Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović: Dva top tretmana koja instantno pomlađuju

Koža je najveći organ ljudskog tijela i ima nekoliko zadaća – štiti nas od vanjskih utjecaja i sprječava isušivanje tijela te ulazak tekućina, štetnih tvari i mikroorganizama u tijelo. Uz to, koža sudjeluje u regulaciji tjelesne temperature kroz nekoliko mehanizama, podizanjem dlaka (naježiti se), znojenjem te širenjem i sužavanjem krvnih žila. Istovremeno nas odjeljuje od okoline, ali nas s njom i spaja, omogućujući svojim osjetnim tjelešcima i živčanim završecima da dodirnemo i osjetimo svijet oko sebe.

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović
Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Koža svakako ima i estetsku ulogu, posebno kod žena te se u želji za preplanulim tenom često zanemaruje činjenica kako sunčevo ultraljubičasto svjetlo može biti vrlo štetno. Prirodno je da naša koža s godinama stari i gubi elastičnost, no prekomjerno izlaganje suncu također ubrzava proces starenja kože, a, osim toga, posljedice mogu biti i vrlo opasne za zdravlje. Sunce u prekomjernim količinama definitivno je protivnik mladenačkog izgleda.

Godine sunčanja ili dugotrajna izloženost suncu tijekom života mogu dovesti do ranije pojave bora, suhoće kože, proširenih kapilara, tamnih mrlja na koži, pa čak i raka kože. Koža pod utjecajem sunca gubi vlažnost i elasticitet, dolazi do oštećenja potkožnog vezivnog tkiva te prijevremeno stari.English fashion model Rosie Huntington-Whiteley poses for UGG Spring 2017 collection., Image: 326969605, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Visoke temperature trenutno su naša svakodnevica, a izlaganje suncu je neizbježno, barem u određenim dijelovima dana. Godinama slušamo upozorenja stručnjaka i znamo da trebamo izbjegavati sunce barem između 10 i 17h i drago mi je što mogu primijetiti da se toga mnogi zaista i pridržavaju. No, ne smijemo zaboraviti da je sunce izvor prijeko potrebnog D vitamina, no danas ga možemo jednostavno nadoknaditi uzimanjem jedne ampule od 25000IJ mjesečno. Razumljiva je prirodna potreba za ljepšim izgledom i uživanjem na suncu jer nam to ipak godi, a rezultat toga je i brončano/preplanuo ten. Usprkos tome, uvijek nam u fokusu mora biti prevencija i zaštita zdravlja te sprječavanje preranog starenja kože.

Former British Royal girlfriend Florence Brudenell-Bruce in swimwear campaign for Rigby & Peller. Sunglasses – Heidi London., Image: 229952429, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Mnogo toga može dovesti do starenja kože. Bitno je znati da na dio toga možemo utjecati i samostalno spriječiti kako bismo ublažili prijevremeno starenje kože. Kad organizmu nedostaje vode, stanice se isušuju, a njihovo starenje se ubrzava. Zato svakodnevno treba zaštititi kožu od sunca, koristiti kvalitetne preparate za zaštitu i izbjegavati direktno izlaganje kože suncu. Bez sunca nema života, ali ga svakako treba dozirati. Danas se razina zaštite od sunca podigla na faktor 50, a hidratacija kože lica i tijela jedno je od rješenja, bilo kremama ili sprejevima za lice, koji su ljeti također dobra nadopuna kremama.

Fileri nakon godišnjeg? Apsolutno da!

Nakon ljeta i izlaganja suncu, dermalni fileri odlična su metoda pomlađivanja i hidratiziranja i lica i usana. Izlaganje suncu, vjetar i sol kožu čine tanjom, grubljom i isušenom. Sitne bore brišu se hidratacijom jer hidratacija izvana u kombinaciji s hidratacijom iznutra vraća koži gladak, blistav i mladenački izgled.

Danish fashion model Josephine Skriver in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie catalogue., Image: 326281889, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Pomladite kožu dubinskom njegom i hidratacijom

Restylane Vital fileri savršeni su za pomlađivanje zrele i suncem oštećene kože lica. Ovaj proizvod stvara put koja blista i iznutra potiče prirodnu mekoću kože te postiže temeljit i trajan učinak.

Restylane Vital Light djeluje tako da također hidratizira područje ispod kože hijaluronskom kiselinom, ali je pogodan proizvod za osjetljivu kožu (mlada koža, koža na području vrata, području dekoltea, na rukama i nadlanicama).

Riječ je o hijaluronskoj kiselini koja je značajno manje gustoće i ne zadržava se na jednom mjestu, već se resorbira, navlači na sebe veliku količinu vode i rehidrira kožu. Njome se poboljšava elastičnost i mekoća, ispravljaju se sitne bore, a idealna je za fotooštećenu kožu, pogotovo nakon ljeta, i to kod umorne, starije kože koja je sama po sebi dehidrirana. Ovim postupkom postiže se dubinska hidratacija kože, a fibroblasti se dodatno stimuliraju. Nepravilnosti u teksturi kože se ispravljaju, kao i sitne bore i plitki ožiljci. Ovaj postupak rehidracije (HA na sebe veže do 30 puta više vode) osim navedenog, vraća koži sjaj, sužava pore te ispravlja ožiljke i ostale nepravilnosti.

EXCLUSIVE-Cancun, Mexico -10/18/16-Adriana Lima at Breathless Riviera Cancun Resort And Spa -PICTURED: Adriana Lima -, Image: 303444711, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

I usne trebaju njegu

Povećanje i oblikovanje usana može lice učiniti znatno mlađim i privlačnijim jer s godinama usne atrofiraju i spušta se usni kut što čini izraz lica tužnim, a to se većini događa već u ranim 40-ima.

Tretmani za povećanja i oblikovanja usana razlikuju se ovisno o stanju usana te ovisno o tome što osoba želi i što liječnik smatra opravdanim.

Za povećanje i osvježavanje usana Restylane Kysse je izvrstan izbor jer je posebno prilagođen osjetljivom tkivu usana. Danas se može postići suptilan volumen, dodati mekoća te vratiti prirodnu vlažnost usnama, sve u jednom jednostavnom tretmanu rejuvenacije koji daje prirodan rezultat i zadovoljstvo korisnika jednako onome nakon godišnjeg odmora po vlastitoj želji!

Pročitajte još i ...