Chistie Brinkley (63): 60-e su nove 30-e

January 14, 2014: Christie Brinkley attends the 50th Anniversary of Sports Illustrated Swimsuit Issue, held at the Dolby Theater in Los Angeles, CA., Image: 181979169, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF

Christie Brinkley svojevrsni je fenomen. Naime, ova manekenka navršila je 63 godine, a njoj u čast stvorena je sintagma 60-e su nove 30-e.

Christie se proslavila krajem 70-ih godina prošlog stoljeća kao model u bikiniju na naslovnicama Sports Illustrated magazina, a često je proglašavana jednom od najljepših žena svih vremena. Nedavno se našalila kako bi sa svojih 175 centimetara visine i 56 kilograma danas bila predebela za svijet mode.

Tijekom karijere krasila je više od 500 naslovnica raznih modnih i lifestyle magazina, a osim manekenstvom, bavila se i glumom te je poznata i kao aktivistica za ljudska prava i prava životinja. Udavala se 4 puta i majka je troje djece.

Bezvremenska ljepota

Odgovore na sva pitanja o održavanju mladenačkog izgleda koja su joj ljudi postavljali zadnjih godina, Christie je dala u knjizi „Bezvremenska ljepota“.

Iako su je plastični kirurzi prozvali čudom estetske kirurgije jer izgleda vrlo prirodno, Christie je izjavila da nikada nije napravila plastičnu operaciju te da mladolik izgled zahvaljuje genima, vježbanju, načinu života i neinvazivnim estetskim tretmanima poput filera, botoxa i lasera.

155324, Christie Brinkley hosts the 5th Annual St. Barth Hamptons Gala. The fete celebrates Christie's July cover story in Social Life Magazine at the Bridgehampton Historical Museum. Bridgehampton, New York - Saturday July 23, 2016. NY PAPERS OUT, Image: 294889908, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS APPLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

U svojoj knjizi napisala je kako postoje brojni načini za pomlađivanje bez skalpela, dodajući da nije liječnica niti ekspert, ali da s čitateljima dijeli iskustva o tretmanima kojima se podvrgnula kako bi im olakšala izbor među onima koji se nude na tržištu medicine. Za svog života puno je vremena provela pod suncem na plažama, stoga danas koristi neinvazivne tretmane kako bi na svojoj koži spriječila posljedice sunčanja i starenja.

Iako je izjavila da botox ne koristi za brisanje bora lica, koristi ga za pomlađivanje vrata. U svojoj knjizi piše o laserima i filerima koje je u malim dozama koristila za popunjavanje bora i obraza kako bi nadoknadila volumen. Uređajima koji rade na principu radiofrekvencije zateže kožu lica i tijela, a posebice kožu iznad koljena.

U svojoj knjizi otkrila je brojne savjete kako se pomladiti bez pretjerivanja te kako odabrati najbolji tretman, što očekivati od tretmana i oporavka i kako prepoznati dobrog liječnika.

„Ovim štivom svima štedim vrijeme na putu za održavanje mladolikosti, a najvažniji savjet je – nađite najboljeg mogućeg kirurga i nemojte postati žrtvom jeftinih usluga“, zaključuje Christie.

Pročitajte još i ...