Dermaroller – valjak za uklanjanje strija i ožiljaka od akni

Nakon ere silikona i izmijenjenog izgleda lica, ponekada gotovo do neprepoznatljivosti, u estetskoj medicini nastupilo je vrijeme prirodnog izgleda. Danas su dostupni brojni estetski tretmani koji potiču samoobnavljanje i rejuvenaciju kože, a među najučinkovitijima je indukcijska terapija kolagenom (CIT). Riječ je o minimalno invazivnoj tehnici koja poboljšava strukturu kože i ublažava sve vrste ožiljaka, a na tržištu je dostupna posljednjih nekoliko godina.

Karakteristike zdrave i mlade kože

Kako bi se bolje razumio učinak tretmana, potrebno je znati koje su karakteristike zdrave i mlade kože. Zdrava i mlada koža glatka je, sjajna, ujednačene pigmentacije, dobro hidrirana, očuvane kožne barijere te bogata kolagenom i elastičnim vlaknima. Glavni cilj u pomlađivanju je što duže zadržati upravo te karakteristike.

Indukcijska terapija kolagenom, odnosno microneedling medicinskim Dermarollerom jedini je tretman koji djeluje na sve glavne vrste stanica u koži koje potiču sintezu kolagena, faktor rasta, očuvanje kožne barijere koja nas štiti od UV zračenja i različitih izvanjskih patogena. Tretman Dermarollerom također je i jedina metoda koja ne oštećuje melanocite i zbog toga je idealan za sve tipove kože te gotovo nema rizika od hiperpigmentacija koje su ponekad moguće nakon različitih estetskih tretmana. Također je važno naglasiti da prilikom tretmana ne dolazi do oštećenja najgornjeg sloja kože koji nas štiti od UV zračenja pa se tretman može izvoditi tijekom čitave godine. Bez obzira na navedenu činjenicu, preporučuje se zaštita od sunca 14 dana nakon tretmana.

dermaroller-web

Učinkoviti valjak s mikroiglicama

Naime, originalni dermaroller valjak je s mikroiglicama koje mogu biti različitih dužina, dok valjak može biti različite debljine, a odabir ovisi o indikaciji. Primjena Dermarollera moguća je kod različitih terapeutskih ciljeva – primjerice, za ožiljke, posebice ožiljke od akni, daje se prednost Dermarolleru s mikroiglama dužine 1,5 mm. Mikroigle te dužine imaju promjer od 0,12 mm na maksimalnoj točki penetracije. Osim Dermarollera, na tržištu je dostupan i e-Dermastamp, električni uređaj kojim se za vrijeme tretmana može regulirati dužina iglica od 0,5 mm do 1,5 mm, ovisno o indikaciji i regiji kože koja se tretira.

British actress Keira Knightley stars in Chanel Coco Mademoiselle fragance 2017 advertising campaign., Image: 326269258, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Tretman se obavlja pod lokalnim anestetikom u obliku kreme koji se nanosi oko 20–40 minuta prije zahvata (ovisno o vrsti anestetika) nakon čega se obavlja sam zahvat koji traje 20 do 30 minuta. Tijekom tretmana se može osjetiti lagano bockanje iglicama, ali sam tretman nije bolan.

Prolaženjem preko kože lica, iglice stvaraju brojne mikrokanaliće. Prilikom zahvata može se aplicirati hijaluronska kiselina, vitamin A, C, E i ferulična kiselina ili neki drugi antioksidans koji prodire kroz navedene mikrokanaliće, što omogućava značajno bolju penetraciju aktivnih sastojaka. Nakon zahvata, za ublažavanje crvenila i otekline lica stavlja se svilena maska natopljena hijaluronskom kiselinom. Crvenilo i blaga oteklina licu najizraženiji su u prva 24 sata, a u prosjeku traju 2–3 dana. Jedine kontraindikacije ovom tretmanu su virusna (herpes simplex), bakterijska infekcija kože i akutna imunološka bolest.

profimedia-0206397030

Koliko je tretmana potrebno?

Ovisno o indikaciji, tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta. Minimalno vrijeme između dva tretmana iznosi 4 tjedna, a preporučuje ga se ponavljati svakih 6–8 tjedana. Učestalije ponavljanje nije preporučljivo jer može oštetiti novonastali kolagen.

Tretman je idealan za liječenje ožiljaka nakon akni i strija te za usporavanje starenja kože na prirodan način. Prvi rezultati vide se nakon mjesec dana pa je preporučljiv kao osnovni tretman za njegu i poboljšanje strukture kože, a u kombinaciji s mezoterapijom postižu se još bolji rezultati.

Ako vas muče bore, koža oštećena suncem ili starenjem, ožiljcima ili strijama, ne morate brinuti jer se rješenje krije u ovom inovativnom nekirurškom tretmanu. Naposljetku, lijepa i njegovana koža, mladolik izgled i ujednačen ten nikada ne izlaze iz mode.

Pročitajte još i ...