Pogledajte nove diskretne usne ove 22-godišnjakinje

Iako je trend povećanja usana i u Hrvatsku ušao na velika vrata, sa sve većim brojem dama koje se odlučuju svojim usnama podariti novu punoću i senzualnost, uz ovaj zahvat i dalje se vežu brojne predrasude i zablude. Jedna od najčešćih je da su sve povećane usne iste, odnosno da sve izgledaju umjetno.

Danas ćemo vas uvjeriti da to ipak nije tako i da, vjerovali ili ne, gradom susrećete lica za koja nikada ne biste rekli da ih je dotaknula ruka plastičnog kirurga ili dermatologa, iako je istina sasvim suprotna.

Hailey Baldwin has posted a photo on Instagram with the following remarks: @thelovemagazine #LoveAdvent Instagram, 2015-12-21 13:07:26. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 269769136, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Prirodne usne koje se uklapaju u crte lica

Po odgovore smo se uputili u Polikliniku Dermalife kod dr. Nevije Delalle, spec. dermatovenerologije koja nam je otkrila da je povećanje usana zahvat koji izvodi s najvećim užitkom.

„Po usnama možete vidjeti kakav smisao za estetiku i osjećaj ima liječnik koji izvodi tretman. Iako zaista postoje slučajevi u kojima je očito da su usne povećane, puno je više primjera kod kojih nikada ne biste posumnjali u takvo što“, otkriva nam dr. Delalle, dodajući kako rezultati ovise i o željama klijenata.

dr. Nevia Delalle

„Naravno, postoje klijentice koje žele istaknute rezultate, ali i one koje žele suptilno povećanje. Kakva god želja bila u pitanju, cilj mi je napraviti prirodne usne koje će se savršeno uklopiti u ostatak lica“, objašnjava poznata dermatologinja.

Iskustvo iz prve ruke

Iako su najčešći klijenti dame u 40-ima koje svom licu žele vratiti mladenačku svježinu, sve je više mladih djevojaka koje svojim usnama žele podariti puniji izgled. S takvom željom kod dr. Nevije Delalle došla je i 22-godišnja studentica Iva.

„Usne su mi najljepše ujutro, kada se probudim. Malo su punije i izraženije nego inače, a to je upravo ono što bih željela postići ovim zahvatom“, otkrila je Iva, a dr. Delalle potvrdila nam je da tu želju moguće ispuniti.

„Usne će izgledati upravo kako je Iva poželjela. Malom količinom apliciranom na prava mjesta, povećat će se i gornja i donja usnica, uz potpuno prirodne rezultate“, objasnila nam je, ističući kako su tri stvari presudne za dobar rezultat – iskustvo liječnika, točke aplikacije filera i filer, odnosno materijal kojim se tretman izvodi.

Hijaluronski fileri

Zahvat povećanja usana najčešće se izvodi filerima hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je polisaharid koji se nalazi u ljudskom organizmu. Na tržištu postoji niz brandova hijaluronskih filera kojima se može postići čitav niz promjena na licu – od povećanja volumena do ublažavanja bora, a za usne je najbolji, otkriva nam dr. Delalle, onaj koji se lako oblikuje.

„Prilikom tretiranja usana, filer treba aplicirati u rub usne, ali i u samu usnu. Materijal treba biti mekan i fleksibilan kako bi se što lakše oblikovao, stopio u usnu i pružio lijepe rezultate. Restylane Kysse filer je idealne gustoće za usne – jednostavno se oblikuje, naglašava konture usana i lijepo povećava volumen. Rezultat su povećane usne koje izgledaju potpuno prirodno, zadržavajući tu prirodnost čak i na dodir.“

Postupak traje 10-ak minuta

Cijeli postupak gotov je za svega 10-ak minuta, koliko je potrebno da se aplicira filer. Prije tretmana može se nanijeti anestetska krema, no ukoliko filer u sebi sadrži lidokain, prethodna anestezija nije potrebna. Na kraju se još na usne nanosi hidratantna njega.

„Filer se aplicira po rubovima usana i u same usne. Iva je željela suptilan rezultat pa smo koristili manju količinu filera. Uvijek je bolje dodati još malo, nego pretjerati s količinom“, zaključuje dr. Delalle.

Prije tretmana
Poslije tretmana

Studentica Iva otkrila nam je da je iznimno zadovoljna rezultatima. Na pitanje želi li još malo veće usne, odlučno odgovara – ne.

„Ovo je upravo ono što sam htjela – diskretno povećane i naglašene usne. Kada rezultati popuste, mislim da ću opet doći kod dr. Delalle“, priznala nam je.

Prije i poslije

Neposredno nakon tretmana, usne su blago natečene, a konačan rezultat vidljiv je nakon 7 dana. Rezultati usana povećanih hijaluronskim filerima traju od 6 do 12 mjeseci tijekom kojih se hijaluronska kiselina postepeno razgrađuje, zbog čega se usne malo po malo vraćaju na svoju prirodnu veličinu. Poželite li ih ponovno povećati, nema nikakve zapreke da to učinite, a svaki sljedeći put rezultati će biti dugotrajniji.

Pročitajte još i ...