Rehidrirajući serumi koji će koži vratiti vlagu, a licu blistavost

Grub, hrapav ten bez sjaja odlika je dehidrirane kože, koja se vrlo često zamjenjuje sa suhom kožom, no istina je da se javlja kod svih tipova kože. Izloženost stresu i vanjskim agresorima poput hladnog i suhog zraka te pregrijanih prostora dovodi do iscrpljivanja i isušivanja zaliha vode u koži te pojave dehidracije.

Vanjski sloj kože štiti je od štetnih utjecaja

S obzirom na to da je koža naš najveći organ, njezina glavna uloga je zaštita od vanjskih utjecaja i brojnih agresora, čime se sprječava isušivanje te ulazak štetnih tvari i mikroorganizama u tijelo. Pretjerana izloženost štetnim UV zrakama i ostalim nepovoljnim utjecajima dovodi do aktiviranja prirodnih obrambenih mehanizama kože te isparavanja vode iz dubljih slojeva.

Površinski sloj kože, epidermis, prekriven je mješavinom znoja i sebuma, tzv. hidrolipidnim slojem. Sastavljen od masnih kiselina, vode i lipida, stabilizira prirodnu kiselinsku ravnotežu kože, održava njenu hidrataciju, stvara zaštitnu barijeru protiv brojnih bakterija te štiti kožu od isparavanja vlažnosti, točnije od transepidermalnog gubitka vlage.

Zahvaća svaki tip kože

Iako se pojam dehidracije najčešće veže uz suhu kožu, masna koža također može biti dehidrirana, budući da se radi o stanju kože kojoj nedostaje vlage, ali još uvijek može proizvoditi ulje.

Dehidrirana koža privremeno je i reverzibilno stanje kože koje je uzrokovano oštećenjem hidrolipidnog filma te intracelularnog cementa, zbog čega dolazi do pretjeranog isparavanja vode iz površinskog sloja kože. Bez obzira na to je li uzrok dehidracije genetski ili ekološki faktor, dehidriranu kožu karakterizira neugodno zatezanje, hrapavost i nedostatak sjaja, a često je popraćena i crvenilom i ljuskanjem.

Elsa Hosk (hoskelsa / 20.09.2017), Image: 349962730, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Odgovarajućom njegom dehidracija se može umanjiti

Upravo zbog tih razloga, dehidriranu kožu potrebno je „napuniti“ vodom, a budući da je dehidracija privremeno stanje, adekvatnom njegom koža se može vratiti u prvobitno, zdravo stanje. Kada je riječ o najučinkovitijim beauty proizvodima koji vraćaju koži potrebnu hidrataciju, rehidrirajući serumi zauzeli su vodeće mjesto, upravo zbog brojnih aktivnih sastojaka poput glicerina i hijaluronske kiseline koji pospješuju apsorpciju vode, čime koža postaje mekana i podatna.

Osim što koži osiguravaju moćne sastojke, zbog svojih manjih molekula, serumi prodiru duboko u kožu te su idealni beauty saveznik bilo da se radi o masnoj koži, kojoj pomažu u regulaciji sebuma ili o suhoj koži, kojoj pomažu zadržati vlagu. Kako bi koža ostala hidratizirana čak i u hladnim i vjetrovitim danima, donosimo vam četiri rehidrirajuća seruma, koja redovitim korištenjem osiguravaju nužne rezerve vode čak i iznimno dehidriranoj koži.

Avène Hydrance Intense rehidrirajući serum

Intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju moguće je postići sa Avène Hydrance Intense rehidrirajućim serumom, koji je namijenjen svim tipovima osjetljive kože. Rehidrirajući serum pomaže crvenoj i isušenoj dehidriranoj koži na način da je umiruje te obnavlja njena prirodna skladišta vode. Proizvod koji u svom sastavu sadrži 77% Avène termalne izvorske vode intenzivno rehidrira kožu, ojačava njenu zaštitnu barijeru te djeluje antiiritacijski.

Učinkovitost ovog seruma leži u Cohederm djelatnom kompleksu koji se sastoji od lipidnog tria koji obnavlja „skladišta“ vode, pojačano povezuje stanice te obnavlja hidrolipidni film kože, čime se zalihe vode obnavljaju i koža dobiva odgovarajuću hidrataciju. Zahvaljujući aqua-film teksturi, proizvod se brzo upija te briše znakove dehidracije poput ljuskanja, crvenila i zatezanja.

BOBBI BROWN No 86. Skin Moisture Solution Intense Rehydration Compound

Proizvod koji vraća koži optimalnu razinu vlage – BOBBI BROWN No 86. Skin Moisture Solution Intense Rehydration Compound, prikladan je svakoj koži koja se suočava s problemima dehidracije. Lagani serum sadrži kombinaciju kompleksa hijaluronske kiseline i natrijevog hijaluronata, koji djeluje poput magneta te veže vlagu na površinu kože.

Redovitim korištenjem, koža postaje hidratizirana te joj se vraća optimalna razina vlage u zaštitnom sloju. Proizvod je potrebno umasirati u kožu dva puta dnevno – ujutro i navečer nakon čišćenja kože. Dehidrirana kože postaje manje zategnuta te se smanjuje crvenilo i hrapavost, a s vremenom joj se vraća elastičnost i gipkost.

EVE LOM Intense Hydration Serum

Serum namijenjen suhoj i normalnoj koži, EVE LOM Intense Hydration Serum, pomaže zaštititi kožu suhog i hladnog zraka i vanjskih agresora, poput zagađenja i UV zraka. Hidratantni serum koji ima anti-age djelovanje u kombinaciji s glicerinom zaglađuje kožu kako bi se smanjila vidljivost finih linija i bora te joj vraća potrebnu vlagu.

Proizvod klinički dokazano povećava razinu vlage u koži za 80% nakon samo dva sata korištenja. Lagana formula brzo se upija u kožu, štiti je od suhoće i vanjskih oštećenja te smanjuje vidljivost finih linija i bora, čije se nastajanje, između ostalog, ubrzava neodgovarajućom njegom i isušenom kožom.

DR SEBAGH Supreme Maintenance Youth Serum

Rehidrirajući serum DR SEBAGH Supreme Maintenance Youth Serum, lagan je i njegujući proizvod koji je namijenjen svim tipovima kože, čak i osjetljivoj. Formula  je obogaćena brojnim aktivnim sastojcima, među kojima su snažni antioksidans vitamin C, koji pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala, hijaluronska kiselina, koja daje koži potrebnu vlagu i stvara zaštitni film koji štiti kožu od zagađenja i vanjskih agresora, te tri anti-age peptida koji usporavaju proces starenja kože.

Serum na koži ostavlja zaglađujući svilenkasti i lagani finish, daje joj potrebnu hidrataciju i zdravi sjaj, a može se koristiti i na drugim dijelovima tijela kojima nedostaje vlage, poput vrata i dekoltea. Neće začepiti pore te je prikladan i za vraćanje vlage čak i vrlo masnoj koži.

Pročitajte još i ...