Hit sastojak sezone: Sve o niacinamidu u ljekarničkoj praksi otkrijte na predavanju u Zagrebu!

To da je niacinamid hit sastojak sezone zapravo bismo mogli nazvati eufemizmom. On je već nekoliko sezona it sastojak kojega u svojim proizvodima žele baš svi veliki i mali kozmetički brendovi. Je li taj hype opravdan? Apsolutno je!

Niacinamid, poznat i kao nikotinamid, jedan je od dva glavna oblika vitamina B3. To je nutrijent koji je važan za mnoge aspekte zdravlja, uključujući metaboličke procese, održavanje zdravlja kože, funkcioniranje mozga i još mnogo toga. Topiv je u vodi, što znači da se ne skladišti u tijelu, stoga je ključno nadoknaditi njegove rezerve putem hrane (perad, zeleno povrće i jaja su dobri izvori) i topikalno ciljanim proizvodima za njegu kože.

Krasi ga još jedna odlična karakteristika – pogodan je za sve tipove kože, čak i onu osjetljivu i reaktivnu. Stoga ne postoje ograničenja za njegovo korištenje, a godit će doista svakom licu i svakoj koži, pa čak i onoj problematičnoj, sklonoj aknama, s povećanim lučenjem sebuma, ali i suhoj te umornoj i s borama.

A sve o niacinamidu u ljekarničkoj praksi možete saznati na predavanju mr. pharm. Andree Koščec koje će se održati u okviru stručnog skupa Estetica Demik, 3. studenog u Zagrebu. Sponzor ovog predavanja je Eau thermale Avène.

“Niacinamid je s razlogom hit sastojak u dermokozmetičkoj industriji, budući da ima doista svestrano djelovanje i odgovara gotovo svim tipovima kože. Brojne su mogućnosti primjene i u svakodnevnoj ljekarničkoj praksi, a što je to točno, zašto biste ga trebali uvrstiti u svoju dnevnu rutinu te kako djeluje, saznajte na predavanju mr.pharm. Andree Koščec”, najavila je Nikolina Lalić, dipl. ing. bioteh., product menadžerica laboratorija Eau Thermale Avène Hrvatska.

fotka estetica.hr

 

 

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...