Biostimulacija u borbi protiv celulita – zagrebačka doktorica našla je rješenje za narančinu koru

Upitamo li dvadeset žena što bi najradije promijenile na svom licu, vjerojatno bismo dobili dvadeset različitih odgovora – veličinu nosa, izgled kapaka, teksturu kože, punoću usana, oblik obrva… No, upitamo li istih dvadeset žena što bi promijenile na svom tijelu, velika većina odgovorila bi – celulit!

Problem koji neće riješiti niti najrigoroznija dijeta

Ovaj mrski neprijatelj ženskog roda u poseban nam fokus dolazi u mjesecima koji prethode godišnjim odmorima, jer pomisao na skidanje u kupaće kostime skreće nam pažnju na ‘narančinu koru’ koje se ni ove godine nismo uspjeli riješiti kućnim pripravcima i masažama…

Jedina dobra vijest u cijeloj priči je da nismo jedine te da pomoći – itekako ima! Više od 90% žena bori se s celulitom, pri čemu su najčešće pogođena područja bedra i stražnjica – a najgora nam je spoznaja da nam u borbi s ovim problemom niti najrigoroznija dijeta neće biti dovoljna. Osim toga, na pojavu celulita utječe i ženski spolni hormon estrogen, koji omekšava vezivna tkiva i doprinosi njihovom bržem rastezanju – čime je ubrzan i nastanak celulita.

Jednadžba u kojoj je svaki faktor važan!

U borbi s celulitom jednadžba izgleda otprilike ovako: neuravnotežena prehrana + neuredan stil života + oslabljeno vezivno tkivo = narančina kora! A znamo da u svakoj jednadžbi svaki faktor ovisi o drugoj strani, pa je jedini logičan zaključak da ćemo morati eliminirati lijevu stranu jednadžbe kako bi s njome nestala i desna!

Što će nam donijeti brze, ali i dugotrajne rezultate te kako znati koji će protokol baš nama odgovarati?

Odgovor smo potražili kod dr. Jeannette Gjurić, vlasnice jedinog hrvatskog longevity centra Koncept 5 elemenata, koja svakodnevno pomaže ženama u borbi s celulitom, usporenim metabolizmom, opuštenom kožom i posljedicama starenja.

Dr. Jeannette Gjurić

Slabljenje vezivnih vlakana glavni je uzrok celulita

 

“Promjena prehrambenih navika svakako je prvi korak, pri čemu je ključno birati manje, ali nutritivno bogate obroke – kako ne bismo posezali za visokokaloričnim “snackovima” i brzom hranom. Mnogo povrća, bogate ljetne salate, kvalitetne bjelančevine, zdrave masti i obavezan doručak neka vam budu misao vodilja, a ne zaboravite niti na dovoljan unos tekućine”, ističe dr. Gjurić.

Naša sugovornica naglašava kako – iako je često posljedica viška masnog tkiva, celulit neće nestati mršavljenjem, jer primarno nastaje zbog slabog vezivnog tkiva koje je rezultat genetike i životnog stila.

“Potkožno masno tkivo nalazi se u sloju između kože i mišića, a ‘na mjestu’ ga drži gusta mreža kolagenskih vlakana. Jednom kad pritisak na tu mrežu postane prejak, vezivna vlakna počinju slabiti i propuštati masne stanice – a rezultat je njihovo nakupljanje u kvržicama. Pod pritiskom tih kvržica, gornji sloj kože počinje se nabirati i nastaju udubljenja  – a to je ono što prepoznajemo kao celulit”, objašnjava dr. Gjurić.

Biostimulacija djeluje na dublje slojeve – a rezultat je dugoročan!

Sad nam je sasvim jasno da ovaj problem moramo rješavati na dubljoj razini, jer topikalno nanošenje preparata ne može utjecati na vezivno tkivo, zbog čega se rješenje krije u najmodernijim tehnologijama koje primjenjuje dr. Gjurić u Konceptu 5 elemenata.

Jedan od uređaja koji privlači najveću pozornost kad je u pitanju tretiranje celulita je Ultratone Dreamshaper – i to zahvaljujući moćnoj tehnologiji baziranoj na biostimulaciji tkiva. Pomoću brojnih programa, moguće je u potpunosti personalizirati tretman, a za borbu protiv celulita kreiran je poseban Anti-celulit program. Kombinirajući ultrazvučne signale visoke frekvencije i brzo djelovanje kavitacije s procesom lipolize, ovaj tretman razbija masne jastučiće i pomaže njihovom izbacivanju iz tijela, istovremeno djelujući na jačanje vezivnih vlakana.

Biostimulacija vs. Endospheres – koji tretman odabrati?

“Biostimulacijom možemo ciljano djelovati na uzrok problema, pa tako različitim programima smanjujemo celulit, učvršćujemo kožu, smanjujemo masno tkivo i potičemo detoksikaciju organizma – koja je također iznimno važan faktor u eliminaciji celulita”, objašnjava naša sugovornica.

No, mnogim je damama, osim mrskog celulita, velik problem i opuštena koža te manjak površinskog tonusa – zbog čega je potrebno razmisliti koja će nam kombinacija tretmana donijeti najviše benefita. Kad je u pitanju borba protiv celulita te opuštenih bedara i stražnjice, nakon biostimulacije tkiva koja direktno djeluje na uzrok celulita, potrebno je potaknuti stvaranje novog kolagena – a tu će fenomenalan posao obaviti Endospheres terapija.

Riječ je o aparativnoj tehnologiji koja koristi cilindričnu sondu s mikrosferama kako bi emitirala kompresivne mikrovibracije – i njima potaknula sintezu kolagena i preoblikovanje tkiva iznutra, ubrzala limfnu drenažu i čitav metabolizam. Jedna od najvećih prednosti ovog uređaja je činjenica da vidno popravlja i samu strukturu kože, koja nam je na regijama zahvaćenim celulitom posebno važna.

Stignemo li se riješiti celulita do ljeta?

Ljeto nam je pred vratima, a planiranje godišnjih odmora već u niskom startu pa je glavno pitanje – stignemo li ovim neinvazivnim metodama smanjiti vidljivost celulita prije uskakanja u kupaće kostime?

“Ako smo jako marljivi, stignemo”, ističe dr. Gjurić sa smiješkom. No, s obzirom na to da je biostimulativnim metodama potrebno vrijeme kako bi potaknule željeni odgovor našeg tkiva, krajnje je vrijeme da se prihvatimo posla.

Osobama s viškom kilograma prva stanica bit će biostimulacija uređajem Ultratone Dreamshaper, jer će ona istovremeno trošiti kalorije i tonirati mišiće te stvoriti ciljano dobru podlogu za kasniju Endospheres terapiju.

“S druge strane, osobama koje redovno vježbaju, Endospheres će biti savršeni saveznik u uklanjanju celulita, jer su mišići već tonirani, a postotak potkožnog masnog tkiva manji – i zapravo nam je kod njih glavni cilj ojačati kolagenska vlakna”, objašnjava vlasnica Koncepta 5 elemenata.

Kvaliteta kože je prioritet!

Kad govorimo o jačanju kolagena, ne možemo zaobići niti tretman preparatom Lanluma na bazi Poli-L-laktične kiseline. S obzirom na to da potiče prirodnu proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože te direktno jača njenu čvrstoću i elastičnost, naša sugovornica ovaj preparat ističe kao pravu revoluciju među tretmanima za kvalitetu kože. Tkivo se nakon tretmana potiče na samoobnovu, a rezultati su dugotrajni, posebice kad je u pitanju vezivno tkivo koje nam stvara problem u borbi s celulitom.

Još jedan novitet u Hrvatskoj je Mesosystem CLH, enzimska mezoterapija za remodeliranje tkiva. Dr. Gjurić opisuje ovu naprednu formulaciju kao alternativu kirurškim rješenjima, a rezultate pruža iznimno brzo.

Intradermalnim mikroinjekcijama aplicirati možemo različite sastojke, a kad je u pitanju celulit – najučinkovitije rješenje je kombinacija triju enzima: lipaze, kolagenaze i hijaluronidaze. Simultanim apliciranjem, ovi enzimi proizvode sinergijski učinak koji na mjestu aplikacije reducira i adipozno tkivo i celulit!

Ipak, naša sugovornica ističe kako ključ za postizanje optimalnih rezultata leži u individualnom pristupu – a najbrži će vam učinak donijeti sinergija tretmana, redovne tjelovježbe i pravilne prehrane. Važno je upamtiti – celulit nije nastao preko noći pa ne može preko noći ni nestati! No, uz stručno vodstvo vrhunske stručnjakinje čak i borba s ovim tvrdokornim problemom bit će lakša – a rezultati će stići i prije no što ste se nadali.

Pročitajte još i ...