U tri mjeseca do ravnog trbuha i zategnutih nogu bez celulita!

Svi znamo da treba brinuti o svom izgledu tijekom cijele godine, a pritom mislimo i na održavanje tijela u formi. Jer svaki višak kilograma je poput utega za organizam. Međutim, u strci i jurnjavi, počesto zanemarimo zdravu prehranu, vježbanje, unošenje dovoljno tekućine…

Naravno, zaboravimo i koliko je važno osjećati se dobro u vlastitoj koži i sjetimo se tih centimetara viška i “masnih šlaufića” kad se spremamo odjenuti haljinu za posebnu prigodu ili kupaći kostim. No, nije vrijeme za lekcije, nego za rješenja jer ljeto samo što nije!

Tipične ženske boljke, poput opuštene kože, manjka tonusa na rukama ili bedrima, pa čak i opuštena stražnjica, nekad su se mogle riješiti isključivo estetskim operacijama. Napredak medicinskih tehnologija omogućio je ženama da inače komplicirane postupke zamijene neinvazivnim metodama koje tijelo transformiraju u samo nekoliko tretmana i bez vremena oporavka.

Uređaji za nekirurško oblikovanje tijela svojevrsna su revolucija u svijetu estetske medicine. Najveći adut koji se pripisuje njihovom uspjehu je brzina djelovanja, ali i širok spektar estetskih problema s kojima se uspješno obračunavaju.

Njihova je supermoć u sofisticiranim tehnologijama poput radiofrekvencije, ultrazvuka, lasera, vakuuma i elektromagnetskih polja, a na tijelo djeluju s različitim ciljevima – neki potiču proizvodnju kolagena i zatezanje kože, drugi stimuliraju limfnu drenažu, treći direktno napadaju masne stanice kako bi ih eliminirali iz tijela… Donosimo najpopularnije tretmane za nekirurško oblikovanje tijela, a na vama je da odaberete pravi ili kombinaciju koja je optimalna za vas. Uz napomenu, na popis uvrstite i promjenu životnih navika.

A prava adresa na kojoj ćete potražiti saveznike na putu do oblikovanog i čvrstog tijela bez celulita je Sinteza Skin Clinic, iza koje je desetogodišnje iskustvo i oko 20.000 odrađenih tretmana za tijelo i gdje vas čeka 7 stručnjaka koji brinu o ljepoti tijela, od kojih su 5 medicinske kozmetologice te endokrinolog i nutricionist.

Eliminiranje masnih naslaga na trbuhu

Jedan od najčešćih dijelova tijela koje žene žele promijeniti je trbuh. Sjedilački način života, manjak kretanja i neredovita prehrana rezultiraju nakupljanjem viška masnog tkiva u području abdomena. Ovisno o građi tijela, neke su žene i genetski sklonije debljanju upravo u ovoj regiji, a u tim slučajevima rezultati često znaju izostati usprkos vježbanju i zdravoj prehrani.

Izvrsne rezultate upravo na području trbuha pokazao je CoolSculpting, iznimno popularan tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji djeluje na principu kriolipolize – jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Hlađenjem se masno tkivo smrzava i odumire, a tijekom sljedećih 3 – 4 mjeseci tijelo ga prirodno i trajno izbacuje iz organizma putem limfnog sustava, pri čemu se izgubi oko 25% masnih stanica.

Emerald hladni laser za oblikovanje tijela naš je drugi prijedlog. Budući da je riječ o hladnom laseru, za vrijeme tretmana nema osjećaja nelagode niti boli, a odmah po završetku može se nastaviti s uobičajenim dnevnim aktivnostima. Tretman traje oko 30 minuta tijekom kojih pacijent leži, a oko njega su pozicionirane diodne glave na označena područja na tijelu. Nakon tretmana radi se limfna drenaža kako bi tijelo što uspješnije izbacilo masne stanice. Takva vrsta laserske tehnologija uspješno rješava masne naslage u području bedara, bokova i trbuha.

Misija: učvršćivanje!

Nedostatak tonusa najviše nam smeta ljeti, kad su zbog kratke odjeće noge često izložene pogledima. Iako je dugom odjećom lakše prekriti ovo problematično područje, neprestano smo u potrazi za tretmanima koji će nam olakšati borbu s nedovoljno čvrstim bedrima i opuštenom kožom natkoljenica i stražnjice. Osim redovitog vježbanja, uređaj koji je u ovom području pokazao najbolje rezultate je ONDA.

Riječ je o aparatu koji koristi najnoviji način razgradnje masti i zatezanja kože – Coolwaves® valove koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom “preskaču” njezinu površinu i izravno ciljaju subdermalno tkivo u kojem stvaraju novi kolagen te razbijaju masne stanice u potkožju. Tretman traje samo desetak minuta, bezbolan je, a rezultat se vidi odmah – uz trajni gubitak masti i izlučivanje kroz iduće mjesece te istovremeno zatezanje kože zahvaljujući stvaranju kolagena.

Sjajna nadopuna ovom aparatu je Z Field Dual, uređaj je za izgradnju mišića koji radi na principu elektromagnetskog polja koje prodire u tkiva, aktivira njihovu elektrokemiju te stimulira živčana vlakna, krvne žile i mišiće. Postupak je usmjeren na ciljanu i kontroliranu kontrakciju mišića, što rezultira množenjem mišićnih vlakana te ubrzanom izgradnjom i rastom mišića.

Treći specijalist u misiji učvršćivanja je tretman kojemu Jennifer Lopez i Kim Kardashian pripisuju zasluge svojega besprijekornog izgleda. Velvet Skin Intra Plus uređaj majstor je u oblikovanju tijela zahvaljujući inovativnoj tehnologiji radiofrekvencije. Tretman se izvodi aplikatorom koji stimulira stvaranje novog kolagena i elastina. Ono što ovaj tretman čini različitim je to što radiofrekvencija stimulira prirodnu obnovu kolagena koji čini kožu glatkom i elastičnom te vidljivo mlađom. Velika prednost je vidljivost rezultata već nakon prvog tretmana, a ako se napravi 6 tretmana u nizu, rezultati traju i do dvije godine.

Napokon bez narančine kore

Svi pod kožom imamo naslage masnog tkiva, a kad ono stvori pritisak na mrežu vezivnih vlakana koja spajaju kožu i mišiće, ta će vlakna s vremenom oslabiti i omogućiti masnim stanicama prolazak, nakon čega se će one skupiti u gustim kvržicama ispod kože. Iz tog se razloga pojavljuju i neprivlačna udubljenja na koži, jer se gornji sloj počinje nabirati pod pritiskom kvržica masnih stanica. Da, govorimo o celulitu. I, da, na udaru su samo žene! Ali imamo i za to rješenje – Z WavePro terapiju protiv celulita.

Z WavePro radi na principu visokoenergetskih, radijalnih udarnih valova koji, prodirući u tkivo do 35 mm dubine, snažno djeluju na strukturu kolagena i kožno vezivno tkivo. Z WavePro terapija može se primjenjivati samostalno te u kombinaciji s drugim tretmanima za preoblikovanje tijela kojima je cilj smanjenje masnih naslaga. Moguće je tretirati nadlaktice, trbuh, stražnjicu i noge, a kandidati za tretman osobe su koje žele smanjiti celulit, zategnuti i učvrstiti kožu te povećati učinke drugih metoda oblikovanja tijela.

Drugi uređaj koji si je dugom tradicijom osigurao mjesto na kozmetičkom prijestolju uređaja za nekirurško oblikovanje tijela je Med Contour Multipower, čija se učinkovitost krije u kombinaciji nekoliko tehnologija. Spajajući ultrazvuk i radiofrekvenciju, tretman djeluje na uzroke problema – razbija membranu masnih stanica, oslobađajući njihov sadržaj, a istovremeno djelujući i na razbijanje vezivnih vlakana celulita.

Tretman Med Contour započinje otvaranjem limfnih čvorova. Nakon što se potakne rad limfnog sustava, kreće se u borbu s masnim stanicama s ugodnom i toplom masažom, uz pomoć posebno oblikovanog aplikatora Body Shape. Lokalno se djeluje na masne stanice te se ne oštećuje okolno tkivo. Iznimno je važan i zadnji korak tretmana – limfna drenaža posebnim aplikatorom koji se zove draining, a kojom se organizam potiče na rješavanje i izlučivanje sadržaja masnih stanica kroz limfni sustav.

Naručite se na besplatne konzultacije u Sinteza Skin Clinic pozivom na broj +385 1 5005 970 ili putem maila: info@sinteza.hr.

U razgovoru s iskusnim medicinskim kozmetologinjama iz Sinteza Skin Clinic, doznajte sve što vas zanima i koji je tretman za tijelo idealan baš za vas.

Pročitajte još i ...