Te dosadne strije i kako ih se riješiti?

Strije su ožiljkasto tkivo koje se događaju uslijed rastezanja ili skupljanja kože. Riječ je o malenim pukotinama u dermisu, odnosno pucanju kolagenskih i elastinskih veza zbog čega nastaje trajni ožiljak kojeg vidimo na površini kože. Strije nisu rezervirane samo za naglo debljanje, već i za nagli rast kod mladih djevojaka i mladića, a najveću popularnost, nezasluženo, dobivaju zbog trudnoće.

Kada nastaju strije su tamnije boje, najčešće ljubičaste ili crvene, a mogu biti i blago izidignute od kože, kao da su natečene. S vremenom, strije gube specifičnu ljubičastu ili crvenu boju, te postaju svjetlije. S prolaskom godina strije postaju ružičaste i blijede, te gotovo pa potpuno ravne s kožom, a nekada čak kao brazde u koži.

Složit ćemo se svi da strije nisu niti lijepe niti ih volimo. No, na svu sreću postoji niz proizvoda koji pomažu smanjiti vidljivost strija.

 

Action Integrale Vergetures

Bez obzira na to imate li na koži strije ili ih želite pošto poto spriječiti, krema za tijelo protiv strija Vichy Action Integrale Vergetures vam u tome može pomoći. Učinkovito korigira postojeće strije i sprječava pojavu novih.

Krema intenzivno hidratizira i hrani kožu, koja na taj način zadržava svoju elastičnost i otpornija je na rastezanje. Tako se rizik od nastanka strija izrazito smanjuje.

Eucerin pH 5 ulje za tijelo protiv strija

Ulje za tijelo bori se protiv strija i tako koži vraća njen izvorni izgled. Smanjuje duboke strije i pomaže u sprječavanju nastanka novih. 

Učvršćuje kožu, a štiti je tijekom osjetljivih stanja poput trudnoće. S dodatkom vitamina E za sve tipove kože, pa čak i one najosjeljtivije.

Lierac Phytolastil

Ampule za tijelo koje blagotvorno djeluju na strije i ožiljke tako što smanjuju postojeće strije pa čak i one duboke. Posvjetljuje vidiljivost tvrokornih strija.

Gel struktura savršeno se razmazuje, a pogodna je za sve tipove kože.

Pročitajte još i ...