Ljetna misija: SPF na visini zadatka, make up postojan

Na svijetu postoje dvije vrste žena – one koje žive za trenutke kada će se ogrnuti pareom i spustiti s ručnikom preko ramena na obližnju plažicu, noseći u torbi omiljeni SPF, krimić započet na proljetnim praznicima i tek ubrane smokve… I one koje i na ljetovanju, uz arsenal krema i losiona s različitim faktorima zaštite, paze da je svaka trepavica na svome mjestu. Razumijemo i ih i jedne i druge. Jer divota od života je u prioritetima. A jednima i drugima, koliko god voljeli preplanulu put, na prvome je mjestu zaštiti kožu od štetnih sunčevih zraka. 

Lekcija koju stalno iznova savladavamo je kako sunce igra važnu ulogu u proizvodnji vitamina D i regulaciji razine serotonina u tijelu, što je bitno za fizičko i mentalno zdravlje. No kao i sa svim dobrim stvarima u životu, i kod sunčanja problem nastaje zbog pretjerivanja. A znamo da je preplanulost zapravo obrambena reakcija kože. Naime, kada se koža izlaže UV zrakama, to može prouzročiti oštećenje DNA u stanicama kože. Kao odgovor na to oštećenje, koža se pokušava zaštititi povećanom produkcijom melanina, pigmenta koji daje boju koži. Melanin apsorbira UV zrake i pomaže u smanjenju oštećenja DNA. Kada koža proizvodi više melanina, postaje tamnija ili preplanula. I vi ste sretni. Vaša koža baš i ne! Pogotovo ako je osjetljiva i netolerantna.

Dobra vijest je da je Eau Thermale Avène, brend koji je jako brižan prema iznimno osjetljivoj te netolerantnoj i alergijama sklonoj koži, na nju mislio i kad je riječ o zaštiti od sunca. Mineralni fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ štiti kožu koja je netolerantna na kemijske filtre i parfeme. Koja je uopće razlika između kemijskih i mineralnih filtara? Dok kemijski filtri apsorbiraju zračenje i pretvaraju ga u toplinu koja se onda otpušta iz kože, mineralni filtri su na njoj zaštitna barijera.

Prednost mineralne zaštite je što je mogu koristiti i oni najosjetljiviji, netolerantni i alergijama skloni, a učinak zaštite od sunca je trenutačan. Takvi su preparati obično gušći i teže se nanose te nerijetko ostavljaju bijeli trag, no u Laboratoriju Avène tome su doskočili laganom fluidnom teksturom pa se proizvod može koristiti i uz najdražu haljinu bez straha od bijelih tragova. Fluid sadržava snažan antioksidans (pre-tokoferil) za dugotrajnu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa te umirujuću Avène termalnu izvorsku vodu – jednu od perjanica brenda Eau Thermale Avène.

Kad smo kod perjanice, poznato je da se bez bočice Eau Thermal Avène termalne izvorske vode ne kreće na plažu. Njen sastav čini je must have proizvodom – naime, obogaćena je elementima u tragovima i silikatima koji kožu omekšavaju i čine ju bitno nježnijom, a kožu štiti i od iritacija te umiruje upale, nadraženost i preosjetljivost – koji se često javljaju nakon izlaganja suncu.

Zbog dokazanog protuupalnog i antiiritacijskog djelovanja, bit će izvrstan pomagač za osvježavanje i rehidraciju površinskih slojeva kože nakon cijelog jutra na plaži. Njena ljekovita mineralna svojstva smanjit će iritacije i nadraženost kože za 30% nakon pet minuta, a za 64% nakon samo tjedan dana korištenja. Što reći nego – napravite mjesta u torbi za plažu i zasluženo uživajte u ljetu!

Naravno da nećemo zaboraviti zaštitu u svim (ne)mogućim uvjetima. Intense Protect 50+ inovativni je proizvod koji štiti od ultraširokog spektra sunčeva zračenja i udovoljava najvišim standardima za njegu kože uz minimalni utjecaj na okoliš, zbog čega se odmah svidio ekološki osviještenim ženama. Njegov spektar zaštite ne pokriva samo UVB i UVA zrake, već štiti i od visokoenergetskog vidljivog plavog svjetla (HEV Blue Light). 

Još je jedna stavka iznimno važna kod ovog proizvoda: odlično, naime, funkcionira kao postoperativna zaštita, zaštita svježih ožiljaka te tetovaža – na koje, savjetuju dermatolozi, za sunčana vremena treba posebno paziti. Zahvaljujući hibridnoj teksturi upija se za tri sekunde, a osigurava intenzivnu hidrataciju tijekom osam sati. Krema je nude nijanse, a nudi transparentni završni sloj, čak i na koži tamnijeg tona. 

Ključ učinkovitosti kreme sa zaštitnim sredstvom je u načinu i količini primjene. Potrebno je nanijeti jednoličnu količinu kreme oko 10-15 minuta prije izlaganja suncu. Odgovarajuća količina za nanošenje je 2 mg / cm2, što je ekvivalentno primjeni od 30 ml za čitavu površinu tijela. Kremu za sunčanje treba ponovno nanositi svaka 2 sata i nakon znojenja ili plivanja. U tom procesu, iskreno, težimo za jednostavnosti i zato obožavamo Eau Thermale Avène zaštitu od sunca u spreju. Ovaj čarobnjak, k tome, zahvaljujući novom OPEN/STOP sustavu, ima mlaznicu koja se može uvući. 

Sprej za zaštitu od sunca SPF 50+, zahvaljujući novoj hidratantno-zaštitnoj teksturi, osigurava trenutačnu i dugotrajnu ugodu uz šestosatnu hidraciju. Patentirani fotozaštitni kompleks sadrži 4 fotozaštitna filtra za vrlo visoku zaštitu kože od širokog spektra UVB-UVA zraka; dugotrajnu, stabilnu i učinkovitu zaštitu uz optimalnu toleranciju kože.

Na kraju, vrijeme je da se vratimo svima koji i na ljetovanju paze da im je svaka trepavica na svome mjestu. Naravno, mislimo na sve nas koje se niti na plus 35 ne odričemo maskare, ruža i pudera. I pritom nam je važno da su blagi prema koži i postojani. 

Avène Couvrance Visokopodnošljiva maskara namijenjena je osobama osjetljive kože i očiju, posebice onima koji nose kontaktne leće i koje su sklone alergijama, visokoj kožnoj netoleranciji, visokoj očnoj netoleranciji, nakon kirurških zahvata ili kod poremećaja rasta trepavica. Pruža trostruko djelovanje: pojačava volumen, razdvaja i uvija trepavice. Jednostavno se uklanja, stoga nema potrebe za trljanjem očiju, ne razmazuje se te ne sadrži dodatne mirise ni parabene.

A da bi pogled u potpunosti došao do izražaja, i lice mora biti besprijekorno. Eau Thermale Avène Couvrance kompaktna obojena krema SPF30 u potpunosti zadovoljava visoke kriterije suvremene dekorativne kozmetike. Divno će ujednačiti boju tena, pružiti koži fotozaštitu, a među pet nijansi svatko će pronaći idealnu za sebe – od onih tamnoputih do osoba posve svijetle kože. 

Ove će potonje posebno cijeniti visoki faktor zaštite, koji dermatolozi danas preporučuju tijekom cijele godine, a ne samo ljeti, kada je sunce najjače. Otporni su na vodu i znoj zbog čega osiguravaju postojanost šminke, a vrhunska im tekstura osigurava bolje prianjanje te omogućuje jednostavno i precizno nanošenje uz pomoć visoko podnošljive, posebno izrađene priložene spužvice.

Super vijest je da Avène poslastice za svoj zanosan ljetni make up look do 23. srpnja možete nabaviti uz 30% popusta u odabranim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te ONLINE.

Pročitajte još i ...