Biotherm i udruga Sunce u akciji čišćenja kod Trogira prikupili 400 kilograma otpada

Ujedinjeni pod motom “It’s not water, it’s more” Udruga Sunce i kozmetički brend Biotherm u akciji čišćenja prikupili su 400 kilograma otpada kraj Trogira. Na plaži Pantan kraj Trogira 19. listopada 2023. više od 50 sudionika prikupilo je 400 kilograma otpada – automobilske gume, obuća i staklo, a najviše različitih plastičnih predmeta uklonjeno je u sklopu ove akcije čišćenja.

Osim što ugrožava ekološku ravnotežu, morski otpad također ima ozbiljne posljedice po ljudsko zdravlje, gospodarstvo i održivost prirodnih resursa. Cilj akcije čišćenja “It’s not water, it’s more”  je podizanje razine svijesti o brojnim prijetnjama i negativnom utjecaju zagađenja na morske ekosustave.

“Plaža Pantan je močvarno stanište za mnoge ptice za to je tolika količina plastike zabrinjavajuća. Ptice se mogu zapetljati u razne vrste plastičnih predmeta, uključujući plastične vrećice, omotnice, ribarske mreže i druge vrste otpada. Ovakvi incidenti često rezultiraju ozljedama ptica, uključujući ozljede krila, nogu ili kljunova, što može ozbiljno utjecati na njihovu sposobnost preživljavanja u divljini”, rekla je organizatorica Tea Kuzmičić Rosandić, stručna suradnica Sunca.

“Zagađenje otpadom svih vrsta voda je globalni problem, stoga je Biothermu važno ulagati u ovakve akcije. U sklopu ove zajedničke misije, Biotherm i Udruga Sunce 2022. godine su po prvi put proveli akciju uklanjanja otpada s plaža i mora, a ove se godine zajednička misija nastavlja. Lokalno želimo pridonijeti globalnom cilju jer vjerujemo da beauty industrija može, i trebala bi, imati pozitivan utjecaj na naše more. – kazala je Enrica Dukić, Biotherm PR, Community & Digital Manager.

“Od ove godine, Biotherm je podigao svoju letvicu održivosti. U odabranim Müller lokacijama u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Zadru mogu se pronaći Biotherm jedinice za reciklažu. Donesite praznu ambalažu bilo kojeg branda ili proizvoda i reciklirajte je u Biotherm jedinici za reciklažu i tako brinite o prirodi i okolišu, a naravno, svaka reciklaža se dodatno i nagrađuje. Postati Ocean Positive nije nešto što se može dogoditi preko noći; radi se o tome da uvijek budemo bolji u odnosu na ono što smo bili jučer. – kazala je Ana Kovačić, Biotherm Product Manager.

Pročitajte još i ...