Najnovija TikTok tehnika oblikovanja lica zove se mewing. Evo kako funkcionira

Već smo navikli da nam najnoviji beauty trendovi redovito stižu s društvenih mreža, uglavnom s TikToka. Tako je bilo i ovoga puta, kada je riječ o najnovijoj i planetarno popularnoj metodi oblikovanja lica koja nosi zanimljiv naziv – mewing.

Iako, kada izgovaramo taj naziv, sve podsjeća na englesku riječ za mijaukanje (meaow), odgovorno tvrdimo da u ovoj priči nije riječ o mačkama. Ovdje se radi o vrlo jednostavnoj stvari – ispravnom položaju jezika, što u ovom slučaju znači da je jezik posve ispružen uz nepce. Sam naziv dolazi od prezimena Mew koje pripada ortodontu Mikeu Mewu, koji je, zajedno sa svojim ocem otkrio i krenuo promovirati ovu tehniku putem njihovog YouTube kanala Orthotropics.

Jennifer Lopez and Giuseppe Zanotti Shoe Capsule Collection Launch. Neiman Marcus, Beverly Hills, California. Pictured: Jennifer Lopez. EVENT January 26, 2016 Job: 170126A1, Image: 313296673, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Kako piše talijanski Vogue, neki od tih tutorijala koštao ih je i isključenja iz Britanskog ortodontskog društva koje je na taj način iznijelo i svoj stav o ovoj metodi.

Navodni benefiti mewinga

Ovoj se metodi pripisuju benefiti poput boljeg disanja, smanjenje bolova u mišićima donje vilice, ali i bolja definicija čeljusti i to kroz poravnavanje zubnih lukova. Sama tehnika obuhvaća sljedeće pokrete: spajanje usana, približavanje i poravnavanje zubnih lukova i pomicanje jezika prema nepcu, i to njegov središnji i stražnji dio. Sam vrh jezika dodiruje sjekutiće, ali njegov ostali dio mora se što više izravnati na nepcu.

Estetski učinak ove vježbe su naglašeni mišići donje vilice i čeljusti pa je stoga mewing prilično popularan i među muškarcima. I dok pozitivne promjene u disanju nastupaju gotovo odmah (budući da je poanta u navikavanju disanja na nos), za estetske je rezultate oblikovanja čeljusti potrebno ipak dulje vrijeme – možda i godine. Među fanovima i sljedbenicima ove metode gotovo da i nema liječnika ni stomatologa, ali zato YouTube sljedba raste iz dana u dan, a svoje rezultate potkrepljuje fotkama ‘prije-poslije’. Među fanovima ove metode su i mnoge poznate holivudske zvijezde, poput Hailey Bieber i Jennifer Lopez koje se kunu njezinu djelotvornost.

Pročitajte još i ...