Najbolja zaštita od oksidativnog stresa – dermatologinje preporučuju ovaj proizvod s vitaminom C

U posljednjih nekoliko tjedana kao da brojimo dane između dva toplinska vala. Temperature prelaze 30 stupnjeva, sunce prži čitav dan, a mi najradije ne bismo izlazili iz klimatiziranog stana. No, obaveze prije odlaska na godišnji odmor kao da se množe pa ipak moramo van, na žegu. Nanosimo SPF gotovo pobožno, štitimo se velikim sunčanim naočalama i šeširima širokog oboda.

No, kada govorimo o štetnom utjecaju sunca, ne mislimo isključivo na opasne opekline i povećan rizik od nastanka melanoma, već i o oksidativnom stresu – poznatom i kao glavnom neprijatelju mladolikosti i ljepote kože. U našem organizmu neprestano nastaju slobodni radikali, štetni spojevi koji se stvaraju prirodnim životnim procesima (pa čak i kisikom koji udišemo) – a toliko su razorni da nanose štetu zdravim tkivima i stanicama. Riječ je o molekulama s jednim slobodnim elektronom viška, koje naš organizam prirodno neutralizira.

Povećano izlaganje UV zrakama – najvećem krivcu za njihov nastanak – dovodi organizam u stanje oksidativnog stresa, u kojem je broj slobodnih radikala bitno veći od antioksidativnog kapaciteta organizma.

Zato se stručnjaci vezani uz kozmetičku industriju već dulje vrijeme bave velikim i važnim pitanjem: kako neutralizirati višak slobodnih radikala i spriječiti ubrzano starenje tkiva? Srećom, pronašli su odgovor! Rješenje je – vitamin C. Ovaj se spoj smatra najjačim antioksidansom te najučinkovitijim borcem u misiji minimiziranja negativnih utjecaja sunca, zbog čega bi se u ljetnim mjesecima trebao nalaziti na samom vrhu liste prioriteta – odmah uz kremu sa zaštitnim faktorom. Osim što će povećati sintezu kolagena i pomoći koži u postizanju bolje elastičnosti, ovaj vitamin djeluje i na posvjetljavanje postojećih mrlja, kao i prevenciju budućih.

U okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product stoga smo mu posvetili zasebnu kategoriju, a u njoj su naše vrhunske dermatologinje, članice žirija, nakon višemjesečnog testiranja proizvoda s vitaminom C, odabrale svog favorita.

Dermalogica BioLumin-C serum

Serum s visokostabilnim vitaminom C jača prirodni obrambeni sustav kože pa ona postaje svjetlija, zaglađenija, čvršća. Moderna biotehnologija osigurava ultrastablni vitamin C koji u sinergiji s palmitoil tripeptidom-5 uvelike pridonosi smanjenju dehidracijskih linija i bora. Moderna biotehnologija osigurava ultrastabilni vitamin C, koji u sinergiji s palmitoil tripeptidom-5 vidljivo smanjuje dehidracijske linije i bore.

Napredna tehnologija povećava iskoristivost vitamina C u stanicama kože – i omogućuje učinkovitiju obranu. Zbog toga je njegova formula superiorna ostalim proizvodima s vitaminom C, uključujući one s višim koncentracijama. BioLumin serum sadrži i aktivne sastojke poput mliječne kiseline koja ubrzava staničnu izmjenu, ekstrakt cvijeta japanskog bagrema koji koži vraća ravnotežu nakon oksidativnog stresa te ulje chia sjemenki za hidrataciju i antioksidativnu zaštitu.

U nastavku pročitajte kako su ovaj proizvod ocijenile članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

Jelena Jakić, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Dermalogica Biolumin C serum jača prirodni obrambeni sustav kože pa ona postaje svjetlija, zagađenija i čvršća. Nježno eksfolira i ujednačava boju kože. Zahvaljujući svojim dragocjenim sastojcima, ovaj serum pruža učinkovitu antioksidativnu zaštitu. Bilo bi ga dobro koristiti tijekom ljetnih mjeseci”, rekla je dr. Jelena Jakić.

 

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan

“Ovaj preparat jedan je od mojih favorita! Zaista, naziv odražava točno ono što ovaj Dermalogica serum pruža – lagana tekstura svijetlo žućkastog seruma omogućava brzo upijanje. Posebno se ističe sjaj i blistavost koju vraća tenu, što je rezultat djelovanja ultrastabilnog vitamina C – najpopularnijeg antioksidansa u njezi kože. U sinergiji s palmitoil tripeptidom-5 pridonosi smanjenju dehidracijskih linija i bora”, pojasnila je dr. Marija Buljan

Saida Rezaković, dr. med., spec. dermatovenerologije

 

“Ovom serumu dajem najvišu ocjenu (5), kako zbog njegovog odličnog sastava, tako i zbog djelovanja koje ima na kožu. Brzo se upija, kožu čini sjajnom i zaglađenom te ju štiti od oksidativnog stresa. Slobodno ga koristite tijekom čitavog ljeta kako biste zaštitili svoju kožu”, savjetuje dr. Saida Rezaković.

Pročitajte još i ...