U suradnji s dermatolozima – besplatni pregledi akni

Kao prvi hrvatski medij specijaliziran za pitanja estetske medicine, kirurgije i kozmetologije, zdravlje kože i edukacija čitatelja naša su najvažnija misija.

Kroz suradnju s najboljim hrvatskim liječnicima koji svojom stručnošću i ekspertizom svakodnevno doprinose stručnim temama, usmjereni smo na podizanje svijesti o važnosti brige o koži i prevencije problema koji se u različitim periodima života mogu javiti.

Problem koji znatno utječe na samopouzdanje i društvenu izoliranost

Svjesni smo činjenice da su mladi ljudi posebno osjetljivi kad je izgled u pitanju, a akne su među najčešćim bolestima kože te pogađaju 80 do 85% adolescenata.

Sept. 5, 2014 - New York, USA - Jason Wu.MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS15.Beauty Backstage, HAIR, LIPS, EYES, Image: 208022192, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Prvo pojavljivanje akni na koži najčešće se javlja između 13. i 15. godine, i to nešto ranije kod djevojčica. Nakon 20. godine promjene se obično povlače, no mogu potrajati i u odrasloj dobi, osobito u žena. Podaci govore da i do 7% populacije u 30-im i 40-im godinama ima neki oblik akni. Dugotrajni i teži oblici bolesti mogu imati i psihosocijalni utjecaj na život, moguća je pojava depresije, smanjenje samopouzdanja, društvena izoliranost te različite konfliktne situacije u svakodnevnom životu.

Besplatni pregledi za osobe pogođene aknama

Kako bi izbjegli trajne posljedice koje mogu ostaviti akne, poput ožiljaka, tamnih mrlja, ali i psihičkih posljedica poput trajno narušenog samopouzdanja, odlučili smo u suradnji s hrvatskim dermatolozima pokrenuti nacionalnu inicijativu besplatnih dermatoloških pregleda akni pod nazivom #pokazise (POKAŽI SE), koja je namijenjena osobama pogođenim aknama u cijeloj Hrvatskoj.

S obzirom na to da nema lijepe kože bez zdrave kože, cilj nam je akcijom #pokazise destigmatizirati akne te povećati broj osoba koje se za pomoć pri rješavanju ovog problema obraćaju dermatolozima.

Problem koji se nikada ne bi trebao ignorirati

Simboličan naziv akcije poziv je osobama kojima je – zbog stida, osjećaja nemoći i gubitka samopouzdanja – potreban poticaj da napokon prestanu skrivati problem s kojim se bore i potraže stručnu pomoć.

Ovom inicijativom portal Estetica.hr okuplja dermatologe iz cijele države, kako bismo osigurali priliku za stručnom pomoći i onim osobama koje u svojoj okolini nemaju pregršt dostupnih resursa ili informacija.

Besplatni pregledi održat će se u poliklinikama i dermatoloških ordinacijama diljem Hrvatske tijekom siječnja i veljače 2022., a popis ordinacija u kojima će biti moguće rezervirati termin besplatnog pregleda – kao i detalji vezani za prijave – bit će objavljeni uskoro na portalu Estetica.hr.

Krenite u borbu s aknama – uz edukaciju i konkretnu pomoć

S obzirom na to da je riječ o sveobuhvatnoj nacionalnoj akciji čiji je cilj destigmatizirati akne i podići svijest o važnosti rane intervencije i stručne pomoći, na portalu će tijekom akcije biti aktivna zasebna sekcija posvećena edukativnim člancima i video prilozima koji će problemu akni pristupati s dermatološkog, ali i psihosocijalnog stajališta. U suradnji s uključenim dermatolozima i psiholozima, osigurat ćemo kompletan pristup problematici, kako bismo savjetovali osobe pogođene aknama kako se boriti sa svim posljedicama koje ovaj problem nosi.

Osim korisnih savjeta, liječničkih preporuka i drugih edukativnih sadržaja, osigurat ćemo i relevantne informacije o provjerenim dermokozmetičkim proizvodima na hrvatskom tržištu koji pomažu u borbi s aknama.

Prijave za besplatne pregledu kreću uskoro – a o detaljima ćemo vas izvijestiti na vrijeme. Dermatološke ordinacije koje se žele priključiti već dugoj listi liječnika i osigurati besplatne preglede u svojoj poliklinici, mogu se javiti na e-mail adresu: martina@estetica.hr.

Pročitajte još i ...