog svoje sposobnosti privlačenja i zadržavanja vlage, hijaluronska kiselina je esencijalna za održavanje hidratacije kože, što je temelj njenog zdravog izgleda i prirodnog pomlađivanja. S godinama, prirodna proizvodnja hijaluronske kiseline u tijelu opada, što dovodi do gubitka volumena i elastičnosti kože te pojave bora.

Avène, lider u dermatološkoj njezi kože, u suradnji s profesorom Jean-Marcom Lemaitreom, stručnjakom za anti-aging iz INSERM Montpelliera, predstavlja Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3 liniju, koja je usmjerena na prirodno pomlađivanje kože i samoobnovu, s fokusom na moć hijaluronske kiseline.

Ekskluzivna kombinacija aktivnih sastojaka

Nudeći jedinstvenu mješavinu sastojaka, Hyaluron Activ B3 linija sadrži visokokvalitetnu hijaluronsku kiselinu dobivenu iz pšenice biofermentacijom. Ova čista, 100% prirodna hijaluronska kiselina, zajedno sa 6-postotnim niacinamidom i više od 90% sastojaka prirodnog podrijetla, uključujući Avène termalnu izvorsku vodu, čini ovu liniju moćnim saveznikom u borbi protiv znakova starenja.

Ključna komponenta, hijaluronska kiselina, pruža dugotrajnu hidrataciju i poboljšava elastičnost kože. U kombinaciji s niacinamidom, poznatim kao vitamin B3, koji je snažan antioksidans i pomaže u obnavljanju DNA, Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3 linija direktno cilja na suzbijanje znakova starenja.

Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica

Formula sadrži 0,2% čiste hijaluronske kiseline (visoke i niske molekularne težine) i 6% niacinamida za djelovanje na uzrok starenja i produljenje života stanica. Koža je zategnuta, zaglađena i blistava već nakon prvog nanošenja, a nakon 15 dana korištenja, koža je regenerirana, čvršća, a bore su smanjene.

Njezina baršunasta tekstura nježnog mirisa pruža ugodu koži i dobra podloga za šminku. Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica je eko-dizajnirani proizvod za njegu kože koji sadrži 92% sastojaka prirodnog podrijetla i dolazi u staklenom lončiću koji se može ponovno napuniti.

Hyaluron Activ B3 koncentrirani serum

Dermatološki laboratoriji Avène stvorili su Hyaluron Activ B3 koncentrirani serum s visokom koncentracijom od 1,5% čiste hijaluronske kiseline (visoke i niske molekularne težine) i 6% niacinamida djeluje na uzrok starenja i produljenje života stanica.

Zahvaljujući minimalističkoj formuli koja sadrži samo 8 sastojaka, ovaj serum daje učinkovitost u svom najčišćem obliku. Hyaluron Activ B3 Koncentrirani serum je eko-dizajnirani proizvod za njegu kože koji sadrži 94% sastojaka prirodnog podrijetla, u staklenoj bočici s pipetom koja se može reciklirati.

Hyaluron Activ B3 Trostruko korektivna krema za područje oko očiju

Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3 Trostruko korektivna krema za područje oko očiju sadrži dekstran sulfat, čistu hijaluronsku kiselinu (visoke i niske molekularne težine) i niacinamid (6%) kako bi djelovali na uzrok starenja i produžili život stanica.

Njegova gel-kremasta tekstura pruža trenutan učinak svježine. Ispunjava bore i zaglađuje kožu oko očiju. Smanjuje otečenost i tamne krugove (podočnjake). Bez mirisa, pogodna je za područje oko očiju i za područje oko usana te je dobra podloga za šminku.

Hyaluron Activ B3 noćna krema

Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3 noćna krema sadrži retinal, čistu hijaluronsku kiselinu, ekstrakt haritaki i niacinamid kako bi djelovali na uzrok starenja i produžili život stanica. Haritaki je plod drveta Terminalia chebula koje raste u šumama Indije i Šri Lanke.

Prema vjerovanju, haritaki je nastao iz kapljice amrite (vječnog nektara) koja je pala na zemlju s neba. Zbog svojih ljekovitih svojstava, haritaki je jedan od temeljnih sastojaka lijekova ayurvedske i tibetanske medicine.

Pročitajte još i ...