Anti-age maske koje vidno zatežu lice nakon prvog korištenja

U našoj skincare rutini visoko mjesto na ljestvici svakako su zauzele anti-age maske. One su najlakši i najbrži način da dođete do besprijekorne kože. Bez obzira koristite li masku od gline ili sheet masku, svaka ima svoje prednosti; daju odlične rezultate, ugodne su za korištenje i jednostavne za primjenu.

Maske za lice s anti – age efektom osmišljene su kako bi vam pomogle da izgledate mlađe smanjujući pojavu finih linija, bora i pora, a mogu se koristiti kao izvrstan dodatak vašoj redovnoj rutini njege kože.

Kako djeluju maske?

Maske za lice su okluzivne – što znači da prekrivaju kožu, donoseći korisne sastojke za poboljšanje izgleda i/ili kvalitete kože.

Maske protiv starenja koje sadrže antioksidanse i pojačivače kolagena pomažu smanjiti fine bore i poboljšati elastičnost kože. Redovito korištenje maski za lice može značajno poboljšati sjaj i teksturu vaše kože.

Prednosti korištenja maski za lice

  1. Temeljito čišćenje

Uklanjanjem prljavštine, ulja, šminke i drugih nečistoća s površine vaše kože, svakodnevno čišćenje pomaže u održavanju vaše kože čistom, ali jeste li znali da pravilno korištenje maske podiže proces čišćenja na potpuno novu razinu? Samo kvalitetna maska ​​za lice može pomoći u uklanjanju prljavština koje su zakopane ispod najudaljenijih slojeva epiderme.

  1. Odčepljuju pore

Korištenje maski koje sadrže salicilnu kiselinu i adaptogen može pomoći u uklanjanju prljavštine i upijanju viška masnoće. Osim toga, pomoći će u uklanjanju nakupina mrtvih stanica koje se stvaraju na koži. Vaše će pore izgledati manje i suženije.

  1. Pomažu u održavanju zdrave kože

Maske mogu pomoći u poticanju cirkulacije krvi, osobito one koje u sastavu imaju mentu koja pecka. Uklanjanje te sušenje i stvrdnjavanje maske na vašoj koži uzrokuje širenje krvnih žila na vašoj koži. To jamči poboljšanje sveukupnog tonusa kože. Koža će vam nakon toga biti mekša i glatkija, a postići ćete i blistav sjaj i odmorniji izgled.

4. Pomažu cjelokupnoj rutini njege kože

Ostali proizvodi za njegu kože koje koristite djelovat će učinkovitije zbog korištenja maske. Maska za lice je potrebna ako želite da vaši noćni proizvodi i dnevni losioni i serumi prodru dublje i brže u vašu kožu. Redovito korištenje maske može pomoći da vaši proizvodi za toniranje, hidrataciju i zaštitu djeluju učinkovitije i brže postižu željene učinke.

Svaka učinkovita rutina njege kože sastoji se od proizvoda za tjednu i dnevnu upotrebu. Maska za lice može se nanositi jednom  ili do tri puta tjedno, ovisno o prirodi vaše kože. Za normalnu do masnu kožu  preporuka je koristiti ju češće, dok bi za  normalnu do suhu kožu trebalo prorijediti korištenje .

Postoje brojne anti-age maske na tržištu, a kako se snaći i olakšati si izbor među mnoštvom brendova i proizvoda, može vam pomoći naš  Estetica Premium Product 2024 natječaj.  U kategoriji Najbolja maska s lifting efektom nominiran je jedan proizvod, a podsjećamo da mu je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija kako bi osvojio titulu pobjednika kategorije.   OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Linerase peel off peeling u obliku maske

Piling u obliku film maske na bazi pojačanog retinola, vitamina C i polipeptida kolagena. Piling potiče bioregeneraciju epidermisa. Sadrži derivat male količine alfa-hidroksi kiselina i vitamina A koji normalizira funkciju keratinocita i potiče pravilno sazrijevanje stanica u epidermalnom sloju. Zbog malih doza alfa-hidroksi kiseline i resorcinola omogućujeno je lakše prodiranje retinola u epidermis, kao i ostalih aktivih sastojaka koji su prisutni u ovom proizvodu poput peptida, kolagena, hijaluronske kiseline, vitamina C te oligopeptida s djelovanjem nalik faktorima rasta.

Koju god masku izabrali, važno je slijediti upute za njeno korištenje kako biste postigli maksimalan učinak.  Udobno se smjestite, opustite i gledajte kako se vaša koža mijenja.

Pročitajte još i ...