Amanda Lepore – žena s najskupljim tijelom na svijetu

D 98666-04 Amanda Lepore. . Amanda Lepore attending the launch of her Amanda by Amanda Lepore, Eau de Parfum at Hiro Ballroom in New York, USA. 03/05/2009, Image: 222988320, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Amanda Lepore (49), američki model i pjevačica, „vlasnica“ je najskupljeg tijela na svijetu. Iako rođena kao muškarac, s 19 godina podvrgnula se brojnim operacijama kako bi postala žena. Život je posvetila cilju da izgleda kao pop ikona Marilyn Monroe. U estetske korekcije uložila je toliko novca da je danas poznata kao žena s najskupljim tijelom na svijetu.

Amanda je povećala grudi, ugradila silikone u stražnjicu i otišla na lomljenje tri rebra kako bi postigla što tanji struk. Tada je kazala da je postupak pomalo neobičan, ali da smatra kako su isto napravile i Cher i Raquel Welch.

- New York, NY - Amanda Lepore Shopping at the New Happy Socks Flagship in SoHo -PICTURED: Amanda Lepore -, Image: 157926966, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Brojnim zahvatima Amanda je postigla figuru pješčanog sata. Visoka je 157 cm, a mjere kojima se ponosi iznose 96-55-96.

Što se tiče lica, Amanda je povećala usne i operirala nos, podvrgnula se liftingu čela i spustila liniju kose, a fileri i botox dio su njezine uobičajene rutine uljepšavanja. Osim Marilyn Monroe, njezine muze su Jean Harlow i Jessica Rabbit.

Oduvijek je željela izgledati kao hoollywoodska diva, smatrajući kako u životu nije predodređena ni za što obično.

Promjena spola

Najbolniji estetski postupak koji je napravila bila je promjena spola. Njezini roditelji, otac koji je bio kemijski inženjer i majka koja je bolovala od shizofrenije, na početku nisu podržavali njezinu promjenu spola, no na kraju su joj pružili oslonac i prihvatili njezinu osobnost.

89892, NEW YORK, NEW YORK - Friday January 25, 2013. Amanda Lepore attends 'RuPaul's Drag Race' Season 5 premiere at XL Nightclub in New York City., Image: 152777606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

Radila je kao kozmetičarka, u noćnim klubovima kao performerica, a njezina karijera krenula je uzlaznom putanjom kada ju je opazio fotograf David LaChapelle s kojim je počela surađivati. Otada se slikala za Playboy i Vogue i sudjelovala u brojnim glazbenim spotovima.

Svom izgledu posvećuje mnogo pažnje. Najviše voli nositi usku odjeću kojom ističe struk, a nikamo ne odlazi bez žarkog ruža, pudera i rumenila.

Osebujna Amanda u životu je postigla sve ono o čemu je sanjala. Druži se s poznatima, putuje, uživa i, kako kaže, slavi ljubav prema sebi i životu.

Pročitajte još i ...