Intervju: Dr. Nikola Milojević sasvim osobno

25.10.2016., Zagreb - Dr. Nikola Milojevic, vlasnik Poliklinike Milojevic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

„Ako su oči ogledalo duše, koža je zrcalo kultivirane brige za sebe“, izjavio je dr. Nikola Milojević, jedan od najboljih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji prema prestižnom engleskom magazinu Tatler.

Ovaj rođeni Zagrepčanin školovao se u Londonu gdje je specijalizirao na području estetske medicine. Pet godina je radio za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji gdje je stekao golemo iskustvo tretirajući i do 40 pacijenata dnevno te učinivši tijekom dosadašnje karijere više od 20 000 zahvata botoxom i filerima. Prije 12 godina otvorio je svoju poznatu Milo Clinic u Londonu (Harley Street), posvećenu nekirurškoj estetici, a 2011. Poliklinika Milojević otvara vrata i na zagrebačkoj adresi.

Obje poliklinike danas su iznimno priznate i uspješne zahvaljujući vrhunskom umijeću, ali i šarmu dr. Nikole Milojevića. U ovom intervjuu s dr. Milojevićem razgovarali smo o njegovom poimanju estetike, navikama Hrvatica i Hrvata, nezaobilaznim filerima i botoxu i o koječemu drugom…

November 17, 2014: Angelina Jolie attends the world premiere of 'Unbroken' at the State Theatre in Sydney, Australia., Image: 211124182, License: Rights-managed, Restrictions: CODE000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF

Dr. Milojeviću, kada biste od poznatih hollywoodskih glumica trebali sastaviti „idealnu ženu“ prema vašem poimanju ženske ljepote, čije biste „uzeli“:
Oči: Grace Kelly
Nos: Audrey Hepburn
Usne: Angelina Jolie
Osmijeh: Kate Beckinsale
Putenost: Marilyn Monroe
Grudi: Jennifer Aniston
Noge: Sofia Vergara

Vaš tekst o Brigitte Macron je od strane čitateljica portala estetica.hr izazvao veliko zanimanje, ali i pobrao hvalospjeve na način kako ste pristupili temi na jedan vrlo džentlmenski način, kao da ste svima htjeli reći da su godine samo broj. Mislite li da žene danas sve više osjećaju pritisak da što dulje ostanu mlade?
Možda postoji pritisak, ali to je generalna percepcija s kojom se ja ne slažem. Više bih to nazvao potrebama moderne žene jer živimo duže, osjećamo se bolje, a 40-e su postale nove 30-e, 50-e nove 40-e, pa zašto onda ne bismo izgledali mlađe, pogotovo sada kada možemo koristiti sve fantastične mogućnosti estetske medicine, s prirodnim nekirurškim zahvatima, laserima i njegom kože.

Kao što smo napisali u uvodnom tekstu, stručnjak ste za botox i filere i imate ogromno iskustvo u radu s njima. Jeste li ikada u svojoj praksi imali neke komplikacije nakon primjene?
Velike komplikacije, hvala Bogu, nikada nisam imao, i to i je i čar moderne nekirurške estetske medicine – da u stručnim rukama nema komplikacija. Ali to istovremeno potvrđuje da pacijent mora birati iskusnog doktora estetske medicine, jer su u neiskusnim rukama moguće i komplikacije.

Juvederm-Volbella-box-1-1024x673

RestylaneRefyne_injectablegel_1mL

U Poliklinici Milojević koristite Juvéderm i Restylane filere. Kako odabirete filere s kojima ćete raditi?
Važno je da doktor ima na raspolaganju razne dermalne filere, različitih gustoća, ali i različitih struktura jer je svaki dio lica drugačiji, a i svaki pacijent ima drugačiju kožu i strukture lica. Juvéderm i Restylane svakako su dva najbolja branda na tržištu.

Preferirate kozmetiku Obagi i SkinCeuticals. Zašto?
Svaka od njih ima različite primjene i svojstva. Obagi Nu-Derm (ne smijemo ga miješati sa ZO Obagi kremama, koje nisu isto efektivne) medicinske su kreme koje uklanjaju pigmentacije bolje nego bilo što drugo na tržištu i dubinski pomlađuju kožu te su zapravo medicinski tretman kod kuće i svojevrsno čudo za kožu. SkinCeuticals kozmetika najbolji je brand cosmeceutical krema na tržištu, koja ima filozofiju temeljenu na 3 osnove: prevencija, zaštita i korekcija, te je esencijalni nastavak naših zahvata botoxom, filerima, laserom ili plazmom.

Koju kozmetiku koristi dr. Milojević?
Daily Moisture SkinCeuticals kremu i Phloretin CF serum od SkinCeuticals koristim ujutro i navečer, a ove jeseni planiram krenuti s tromjesečnim tretmanom Obagi Nu-Derm kako bih ispravio negativne posljedice izlaganja suncu nakon ljeta.

Primjenjujete li botox i filere?
Da! Apsolutno, i to je nešto što je postala normalna higijena kože modernih žena i muškaraca. Ne znam zašto bi to netko tajio i odbijao priznati. Naravno, trik je u tome da to nije očito, stoga ću ostaviti čitateljima da pogode gdje ih apliciram.

Ako da, kome vjerujete kada je vaše lice u pitanju?
Sebi!

Koji biste tretman obvezno preporučili svim damama nakon 40-e?
PRGF plazma tretman. Faktori rasta u krvi svojevrsni su eliksir mladosti koji doslovno pomlađuje kožu za 10 godina, što je dokazano i pod mikroskopom, a radi se o prirodnom tretmanu u svakom smislu.

Tko je za vas najljepša Hrvatica i zašto?
Moja žena Sunčana. Prirodna, prekrasan mali nos (jako bitno), prekrasne oči, perfektan osmijeh, malo čelo, prekrasna kosa. Sexy građa, ne premršava i sve nekako skladno… Tu su i stav i duhovitost. Mogao bih spomenuti još Hrvatica jer mislim da su to najprirodnije i najskladnije žene na svijetu, ali mislim da je moja supruga perfektan primjer i smatram da je to objektivna, a ne subjektivna opservacija.

Tko su vaše klijentice?
Naše klijentice dolaze iz svih društvenih slojeva, a moram spomenuti da su sve češći klijenti i muškarci. Mnogi misle da su naše tipične pacijentice glumice, pjevačice, TV lica i bogatašice, ali mi živimo od lojalne klijentele bankarica, učiteljica, poduzetnica… Mnogi naši pacijenti rade fascinantne poslove – vozači podzemnih željeznica u Londonu, ribolovci na kočama, piloti, a imamo i sve više pacijenata koji se bave turizmom. Nerijetko imamo pacijentice koje su domaćice ili rade kao čistačice, nerijetko pacijente/ice koji/e ne zarađuju puno, ali si priušte male tretmane zadovoljstva jer im je izgled najvažniji, a mi uvijek pokušavamo pomoći cijenama.

Traže li i Hrvati (muškarci) vaše usluge?
Sve više – sada već 30 posto naših pacijenata čine muškarci koji sve više prate žene i žele izgledati mlado kako se i osjećaju.

, Image: 314710485, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

U jednom ste intervjuu izjavili da će Hrvatica i s malo novaca izgledati fantastično, dok će Engleskinja na kavi u Londonu s puno novaca izgledati loše. Što ste pod tim mislili?
Mislim da nisam baš tako točno rekao, ali mislim da su Hrvatice puno ljepše prirodno nego Engleskinje. To je generalizacija, naravno, jer su među najljepšim ženama u povijesti Engleskinje, a neke od kojih sam i spomenuo u listi na početku intervjua, ali, dok Engleskinja može biti najljepša na svijetu ako joj se svi geni poslože, naše su cure generalno puno ljepše, i, što je važnije, naše se cure znaju puno ljepše urediti, imaju više stila. A i puno manje novca moraju potrošiti na estetske zahvate da bi izgledale još bolje.

Pretjeruju li Hrvatice s filerima i botoxom?
U dobrim rukama dobrog doktora, ne. Hrvatice, kao i Engleskinje, teže prirodnim zahvatima, iako svi znamo neke loše primjere pacijentica koje žele previše, a beskrupulozni doktori to im i ostvare. Ipak, to je puno veći problem u zemljama kao što su Srbija i SAD.

Svjedoci smo da nas sve više djevojčica tinejdžerske dobi želi povećati usnice. Koja je, po vašem mišljenju, najniža dob za povećanje usana?
18 godina. Estetski zahvati u mlađoj dobi postoje već 50 godina.

Kylie Jenner attend the BALMAIN X H&M Collection Launch at 23 Wall Street on October 20, 2015 in New York City., Image: 263424775, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@photoshot.com London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment

Kakav je vaš stav o primjeni estetske medicine i kirurgije u tinejdžerskoj dobi?
Nemam nikakav problem s time – ako je odabir pacijenta i zahvata točan, zahvati mogu biti iznimno beneficijelni za pacijente tinejdžerske dobi. Operacija uški dobar je primjer.

Izjavili ste da estetska medicina mora biti nešto što je dostupno svima ikako svatko ima svog stomatologa, te da će tako u budućnosti svatko imati svoga liječnika estetske medicine. Koliko su po vama Hrvati otvoreni prema estetskoj medicini?
Kada sam se vratio u Hrvatsku prije 8 godina, nitko nije ni znao što je to estetska medicina. Velikim trudom, radom i edukacijom pacijenata, pa i doktora, uspio sam educirati širu publiku o tome što je estetska medicina i što ona nudi, pa se sada pacijenti više ne boje botoxa i dermalnih filera jer znaju da su nekirurški zahvati prirodni, bezopasni i netrajni. I da, mislim da se danas sve češće javlja mišljenje da svatko mora imati doktora estetske medicine , kao i zubara ili frizera, pa makar za manje zahvate kao što su plazma, roler, neki lagani laser, ili barem za dobar savjet o korištenju kvalitetne kozmetike.

Jeste li ikada požalili što se otvorili polikliniku u Hrvatskoj?
Nikada, niti u snu! To je moj najbolji potez jer je ovo najbolja zemlja na svijetu!

Pročitajte još i ...