Crvenilo lica? Ovo su najbolji proizvodi za tretiranje rozaceje

Znamo da je zdrava koža čista koža, bez nepravilnosti. Ali što ako vam se na licu povremeno pojavljuje crvenilo ili izbočine koje nalikuju na akne? To mogu biti simptomi rozaceje.

 

Procjenjuje se da od ove bolesti obolijeva od 0,5 do 10 posto populacije. Češće se javlja kod osoba svijetle puti i svijetlih očiju. Statistike pokazuju kako najmanje 75% oboljelih od rozaceje osjeća nedostatak samopouzdanja, dok najmanje 50% izbjegava veća okupljanja i socijalnu interakciju.

Rozaceja – simptomi, uzroci, liječenje

Rozaceja je kronična recidivirajuća progresivna bolest kože s karakterističnim crvenilom koje nalikuje opeklinama od sunca  i pojavljuje se na dijelovima lica poput obraza, nosa i brade. Osim crvenila, mogu se pojaviti i papule, odnosno crvenkasti čvorići koji nalikuju na akne. Papule se mogu napuniti gnojem te se tada nazivaju pustulama. Zbog pojave papula se rozaceja naziva i aknama odraslih.

 

Bolest se tipično javlja nakon tridesete godine života i češće zahvaća žene, iako se može pojaviti kod bilo koga. Ako se pravovremeno ne liječi, rozaceja ima tendenciju širenja tijekom vremena što uzrokuje zdravstvene i estetske probleme.

Pravi uzrok bolesti još nije pronađen, no radi se o utjecaju niza faktora okoliša i nasljeđa. Razni su provocirajući faktori koji se povezuju s pojavom crvenila i napredovanjem bolesti: toplo vrijeme, tjelovježba, jako začinjena hrana, hladno vrijeme, topla kupka, vjetar, alkohol, emocionalni stres, izlaganje suncu, sredstva za njegu kože, topli napici.

 

Iako ne postoji lijek za rozaceju, simptomi se mogu kontrolirati promjenama životnih navika, ciljanom lokalnom i sustavnom terapijom te određenim tretmanima.

Svi pacijenti s rozacejom bi trebali voditi dnevnik simptoma kako bi što lakše prepoznali okidače koji su odgovorni za pogoršanje simptoma . Uz to, nužno je provoditi opću njegu kože koja je sklona crvenilu što podrazumijeva korištenje što blažih preparata za pranje kože te krema za adekvatnu hidrataciju i za zaštitu od sunca (minimalno SPF30).

 

Koji proizvod za tretiranje rozaceje odabrati?

Ako želite isprobati nominirani proizvod za tretiranje rozaceje, slobodno bacite pogled na naš  Estetica Premium Product 2024 natječaj.  U kategoriji Najbolji proizvod za tretiranje rozaceje nominiran je jedan proizvod, a podsjećamo da mu je u tom slučaju potrebna ocjena minimalno 4.5 od stručnog žirija sastavljenog od najboljih hrvatskih dermatologinja da bi osvojio titulu pobjednika kategorije.  OVDJE pogledajte sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Dermalogica Stabilizing Repair Cream

Snažnim umirujućim sastojcima i nježnom teksturom balzama trenutačno ublažava crvenilo i iritaciju te nudi olakšanje na prvi dodir Dermalogica Stabilizing Repair Cream ‘stabilizira’ kožu, jača njezinu otpornost i prekida začarani krug osjetljivosti.

 

 

Krema je jednostavna za korištenje. Dovoljno je zagrijati kremu prstima pa nanesite na lice i vrat laganim pokretima prema gore. U dnevnoj rutini nakon kreme nanesite zaštitni faktor.

Nježna balzamska tekstura stapa se s kožom i trenutačno smanjuje simptome osjetljivosti. Ceramide-Building Complex ekskluzivni je Dermalogica kompleks s biomimetičkim lipidima – potiče kožu na izgradnju vlastitih ceramida, jača barijeru i zaključava vlagu dok umirujuća biljka cica (Centella asiatica) uravnotežuje vlažnost kože. Uljni ekstrakt biljke uskrsnuća osigurava hidrataciju i jača barijeru, ekstrakt tasmanskog papra umiruje i smanjuje crvenilo, a ekstrakt korijena punarnave ublažava crvenilo i pruža osjećaj ugode.

 

Neovisno in vitro testiranje, u kojem je sudjelovao 31 ispitanik s umjerenim do vrlo teškim eritemom kože lica, pokazalo je da Stabilizing Repair Cream 48 sati nakon nanošenja potiče proizvodnju ceramida za 88 %. Ispitanici su proizvod nanosili dvaput dnevno, a nakon osam tjedana svjedočili su znatno boljoj hidrataciji, smanjenju crvenila i peckanja te općenito manjoj osjetljivosti.

Stabilizing Repair Cream namijenjena je osjetljivoj i senzibiliziranoj (reaktivnoj) koži. Onom tipu kože koji djeluje krhko i ‘prozirno’, koži s crvenilom i/ili mrljama koja se ljušti ili puca zbog manjka vlage, koja svrbi i pecka ili je sklona aknama

 

Pročitajte još i ...